Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Šarišské Veselie v sebe spája hudbu, tanec, zábavu i kultúru

Počas tohto víkendu si návštevníci Šariš Parku (ŠP) neďaleko Prešova prídu na svoje, pripravené je Šarišské veselie, ktoré v sebe spája zábavu, hudbu, tanec i kultúru.

Foto: Milan Ferenčík
Foto: Milan Ferenčík

Marketingová manažérka ŠP Katarína Mikuláková informovala, že počas troch dní budú môcť záujemcovia vidieť také hudobné skupiny ako Heľenine oči, Mloci, Hrdza, Freevoices, prešovskú skupinu Raindown, Eda Klena a skupinu Oregon, ktorá interpretuje piesne Honzu Nedvěda.

Program Šarišského Veselia sa začal už v piatok podvečer (30.7.), pripravený je bohatý kultúrny program až do nedele (1.8.). Organizátori okrem hudobných a tanečných vystúpení siahli aj po prezentácii ľudových remesiel a workshopov, ktoré sa budú konať v Ľudovom mestečku. „Svoje umenie predstaví ľudová rozprávačka Araňa z Jarovníc, pripravené sú ochutnávky rôznych jedál a nápojov, okrem toho budú môcť návštevníci vidieť aj barmanskú šou či zasúťažiť si v pití piva, “ konkretizovala Mikuláková.

Pre deti je pripravené Detské mestečko, kde si môžu zaskákať na trampolíne, zajazdiť si na detských autíčkach a animátori im na tvár namaľujú rôzne masky. Okrem toho sa predstaví detské divadielko Babadlo, jeho predstavitelia budú deťom čítať aj z kníh. K dispozícii bude aj jazda na koni či na motorkách a štvorkolkách, Občianske združenie Barlička si pripravilo zaujímavé vystúpenie a predávať budú umelecké výrobky zo svojej dielne.

Okrem Detského mestečka je v areáli ŠP aj Výtvarné mestečko, kde budú umelci vytvárať karikatúry a portréty na počkanie. Na Šarišskom Veselí prvýkrát vystúpia so svojimi tanečno-hudobnými pásmami aj folklórne súbory Kapušančan, Šarišanček a Dúbravienka. Okrem nich aj Verbunk, Šarišskí Gavalire, svoj temperament ukáže dievčenská cigánska skupina Luna, ale aj Witches Slovakia z Parku kultúry a oddychu so svojím tanečným programom Rodeo Diridonky.

Dnes je pripravené aj ľudové pásmo, zložené z folklórnej hudby a ľudových remesiel. Večerný program sa bude niesť v duchu rockovej a popovej hudby, pripravená je i diskotéka. „Nedeľa sa bude opäť niesť v duchu folklóru a ľudovej muziky, “ dodala Mikuláková.

Súvisiace články
1.8.2010 Šarišské Veselie
Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK