Nedeľa, 28. apríl 2024
Meniny má Jarmila | zajtra Lea

Archív článkov

  • V tiesňave Parkaň
    Severozápadné svahy vrchu Mindžová (920 m) v pohorí Bachureň skrývajú jednou z najkrajších pseudkorasových tiesňav na Slovensku - Parkaň. Jej vznik majú na svedomí posuny flyšových pieskovcových a zlepencových súvrství na príkrych svahoch. Vznikla tak jedinečná, asi 300 metrov dlhá tiesňava, ktorej steny miestami presahujú výšku 10 metrov a v ktorej je aj niekoľko puklinových pseudokrasových jaskýň, viaceré majú ľadovú výplň.
  • Chuť na kukuricu zrejme príde draho trojicu mladých žien z obce Mirkovce v okrese Prešov, ktoré včera poverený príslušník na Obvodnom oddelení PZ Drienov obvinil z prečinu krádeže.
  • Obvineniu z prečinu krádeže vlámaním spáchaný formou spolupáchateľstva v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody čelia dvaja 17- a 19- roční mladíci z obce Rokycany v prešovskom okrese.
  • Š. Kužma a P. Chudík sa dostali do ďalšej mediálnej prestrelky
    Eurofondy a pripravenosť samosprávnych krajov na ich čerpanie sa stali horúcou témou a vyprovokovali ďalšiu mediálnu prestrelku medzi poslancom NR SR za opozičnú SDKÚ-DS Štefanom Kužmom a predsedom PSK Petrom Chudíkom.
    15.8.2007
    0
  • Rádio Prešov by malo začať vysielať do konca roka. TASR to dnes potvrdil manažér projektu lokálneho a nízkorozpočtového rádia Martin Jurčenko. Vysielanie sa bude šíriť na frekvencii 91,4 megaherza z vysielača s výkonom 0,1 kilowattu umiestneného na budove chirurgického monobloku v areáli Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. Signál sa bude dať chytiť v kruhu s polomerom päť kilometrov od vysielača.
  • Futsalisti si už pomaly chystajú „nádobičko“ na nasledujúcu sezónu, ale my sa ešte pozrieme na to, ako si počínali v defenzívnych činnostiach v nedávno skončenom súťažnom ročníku.
    14.8.2007
    0
  • Poslanec NR SR za SDKÚ-DS Štefan Kužma
    „Na boj vlády a županov o eurofondy najviac dopláca východ Slovenska, “ tvrdí poslanec Národnej rady SR za opozičnú SDKÚ-DS Štefan Kužma. Predseda Regionálneho zväzu SDKÚ-DS v Prešove to konštatoval na včerajšom stretnutí s novinármi s tým, že Slovensko v tomto roku neuvidí z fondov EÚ v rámci programovacieho obdobia 2007-13 ani euro.
    14.8.2007
    0
  • Obeťou lúpeže sa v nedeľu o 14-tej hodine stal 40-ročný muž. Prešovčana prepadli na ulici Pod Táborom štyria chlapci z Hermanoviec (17r. , 15r. , 13r. , 11r. ).
  • Hádzanári majstrovského Tatrana Prešov odštartovali svoje účinkovanie na turné v Nemecku 2. miestom na turnaji v St. Ingberte, keď prehrali až vo finále s ruským vicemajstrom Dynamom Astrachan 19:31 (12:11).
    13.8.2007
    0
  • Tréner Inter V. Koník
    Prinášame názory oboch trénerov na dianie v zápase 5. kola 1. futbalovej ligy, v ktorom zdolali domáci futbalisti Tatrana Prešov Inter Bratislava 2:0 (2:0).
    12.8.2007
    0
  • V šlágri 5. kola 1. futbalovej ligy zvíťazili po dobrom výkone hráči Tatrana Prešov nad bratislavským Interom 2:0 a prispísal si na svoje konto prvé domáce víťazstvo v sezóne.
    11.8.2007
    0
  • Petícia Prešovčanov za priame vlakové spojenie do Bratislavy začína nadobúdať reálnejšie kontúry. Ako informoval tlačový tajomník Mestského úradu v Prešove Michal Kaliňák, na prešovskej radnici sa opätovne rokovalo o možnostiach tejto trasy za účasti vedenia mesta, pracovníkov odboru strategického rozvoja Prešovského samosprávneho kraja a spoločnosti Reming Consult a.s. , ktorá sa zaoberá projektovaním dopravných stavieb, geodetickými a kartografickými prácami aj poradenstvom.
  • Kathegoris muflon
    Ľuboslav Petruška hral v druhej polovici 90. rokov vo viacerých skupinách, dá sa však skonštatovať, že jeho kmeňovou skupinou bola Kathegoris muflon.
    11.8.2007
    Autor: Michal Frank
    0
  • Policajti z Obvodného oddelenia PZ Kapušany vyšetrujú krádež auta z autobazáru v obci Fulianka. Zatiaľ neznámy páchateľ včera v čase od 5.30 do 8.00 hod. prestrihol oplotenie autobazáru a ukradol osobné auto AUDI A4, červenej farby, s evidenčným číslo okresu Stará Ľubovňa. Majiteľke vozidla vznikla škoda vo výške 420 tisíc korún.
  • Do dvoch novostavieb rodinných domov v okrese Prešov sa vybrali na návštevu zlodeji.
  • Od piatka večera do neskorej noci v nedeľu bude žiť rázovitá obec Krivany v okrese Sabinov akciami, ktoré organizátori pripravili v rámci 14. ročníka Hornotoryského folklórneho festivalu Krivany 2007
  • Prešovský primátor Pavol Hagyari podporuje myšlienku vytvoriť v Prešove Centrum starostlivosti o matku a dieťa v priestoroch nedostavaného a roky chátrajúceho stomatologickochirurgického objektu na Sídlisku III.
    9.8.2007
    Autor: Michal Kaliňák
    0
  • Sivec (781 m)
    Odborníci ho radia medzi najkrajšie výhľadové vrchy na celom Slovensku. Vyniká jednak krásnym ostrým, skalnatým profilom s vrcholovou stenou, a aj jedinečným výhľadom z vrcholu na Ružín a kopce Čiernej hory, Volovských vrchov a aj ďalších pohorí. V neposlednom rade, vo vrcholovej časti rastú na príkrych úbočiach vzácne druhy rastlín na čele s tisom a na ne sa viažu zaujímavé živočíšne druhy, najmä hmyz. Reč je o vrchu Sivec (781 m), ktorý sice nevyniká nadmorskou výškou, ale výlet naň je skutočnou lahôdkou.
  • Základná škola Matice slovenskej v Prešove otvára od septembra dve triedy prípravného ročníka pre deti s odkladom školskej dochádzky.
  • Včera popoludním v jednej z prešovských predajní bicyklov využili nepozornosť personálu dvaja 15-roční chlapci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK