Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Archív článkov

  • Projekt Šarišská špacírka ponúka ďalšiu zo svojich zaujímavých podôb. Vo vstupnej hale v priestoroch novej budovy Mestského úradu v Prešove na Jarkovej ulici inštalovali výstavu grafík historických objektov, ktoré sú zahrnuté do tohto projektu.
  • Vrásky na tvárach hráčov historicky druhého najúspešnejšieho celku prešovského futsalu konečne zmizli. Schôdza vedúcich mužstiev jednohlasne schválila jeho zotrvanie v Pohári primátora a zároveň mu ponechala tretie miesto, ktoré MFC Tatra Temex vybojoval v uplynulej sezóne.
    31.7.2007
    0
  • Začiatok súčasného problému obyvateľov Ulice arm. gen. Svobodu s výstavbou veľkopredajne potravín siaha do roku 1999.
  • Nespokojní obyvatelia Ul. arm gen. Svobodu sa dnes zúčastnili tlačovej besedy, na ktorej vyjadrili svoju nespokojnosť s výstavbou veľkopredajne potravín v ich blízkosti
    Minulý týždeň sme na stránke PIS.sk informovali o stretnutí primátora mesta s nespokojnými obyvateľmi Sídliska Sekčov, ktorí spísali sťažnosť s vyše 100 podpismi proti výstavbe veľkoplošnej predajne potravín spoločnosti Karmen, ktorá vyrastá medzi Ulicou arm. gen. Svobodu a Zemlínskou ulicou.
  • Prinášame názory trénerov na dianie v zápase 3. kola 1. futbalovej ligy, v ktorom sa na prešovskom štadióne zrodila v duely medzi 1. FC Tatran a LAFC Lučenec remíza 2:2 (0:2).
    29.7.2007
    0
  • V zápase 3. kola 1. futbalovej ligy videli diváci na prešovskom futbalovom štadióne mimoriadne dramatický zápas, ktorý ale nedokázali doviesť domáci hráči do víťazného konca, a tak aj v druhom zápase na vlastnom trávniku získali iba bod po remíze s Lučencom 2:2 (0:2).
    28.7.2007
    0
  • Počas rekonštrukčných prác na Floriánovej ulici v starej časti Prešova odkryli archeológovia základy západnej brány stredovekého opevnenia mesta z 15. storočia.
  • Po trojtýždňovej kondičnej a hernej príprave, ktorú spestrilo vystúpenie na majstrovstvách Slovenska v plážovej hádzanej, začali koncom týždňa hádzanári Tatrana Prešov aj s prípravnými duelmi. Už tradične je pritom ich úvodným súperom český majster z Karvinej, ktorý zavítal do Prešova na sústredenie, v rámci ktorého odohral so zelenobielymi tri duely.
    28.7.2007
    0
  • Komajota
    Skupinu Komajota tvoria bubeník Stanislav Čorej, basgitarista Michal Kráľ a klávesák a spevák Martin „Huso“ Husovský. Kapela debutovala tohto roku albumom Časopriestor, ktorý vydal Universal music.
    28.7.2007
    Autor: Michal Frank
    0
  • Filmové príbehy pod hviezdnou oblohou po 12 rokoch si budú môcť vychutnať v Prešove od dnes návštevníci Záhradného kina. Postarali sa o to členovia občianskeho združenia Progress, ktoré funguje pri Fakulte manažmentu Prešovskej univerzity
  • Vstup na prešovský mestský cintorín z Duklianskej ulice, ktorý zatarasil podnikateľ Peter Jarkovský bielou dodávkou je opäť voľný.
  • V Domove dôchodcov (DD) na Veselej ulici v Prešove dnes oslávila 102. narodeniny Ema Mesznerová, ktorá tu žije od svojich 83 rokov. Jubilantka pochádza z dvojčiat, posledné roky života strávila v domove v spoločnej izbe so svojou sestrou Irmou.
  • Pustý mlyn v údolí Sopotnice
    Severnú časť pohoria Čierna hora tvoria Sopotnické vrchy, pomenované po riečke Sopotnica. Tá v nich vytvorila medzi Sedlicami a ústím do Hornádu pri Kysaku peknú prelomovú dolinu s malebnou krajinou. Ďalším typickým krajinným prvkom týchto vrchov sú rozsiahle, nádherné lúky na ich hrebeni.
  • Primátor Pavel Hagyari sa dnes stretol s nespokojnými obyvateľmi Sekčova. Témou stretnutia bola výstavba veľkoplošnej predajne potravín na tomto sídlisku. Proti jej výstavbe protestujú občania v dotknutej časti pri nákupnom stredisku Opal.
  • Bočný vchod na hlavný mestský cintorín v Prešove z Duklianskej ulice je od dnešného predpoludnia opäť neprejazdný. Pred jeho bránou je zaparkovaná biela dodávka takým spôsobom, že bráni vstupu na pietne miesto.
  • Vedenie1.FC  Tatran - vľavo gen riaditeľ Jozef Petrik, vpravo predseda predstavenstva M. Remeta
    Kauza okolo prestupu prešovského futbalistu Miroslava Viazanka do MFK Košice naberá na obrátkach. Po predstaviteľoch košického klubu, ktorý obvinili Slovenský futbalový zväz (SFZ) a jeho orgány z nečinnosti a obštrukčného postupu, na ktoré začiatkom týždňa reagovalo vedenie SFZ svojim stanoviskom, včera sa k téme vyjadrilo aj vedenie 1. FC Tatran Prešov.
    25.7.2007
    0
  • K skvalitneniu životnej úrovne obyvateľov miest a obcí v Prešovskom okrese by mal prispieť charitatívny program Občianska voľba. Už štvrtý ročník programu, v ktorom sa venuje na regionálne projekty jeden milión korún, vyhlásil Pivovar Šariš.
  • Pri obsadzovaní postov do orgánov spoločností s účasťou mesta sa medzi poslancami hovorilo o kupčení
    Na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva sa najväčšie emócie prejavili pri obsadzovaní postov v orgánoch obchodných spoločností s účasťou mesta. V šiestich organizáciách (DPmP, TSmP, Spravbytkomfort, 1. FC Tatran Prešov, SaZÚPC a MSS) bolo k dispozícii celkovo 28 miest v predstavenstvách a dozorných radách.
  • Divadlo Jonáša Záborského (DJZ) v Prešove v nastávajúcej divadelnej sezóne plánuje uviesť štyri nové tituly. Prvú premiéru bude mať muzikál František z Assisi z autorskej dielne Martina Kákoša a Gaba Dušíka. Hrať sa bude na Veľkej scéne.
  • Prešovčanom aj návštevníkom ich mesta umožňujú v týchto horúčavách dodržiavať pitný režim aj štyri fontánky s pitnou vodou v centre Prešova. Mesto za spotrebu vody vo fontánkach zaplatí počas leta 1500 korún.
    24.7.2007
    Autor: Michal Kaliňák
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK