Nedeľa, 28. apríl 2024
Meniny má Jarmila | zajtra Lea

Archív článkov

  • Vchod v ktorom sa v noci nadnes odohrala vražda
    Noc na dnes bola v Prešove mimoriadne tragická. Okrem mladej Prešovčanky, ktorá prišla o život pri dopravnej nehode totiž priniesla aj ďalšie dve usmrtené osoby.
  • Včera večer vyhasol na ceste život mladej 18-ročnej Prešovčanky, ktorá podľahla následkom dopravnej nehody na Ulici Arm. gen. Svobodu.
  • Od zajtrajšieho dňa začne na Mestskom úrade (MsÚ) v Prešove fungovať nové poradenské centrum. Zamerané bude na rady v oblasti úspor energie, zatepľovania a certifikácie budov. Po právnej poradni to bude druhé bezplatné poradenské centrum fungujúce na MsÚ.
  • Interval
    Prešovskú folkrockovú skupinu Interval založili na konci deviatej dekády 20. storočia rokmi Tóno Pľuta a Zoli Farkas. „Mali sme hrať na jednej akcii, ale nemali sme názov. Asi dve hodiny sme na skúške vymýšľali rôzne variácie názvov, hádali sme sa, až prišla Denisa Mochňanská, naša prvá speváčka, a povedala - Interval. Keďže nám nenapadlo nič lepšie. Pomenovali sme sa Interval a už to tak zostalo, “ spomínal na vznik názvu kapely Z. Farkas, ktorý sa dal s Tónom Pľutom dokopy tak, že u neho vtedy robil vodičský kurz.
    7.7.2007
    Autor: Michal Frank
    0
  • Prešovský samosprávny kraj bude prispievať na dopravu, ktorú zabezpečuje Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) do Veľkého Šariša ako aj obcí Fintice, Záborské, Bzenov, Teriakovce, Haniska a Ruská Nová Ves.
  • Zajtrajší dátum s tromi magickými sedmičkami, teda 7.7.2007, zlákal mnoho zamilovaných párov na krok do manželského chomúta.
  • Zrušenie veľkokapacitného parkoviska vedľa OD TESCO pri križovatke ulíc Štefánikova a Hviezdoslavova v Prešove komplikuje obyvateľom tejto lokality život. Vodiči v priebehu dňa zaberajú všetky parkovacie miesta pred obytnými domami, parkujú na chodníkoch i trávnatých plochách, blokujú dopravu.
  • Záverečnými zápasmi o umiestnenie a slávnostným dekorovaním víťazov včera vyvrcholil 6. ročník najväčšieho medzinárodného futbalového turnaja mládeže Fragaria Cup, na ktorom sa predstavilo spolu 279 tímov zo 17 krajín Európy a Izraela.
    5.7.2007
    0
  • Skalné veže Bodone
    V Slanských vrchoch nie sú také časté a výrazné výstupy vulkanických prúdov a exotov na povrch, ako v iných sopečných pohoriach Slovenska (Poľana, Kremnické vrchy, Štiavnické vrchy, Cerová vrchovina), nejaké sa však predsa len nájdu. Medzi najkrajšie skalné útvary pohoria patrí andezitový zvyšok bývalého lávového prúdu na vrcholovom plató kopca Bodoň medzi Zlatou Baňou a Lesíčkom.
  • Prešovský samosprávny kraj chce z úveru vo výške 300 mil. Sk z Európskej investičnej banky (EIB) financovať hlavne rekonštrukcie ciest. Rozhodli o tom krajskí poslanci na včerajšom zasadnutí zastupiteľstva, keď schválili zásobník investičných akcií vo výške 294,5 mil. Sk.
  • Primátor Prešova Pavel Hagyari, ako jediný zástupca zo Slovenska, podpísal v Štuttgarte koncom júna na zakladajúcom fóre iniciatívy Mestá priateľské deťom listinu, čím sa zaradil k lídrom tohto hnutia.
  • Obecné knižnice v Prešovskom kraji získali v tomto roku na nákup kníh a internetizáciu takmer 2,5 mil. Sk z grantu ministerstva kultúry. Išlo o grantový program Kultúrne aktivity v oblasti pamäťových inštitúcií, o ktorý sa uchádzalo z nášho kraja 190 predkladateľov projektov, z nich uspelo 116.
  • Poslanci na svojom dnešnom zasadnutí nedokázali prelomiť veto predsedu PSK Petra Chudíka
    Osvetové strediská sa s knižnicami nateraz nezlúčia. Rozhodlo o tom dnešné zasadnutie Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja, na ktorom sa poslancom klubu SDKÚ-DS, KDH nepodarilo prelomiť veto predsedu PSK Petra Chudíka, keď im k tomu chýbal jeden hlas.
  • Najväčšiu pozornosť záverečného kola druhej futsalovej ligy pútal zápas medzi FC Ekoprim a Dreveňakom v ktorom sa definitívne rozhodlo o tom, kto doplní PO-city na ceste do Pohár primátora.
    3.7.2007
    0
  • Zajtra sa na svojom 16. zasadnutí v tomto volebnom období zídu poslanci Prešovského samosprávneho kraja. Od 10. hodiny budú v malej zasadačke Krajského úradu podľa stanoveného programu rokovať o 12-tich bodoch.
  • Niekoľko tisícok detí reprezentujúcich spolu až 17 krajín včera defilovalo centrom mesta počas slávnostného otvorenia 6. ročníka medzinárodného mládežníckeho turnaja vo futbale Fragaria Cup 2007, ktorý sa začal počas nedele na 16-tich ihriskách v Prešove a okolí.
    2.7.2007
    0
  • V Prešove budú počas letných prázdnin zatvorené všetky školské jedálne pri základných školách. Dôvodom je nezáujem o stravu zo strany rodičov.
  • Na Krajský súd v Prešove doručili spis Tobiáša L. , ktorý podal sťažnosť proti uzneseniu Okresného súdu v Poprade o vzatí do väzby. Potvrdil to hovorca súdu Michal Drimák.
  •  AKTUALITY: 1) Nová technika pre cestárov. 2) Otvorenie SPgŠ v Levoči. 3) Poslanci rozdelili 300 mil. Sk z úveru EIB. 4) Projekt Inovačné partnerské centrum v Prešove. 5) PSK podporuje kandidatúru Prešova na Európske hlavné mesto kultúry. 6) NEFO fond PSK - vyhodnotenie 1. grantového kola. U VÁS) Dovolenkové tipy od poslancov (okresy Poprad, Snina, Stará Ľubovňa, Humenné, Stropkov, Vranov nad Topľou).
  • Víťaz Pohára primátora vo futsale 3b Brahama.
    Záverečné kolo futsalového Pohára primátora malo dve tváre. Tá krajšia, spojená s vyhodnotením súťaže bola dôstojná a svojou účasťou ju podčiarkol primátor mesta Pavel Hagyari a prednosta MsÚ Jozef Višňovský.
    2.7.2007
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK