Štvrtok, 23. máj 2024
Meniny má Želmíra | zajtra Ela

Archív článkov

  • Po dvoch viac-menej metalových kolách dostala na treťom koncerte súťaže Rebrík v prešovskom PKO priestor mäkšia hudba. Kvalita však neutrpela.
  • Prinášame názory trénerov a kapitánov tímov na zápas 1. kola skupinovej fázy Ligy majstrov, v ktorom Tatran Prešov porazil rakúskeho majstra A1 Bregenz o päť gólov 31:26 (15:12).
    29.9.2007
    0
  • Hádzanári Tatrana Prešov úspešne vstúpili do bojov v D-skupine Ligy majstrov, keď dokázali na vlastnej palubovke poraziť rakúskeho majstra A1 Bregenz o päť gólov 31:26 (15:12).
    29.9.2007
    0
  • Hnilobný zákusok bol projekt produkujúci grindcore, jeden z prvých v Prešove, ktorý vytvorili Martin Marinčák (“chorobný chrapot”), Ľubo Petruška (gitara), Jozef Helméczy (basový syntetizátor), Martin Béreš (programovanie) a Ľubo Baran (“majster zvuku”).
    29.9.2007
    Autor: Michal Frank
    0
  • Hokejisti HK Lietajúce kone neuspeli v zápase 6. kola 1. hokejovej ligy na ľade tretieho celku tabuľky zo Senice, keď prehrali 1:2 (0:1,1:0,0:1), napriek tomu, že až do poslednej minúty siahali po remíze.
    28.9.2007
    0
  • Zajtra o 17.30 hod. vstúpia hádzanári Tatrana Prešov po ročnej prestávke opäť do bojov v prestížnej Lige majstrov, keď v domácej Tatran handball aréne privítajú v duely D-skupiny rakúskeho majstra A1 Bregenz.
    28.9.2007
    0
  • Ani po stredajšom hlasovaní v mestskom zastupiteľstve sa prešovskej radnici nepodarilo vyriešiť problém s výkupom pozemkov v lokalite Škára za bývalým podnikom ZPA, kde chce podnikať americká spoločnosť Lear Corporation Michigan.
  • Budúci týždeň bude v Prešove patriť predovšetkým deťom. Od pondelka až do piatka sa totiž uskutoční podujatie Prešov deťom, deti Prešovu. Aktivity týždňa pre deti sú súčasťou európskej iniciatívy Cities for Children, do ktorej je mesto Prešov zapojené ako jediné slovenské mesto.
  • Cez víkend 22.9.2007 a 23.9.2007 sa v Budapešti konal jubilejný 10. ročník Budapest OPEN CUP v karate. Zúčastnil sa ho aj výber Východného Slovenska za ktorý bol nominovaný aj Peter Sabol z Karate klubu Junior Prešov.
    28.9.2007
    0
  • Program včerajšieho 8. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove ostal nevyčerpaný a bude pokračovať do dvoch týždňov. Z 19-tich bodov programu totiž stihli poslanci počas 12-tich rokovacích hodín prejednať iba 12. Následne bolo zasadnutie prerušené pre jeho neuznášania schopnosť a primátor rozhodol o jeho opätovnom zvolaní k neprerokovaným bodom.
  • Prešovská Mestská hala bude od dnes až do nedele (27. -30. septembra) dejiskom medzinárodného bedmintonového turnaja Yonex Slovak International 2007. Tradícia turnajov, zaradených do kalendáru medzinárodnej BWF, sa tak po dvoch ročníkoch v Bratislave a Nových Zámkov vracia opäť na východ republiky.
    27.9.2007
    0
  • Krajina nad Hanigovcami
    Azda najmenej známymi zo zachovaných zrúcanín hradov v okolí Prešova sú zvyšky Hanigovského hradu. Sú „zašité“ medzi kopcami bočnej hrebeňovej rázsochy pohoria Čergov, pričom stoja na najvýchodnejšom výbežku bradlového pásma na styku s Čergovom. Nenáročná túra k zrúcaninám je krajinársky veľmi pekná a vďačná.
  • Dobrú formu pred úvodným vystúpením v Lige majstrov proti rakúskemu Bregenzu (v sobotu o 17.30 hod. v Tatran handball aréne) potvrdili hádzanári Tatrana Prešov aj v predohrávanom stretnutí 4. kola českej extraligy, keď po jednoznačnom priebehu zdolali tím Bystřice pod Hostýnem na jeho palubovke vysoko 40:15 (18:7).
    26.9.2007
    0
  • Ako to vlastne je. Hrozí knižnici zánik, alebo je to len planý poplach? Musí sa knižnica sťahovať a vráti sa naspäť do priestorov na Hlavnej ulici? To sú len niektoré z otázok, na ktoré vám práve teraz odpovedajú Rudolf Žiak, vedúci odboru Regionálneho rozvoja Prešovského samosprávneho kraja a Iveta Hurná, zatiaľ ešte stále riaditeľka knižnice P. O. Hviezdoslava. Svoje otázky môžete k tejto téme položiť aj vy prostredníctvom diskusie.
  • Prinášame názory trénerov na dianie v zápase predohrávaného 5. kola slovenskej hádzanárskej extraligy mužov, v ktorom Tatran Prešov porazil Nové Zámky 40:24 (19:14).
    25.9.2007
    0
  • V predohrávanom zápase 5. kola slovenskej hádzanárskej extraligy si poradil úradujúci slovenský majster z Prešova s tímom Nových Zámkov 40:24 (19:14) a úspešne tak zvládol domácu generálku na sobotňajší úvodný zápas skupinovej fázy Ligy majstrov proti Bregenzu.
    25.9.2007
    0
  • Hokejisti HK Lietajúce kone neuspeli v 6. kole 1. hokejovej ligy, keď na ľade Bardejova podľahli nováčikovi súťaže 2:4 (0:1,2:2, 0:1).
    25.9.2007
    0
  • Mestský úrad v Prešove organizuje v sobotu 29. septembra pravidelnú vakcináciu psov. Majitelia psov môžu priniesť na očkovanie proti besnote svojich štvornohých miláčikov na dve stanovištia.
  • Štvrté kolo Pohára primátora vo futsale potvrdilo známu vec, že už niekoľko rokov s špici točia tri celky. Ani v tejto sezóne to zatiaľ nie je inak a „pódiové“ celky už ušli prenasledovateľom o tri body. Zatiaľ to tejto trojici sype aj strelecky, preto v ich stretnutiach sa je naozaj na čo pozerať.
    25.9.2007
    0
  • Mesto Prešov má problém s výkupom pozemkov v časti Škára za bývalým závodom ZPA. Tie majú byť vykúpené v súvislosti s výstavbou prístupovej komunikácie pre americkú spoločnosť Lear, ku ktorej sa formou memoranda mesto zaviazalo.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK