Nedeľa, 26. máj 2024
Meniny má Dušan | zajtra Iveta

Archív článkov

  • Druhá futsalová liga mala na programe ďalšie kolo, ktoré možno nazvať kolom šlágrov. Medzi sebou sa v ňom stretli celky, ktoré patria medzi kandidátov na postup do Pohára primátora. Rezultát je zaujímavý, pretože nikto z aktérov si nepolepšil, ale ani nepohoršil, v oboch dueloch sa totiž zrodili remízy. Súťaži to dáva skutočný „šmrnc“, pretože o postup zrejme bude bojovať až šestica tímov z druholigovej osmičky.
    25.9.2007
    0
  • Cez víkend sa naplno rozbehla aj Košická hokejbalová liga, v ktorej účinkuje už len jedno mužstvo z Prešova – HBC 3b Krasgarden Prešov.
    25.9.2007
    0
  • Rektor PU René Matlovič
    Slávnostným zasadnutím akademickej obce sa dnes vo veľkej zasadačke Krajského úradu v Prešove začal nový akademický rok Prešovskej univerzity v Prešove, ktorú bude v tomto roku navštevovať 12 557 študentov.
  • Takmer rok po rozhodnutí Krajského súdu v Prešove, ktorý koncom októbra minulého roka zamietol žalobu Občianskeho združenia (OZ) Zdravá obec týkajúcu sa napadnutia stavebného povolenia vydaného Krajským stavebným úradom v Prešove na rozšírenie výroby v spoločnosti Kronospan SK, s.r.o. , zrušil Najvyšši súd v Bratislave stavebného povolenia pre túto firmu.
  • Záver trojdňového knižničného festivalu Prešov číta rád, ktorý aj vďaka množstvu spisovateľov, ilustrátorov a milovníkov literatúry prilákal na svoje akcie neobvykle početnú verejnosť, vyvrcholil vyhlásením petície za zachovanie Knižnice Pavla Országha Hviezdoslava v jej súčasných priestoroch na Hlavnej ulici 139 v Prešove.
  • Ku koncu augusta dosiahla miera evidovanej nezamestnanosti v okrese Prešov 11,82 %, čo predstavuje 9 151 disponibilných ľudí bez práce. Znamená to trvalý pokles nezamestnanosti zaznamenávaný od roku 2002. Vyplýva to zo štatistických údajov Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Prešove.
  • V zápase 3. kola českej hádzanárskej extraligy porazili hádzanári Tatrana Prešov tím Kopřivnic na ich palubovke po výsledku 27:30 (15:12).
    23.9.2007
    0
  • Prinášame názory trénerov na dianie v zápase 10. kola 1. futbalovej ligy, v ktorom Tatran Prešov zdolal na svojom ihrisku Podbrezovú 3:1 (1:1).
    22.9.2007
    0
  • Petr Kobylík strieľa z pokutového kopu druhý prešovský gól
    V šlágri 10. kola 1. futbalovej ligy sa zrodilo víťazstvo vedúceho celku tabuľky z Prešova nad treťou Podbrezovou 3:1 (1:1), čím sa prešovským futbalistom podarilo natiahnuť sériu svojej neporaziteľnosti na 23 zápasov, pričom sedem posledných sa skončilo ich víťazstvom.
    22.9.2007
    0
  • V zápase aktuálne dvoch vedúcich tímov slovenskej hádzanárskej extraligy zvíťazili v duely 4. kola hráči úradujúceho majstra z Prešova na pôde Hlohovca o päť gólov 34:29 (17:12).
    22.9.2007
    0
  • Druhý ročník atletických pretekov Kinderiáda na Slovensku sa začína regionálnym kolom v Prešove. 25. septembra si malí pretekári zmerajú sily na štadióne Základnej školy na Šmeralovej ulici v Prešove. Hlavnou odmenou športového dňa bude postup troch najlepších škôl do finále, ktoré sa bude konať v júni 2008 v Bratislave. Vo finále budú rozdelené peňažné výhry od spoločnosti Ferrero Česká v celkovej hodnote 150 tisíc korún, ktorá je organizátorom súťaže. Odbornú garanciu nad pretekmi prevzal Slovenský atletický zväz.
    22.9.2007
    0
  • Ruka bola jednou zo skupín bratov Ivana a Mira Táslerovcov. Po úspechu ich kapely I. M. T. Smile v televíznej relácii RG Tip sa v nej prezentovali aj s Rukou. Reláciu realizoval Robo Grigorov, ktorý bol veľkým vzorom v začiatkoch najmä pre Ivana Táslera. Inšpiroval aj Ruku, ktorá hrala reggae, ktoré bolo v tom čase aj Grigorovovým hlavným smerom.
    22.9.2007
    Autor: Michal Frank
    0
  • Ani v treťom domácom zápase 1. hokejovej ligy sa hráčom HK Lietajúce kone nepodarilo získať čo i len bod, keď v zápase 5. kola podľahli Spišskej Novej Vsi hladko 0:6 (0:2, 0:2, 0:2).
    21.9.2007
    0
  • Riaditeľka školy Eva Turáková
    Od začiatku septembra odštartovala v Prešove svoju činnosť Súkromná špeciálna základná škola so špeciálnou materskou školou pre žiakov a deti s autizmom, ktorej prevádzkovateľom je OZ Francesco. Ide o prvú školu svojho druhu na východnom Slovensku, pričom škola s podobným zameraním funguje od minulého roka iba v Žiline, v tomto roku bola otvorená aj škola v Bratislave.
  • Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SaÚC PSK) sa už začína pripravovať na nadchádzajúcu zimnú sezónu. Z rozpočtu PSK bolo na zimnú údržbu ciest vyčlenených 152,55 milióna korún.
  • Futbalisti Tatrana Prešov spoznali po štvrtkovom žrebe na pôde Slovenského futbalového zväzu svojho súpera v 3. kole Slovenského pohára, postup do ktorého si vybojovali stredajším víťazstvom 3:0 na pôde druholigových Rakytoviec.
    21.9.2007
    0
  • Na Vaše otázky odpovedal náčelník mestskej polície Ján Andrejko.
  • Hlavný kontrolór PSK Vladimír Fedorko
    Spolu 41 finančných kontrol, pri ktorých bolo zistených 298 kontrolných zistení, vykonali kontrolóri Útvaru hlavného kontrolóra Prešovského samosprávneho kraja (ÚHK PSK) v 1. polroku tohto roka.
  • Vedúci celok Pohára primátora vo futsale si opätovne vylepšil skóre, keď vysoko zdolal celok One Way. Keďže aj ostatným favoritom to šliapalo dobre, na čele tabuľky je trio mužstiev, ktoré ešte nestratili ani bod.
    20.9.2007
    0
  • Druhá liga vo futsale je síce oproti ostatným rokom štíhlejšia čo do počtu účastníkov, ale zdá sa, že bude atraktívnejšia ako doteraz. Nikto si nemôže byť istý víťazstvom, o čom sa presvedčili hráči FC Ekoprim i AFK Pages Pneu.
    20.9.2007
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK