Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Archív článkov

  • Hokejisti HK Lietajúce kone Prešov sa prebojovali z kvalifikačných bojov do štvrťfinálovej play-off fázy 1. hokejovej ligy, keď porazili v dramatickej sérii Bardejov 3:2 na zápasy. Séria pritom priniesla viacero zaujímavostí.
    6.3.2008
    0
  • Volejbalisti VK PU Prešov nenechali ani v druhom zápase štvrťfinálovej série play-off extraligy nič na náhodu a po domácom víťazstve v troch setoch dominovali rovnako hladko aj na palubovke Zvolena. K postupu do semifinále im tak stačí jediné víťazstvo, ktoré môžu zaknihovať už v nedeľňajšom domácom stretnutí.
    6.3.2008
    0
  • Prešovská radnica prostredníctvom svojho odboru sociálnych služieb organizuje v piatok v priestoroch Čierneho orla Parku kultúry a oddychu v Prešove oslavy Medzinárodného dňa žien. Podujatie je určené hlavne seniorkám. V programe vystúpia členovia folklórneho súboru Šarišan, ktorý pracuje pri prešovskom PKO. Asi v hodinovom vystúpení predstavia folkloristi časť programu A muj dzedo, ktorý mal premiéru v decembri minulého roku a vznikol pri príležitosti 40. výročia založenia súboru. Kapacita sály je vyše 400 miest. Ženám príde blahoželať primátor Prešova Pavel Hagyari a ďalší zástupcovia mestskej samosprávy.
  • Zrušené výberové konanie na post riaditeľa Domova dôchodcov na Cemjate, problémy s kruhovou križovatkou na Námestí mieru a nerozvysielanie Rádia Prešov boli témami ostatného stretnutia novinárov s primátorom Pavlom Hagyarim.
  • Hádzanári Tatrana Prešov zdolali v dnešnom zápase 24. kola českej extraligy doterajšieho lídra tabuľky zo Zubří desaťgólovým rozdielom 42:32 (26:17). Znamená to, že zelenobieli majú pred zostávajúcimi štyrmi zápasmi v českej súťaži víťazstvo v jej základnej časti vo vlastných rukách.
    5.3.2008
    0
  •  Televízna relácia Magazín PSK mapuje dianie v Prešovskom kraji z pohľadu krajskej samosprávy.
  • Technické služby mesta Prešov rozšírili zoznam separovaných komodít komunálneho odpadu o textil. Nepotrebné ošatenie, ktoré prijímajú na dvoch zberných dvoroch na Bajkalskej a Jesennej ulici nekončí zákonite v odpade.
  • V rámci celoživotného vzdelávania organizuje Prešovský samosprávny kraj (PSK) v Sabinove prvý cyklus školení Virtuálneho vzdelávacieho centra PSK, do ktorého zapojili 60 učiteľov.
  • Stanislav Kahanec, foto: archív
    Spor v koalícii SDKÚ-DS a KDH pri krajskom parlamente, ktorý vznikol pri voľbe hlavného kontrolóra PSK na ostatnom zasadnutí zastupiteľstva, nebude riešiť KDH odchodom zo spoločného poslaneckého klubu. Rozhodlo o tom minulotýždňové rokovanie Krajskej rady (KR) KDH.
  • Prešovčania môžu od dnešného dňa využívať služby Kancelárie prvého kontaktu. Tá sídli v nových priestoroch MsÚ na Jarkovej ulici 26 a má uľahčiť občanom komplikované vybavovanie žiadostí na úrade. Tie bude možné odteraz vybaviť na jednom mieste.
  • Volejbalisti VK PU Prešov úspešne vstúpili do štvrťfinálovej série play-off volejbalovej extraligy, keď na domácej palubovke zdolali 7. tím dlhodobej časti zo Zvolena hladko 3:0 na sety.
    2.3.2008
    0
  • Dve víťazstvá zaznamenali hádzanári Tatrana Prešov vo víkendových súbojoch v slovenskej i českej extralige, keď najprv v sobotu zdolali zápase 2. kola nadstavbovej časti slovenskej extraligy v domácej hale celok Nových Zámkov 34:27 (16:17) a v nedeľňajšom stretnutí 23. kola českej extraligy triumfovali aj na palubovke Frýdku-Místku 37:29 (18:12).
    2.3.2008
    0
  • Predseda vlády Robert Fico sa pred preplneným hľadiskom Divadla Jonáša Záborského v Prešove na sobotňajších oslavách MDŽ predviedol v bielej zástere s logom strany, ako chystá krajce chleba s masťou a cibuľou a zdobí tortu šľahačkou.
  • Prešovské kino Klub po 40 rokoch končí. Posledným premietacím dňom bude utorok 4. marca, kedy si diváci môžu prísť pozrieť dva tituly Zlatý kompas a Gympl.
  • Vstup do jarnej časti 1. futbalovej ligy lídrovi súťaže z 1. FC Tatran Prešov nevyšiel, keď jeho futbalisti v zápase 19. kola iba remizovali na domácom trávniku so Šaľou 1:1 (1:0).
    1.3.2008
    0
  • Od pondelka 3. marca si budú užívať týždeň jarných prázdnin deti z východného Slovenska. Týka sa to aj vyše 8 700 žiakov prešovských základných škôl. ABC centrum voľného času pre nich pripravilo prímestsky tábor s dennou dochádzkou od 7:00 do 16:30.
  • Kapelu Roams založil Miro Tásler starší po „muzikantských problémoch“, ktoré nastali v úspešnej prešovskej skupine Beatmakers. Názov Roams, resp. ROAMS bol vytvorený z počiatočných písmen členov kapely (len pre zaujímavosť, túto metódu neskôr využili aj Táslerovi synovia pri hľadaní názvu skupiny).
    1.3.2008
    Autor: Michal Frank
    0
  • Dnešnou premiérou činoherno-bábkovej rozprávky Červená čiapočka a vlk začala v Prešove realizovať svoje plány Umelecká spoločnosť Alexandra Pallesitza. Vystupovať bude v prenajatých priestoroch Kultúrneho domu Solivar, ktorý patrí Parku kultúry a oddychu v Prešove.
  • Zelenobieli počas zimnej prípravy
    Po troch mesiacoch zimnej prestávky zajtra štartuje jarná časť 1. futbalovej ligy. Futbalisti lídra tabuľky 1. FC Tatran Prešov sa v jarnej ouvertúre predstavia od 17. hodiny v domácom prostredí proti ôsmemu celku tabuľky zo Šale.
    29.2.2008
    0
  • Členka Mestskej rady Mária Čížiková
    Jedným z bodov, ktorým sa na svojom ostatnom zasadnutí zaoberala Mestská rada, bola aj Informácia o stavebných aktivitách fyzických a právnických osôb na území mesta.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK