Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Archív článkov

  • Futbalisti Tatrana Prešov zvíťazili aj vo svojom druhom domácom vystúpení v priebehu posledných dvoch týždňov, keď po košickej rezerve si v zápase 23. kola 1. ligy poradili zásluhou dvoch presných zásahov Tomáša Kaplana aj s tímom Michaloviec 2:0 (1:0).
    29.3.2008
    0
  • Skupina Žobráci hrávala bluegrass a jemu podobné žánre (country, írska hudba...), do značnej miery sa venovala prevzatému repertoáru, vrátane coververzií popových a ľudových piesní. Jej korene siahajú do konca 70. rokov. K názvu Žobráci si kapela pridávala dôvetok SŠVS (Spojené štáty východoslovenské), keďže časť kapely pochádzala z Prešova a časť z Košíc. Používala aj angické označenie The Beggars.
    29.3.2008
    Autor: Michal Frank
    0
  • Ľudová rozprávka bude dominovať piatkovej Noci s Andersenom v detskej knižnici Slniečko v Prešove. Zariadenie patrí pod prešovskú Knižnicu P. O. Hviezdoslava, ktorá toto podujatie venovala 180. výročiu narodenia Pavla Dobšinského a jeho ľudovým rozprávkam. Téma Na ľudovú nôtu však bude všadeprítomná.
  • Dva dni tanca zaplnia počas víkendu prešovskú Mestskú halu. V sobotu sa v nej uskutočnia Majstrovstvá Slovenska v desiatich tancoch a tanečný víkend vyvrcholí v nedeľu jubilejným 40. ročníkom Šarišského pohára.
  • Problémy Prešova s neplatičmi a neprispôsobivými občanmi nepoznajú riešenie ani po včerajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Poslanci totiž stopli zamýšľaný zámer radnice vystavať pre neplatičov prístrešky kontajnerového typu v lokalite Stará Tehelňa.
  • Po víťazstve hádzanárov Tatrana Prešov v základnej časti českej etxraligy pokrčujú zverenci trénera Martina Liptáka v kraľovaní v slovenskej najvyššej súťaži, keď v zápase 5. kola nadstavby dekladovali Hlohovec na jeho palubovke 51:23 (25:9).
    27.3.2008
    0
  • Magura z náprotivných hrebeňov Braniska
    Druhý najvyšší vrch pohoria Bachureň, Magura (1 064 m), ponúka typické krajinné scenérie flyšovej oblasti na rozhraní Šariša a Spiša. Horské lúky sa striedajú so zmiešanými lesmi, k tomu niekoľko zaujímavých pohľadov na blízke i širšie okolie.
  • V Prešove pribudne spolu 17 nových názvov ulíc. Ich menoslov schválili poslanci Mestského zastupiteľstva na svojom dnešnom zasadnutí.
  • Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka zo Základnej školy na Sibírskej ulici v Prešove sa zúčastnia v stredu projektu Ukáž mi cestu, ktorý je zameraný na prevenciu proti drogám. Realizuje ho Národná spoločnosť pre prevenciu kriminality, trestného práva a súdnictva so sídlom v Žiline, ako pilotný projekt v Prešovskom kraji.
  • Dnes ráno v čase od 5.00. do 9.00 hod. vykonali policajti celokrajskú akciu zameranú na kontrolu zákazu požívania alkoholických nápojov vodičmi pred a počas jazdy.
  • Po skončení posledného zápasu základnej časti českej hádzanárskej Zubr extraligy proti Legate Hustopeče vypukla na palubovke Tatran handball arény oslava. Dôvod na radosť mali prešovskí hráči a to celkom oprávnenu. Stali sa víťazmi dlhodobej časti extraligy našich západných susedov.
    25.3.2008
    0
  • Po minulotýždňovom mimoriadnom rokovaní Mestského zastupiteľstva sa prešovskí poslanci zídu zajtra na v poradí 14. riadnom rokovaní v tomto volebnom období. Pred poslancami bude opäť bohatý program, ktorý obsahuje spolu až 20 bodov programu.
  • Hádzanári Tatrana Prešov sa po dnešnom očakávanom víťazstve v dohrávke 18 .kola českej Zubr extraligy nad Legatou Hustopeče 43:27 (22:13) definitívne stali víťazmi základnej časti najvyššej českej hádzanárskej súťaže. Podľa tohtotýždňového rozhodnutia ČSH bude navyše Tatran môcť tento triumf obhajovať aj v budúcej sezóne.
    22.3.2008
    0
  • Futbalisti Tatrana Prešov po prvýkrát v jarnej časti hry okúsili chuť trojbodového zápisu, keď v zápase 22. kola porazili na domácom trávniku rezervu Košíc 3:0 (2:0).
    22.3.2008
    0
  • 4 Moment je hardrocková kapela z Prešova založená v rokoch 2002 - 2003. Aktuálne hrá v zložení: Tomáš Lipták (gitara a spev), Braňo Šíma (gitara), Ondrej "Adži" Pašmik (basgitara), Martin Vidiševský (na bicích vystriedal Petra Piroha).
    22.3.2008
    Autor: Michal Frank
    0
  • Mesto Prešov zriadilo provizórne centrálne trhovisko. Verejnosti je prístupné od stredy na Baštovej ulici, z časti na parkovisku a neskôr sa rozšíri na upravenej trávnatej ploche. Ako informoval tlačový tajomník Mestského úradu v Prešove Michal Kaliňák, „radnica už dlhšie hľadala náhradu za zrušené centrálne trhovisko na spojnici ulíc Weberova – Hviezdoslavova. “
  • Statné jedle, brezy a ozdobné kríky padli v týchto dňoch za obeť výstavbe obchodno-zábavného centra Forum Prešov na Štefánikovej a Hviezdoslavovej ulici v Prešoven pod Obchodným domom Tesco.
  • Od sviatku Pamiatky zosnulých až do Veľkého piatku je kostol sv. Kríža na prešovskej Kalvárii zatvorený. Prvými obradmi po zime sú práve pobožnosti spojené s Veľkým týždňom. Na Veľký piatok o 14:15 tu začínajúobrady Kristovho umučenia – Krížová cesta
  • Na mimoriadnom zasadnutí včera rozhodovali poslanci mestského zastupiteľstva o ďalšom osude priemyselného parku IPZ v Záborskom. Tomu koncom minulého roka Ministerstvo hospodárstva pozastavilo štátnu dotáciu vo výške takmer 230 miliónov korún.
  • Pomocné technické prápory (PTP), ktoré slúžili v rokoch 1948 – 54 ako vojenské tábory nútených prác, sú mementom, aby sa podobná situácia už nikdy nezopakovala. “ Týmito slovami dnes prešovský gréckokatolícky arcibiskup Ján Babjak počas slávnostného aktu odhalenia a posvätenia pamätnej tabule pripomenul temné obdobie vojenských táborov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK