Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

Archív článkov

  • Hádzanári Tatrana Prešov obhájili svoje vlaňajšie víťazstvo v Slovenskom pohári, keď v dnešnom východniarskom finále v Nových Zámkoch porazili IS Košice 37:28 (18:12). Úradujúci slovenský majster si v 30. ročníku súťaže vybojoval už 12 víťazstvo a je historicky najúspešnejším tímom pohára. Za posledných päť rokov je to ich štvrté víťazstvo (s výnimkou roka 2006). Víťazstvom si zverenci trénera Martina Liptáka navyše zaistili miestenku v budúcoročnej edícii európskych pohárových súťaží, prinajmenšom v Pohári víťazov pohárov.
    3.2.2008
    0
  • Takmer kultovou bola v roku 1995 v Prešove skupina Pons (z lat. = most). Tvorili ju Michal „Pÿžš“ Vrabec (spev), Martin „Malyna“ Tarasovič (basová gitara), Peter „Larwa“ Vološčuk (gitara), Dávid „Pasta“ Mizla (akustická gitara).
    2.2.2008
    Autor: Michal Frank
    0
  • Futbalisti Tatrana Prešov pod vedením lodivoda Romana Pivarníka (vľavo) vymenili domáce zimné podmienky za turecké teplo
    Futbalisti Tatrana Prešov dnes letecky nabrali kurz Turecko. V miestnom stredisku Antalya totiž rozložia počas nasledujúcich dvoch týždňov svoj tréningový stan.
    1.2.2008
    0
  • Trestné stíhanie pre tri skutky krádeže vlámaním do motorových vozidiel si vyslúžil 20-ročný Košičan, ktorí v posledných dňoch komplikoval život majiteľom prešovským áut. Doplatil ale na to, že „lovil“ vždy na tom istom mieste. Teraz mu hrozí zaslúžený trest.
  • Úvodnými zápasmi a slávnostným otvorením, ktoré je naplánované na 13. hodinu v prešovskej Mestskej hale, dnes štartuje 6. ročník mládežníckeho halového futbalového turnaja Umbro 4 Sport Cup 2008. Od piatku do nedele tak privíta šarišská metropola ďalšiu medzinárodnú konfrontáciu mládežníckeho športu.
    1.2.2008
    0
  • Jeden až päť rokov väzenia hrozí 37-ročnému mužovi z Tatranskej Lomnice za krivé obvinenie. Toho sa dopustil tým, že zinscenoval vlámanie do vlastného auta a pokus o krádež ohlásil na polícii v Prešove. Podľa jeho slov mu ale auto skutočne vykradli. Ibaže inde.
  • Poslanci Mestského zastupiteľstva, ale aj členovia jej komisií, Mestskej rady a výborov mestských častí budú dostávať za svoju prácu vyššie odmeny. A to až o 50 percent. Mestskú pokladnicu to bude stáť vyše 1,2 milióna korún.
  • Pohľad z Komína
    Hrebeň Červenej skaly (875 m) oddeľuje od seba dve významné doliny v severnej časti pohoria Branisko - Lačnovskú a Kopytovskú. Charakterizujú ho zaujímavé skalné formy - veže, steny, brány, ako aj jaskynné útvary. Najznámejším a najnavštevovanejším podzemným priestorom je jaskyňa Komín.
  • Dvanásťbodový program malo dnešné zasadnutie mestského zastupiteľstva v Prešove, na ktorom sa poslanci stretli prvýkrát v tomto roku. Okrem iného odvolali riaditeľa domova dôchodcov na Cemjate, zvýšili si odmeny a schválili návrh na zvolanie mimoriadneho rokovania o priemyselnom parku IPZ Prešov – Záborské.
  • Medzi deviatimi ocenenými záchrancami židovských spoluobčanov, ktorým bol v nedeľu 27. januára v Bratislave udelený titul Spravodlivý medzi národmi, je aj blahoslavený gréckokatolícky prešovský biskup mučeník Pavel Peter Gojdič, OSBM.
  • Celkovo 37 zamestnancov rušňového depa v Prešove končí k poslednému januárovému dňu svoj pracovný pomer so svojim zamestnávateľom Železničnou spoločnosťou Cargo Slovakia a.s. Je to dôsledok rozhodnutia vlády, ktorá z racionalizačných dôvodov zrušila pracovisko rušňového depa v Prešove.
  • Vo Veľkej sále Divadla Jonáša Záborského v Prešove sa dnes o 19:00 koná benefičný koncert Resuscitácia 2008, ktorý organizuje Klinika anestéziológie a intenzívnej medicíny (KAIM) Prešovskej univerzity, Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove a Občianske združenie Resuscitácia.
  • Prešovský samosprávny kraj včera na druhý pokus podpísal zmluvy na vykrytie strát v prímestskej autobusovej doprave s verejnými dopravcami na rok 2008. Štyria dopravcovia v Prešovskom kraji v tomto roku dostanú spolu 265 miliónov korún. Základná zmluva platí päť rokov, každý rok sa budú podpisovať dodatky k výške pridelených finančných prostriedkov.
  • Obranné činnosti boli základným kameňom úspechu v druhej futsalovej lige. Vzhľadom na to, že jednotlivé celky iba ťažko hľadajú v svojich stredoch kanonierov, výkony obrán a brankárov sa najviac podpísali pod ich umiestnenie v tabuľke. Výnimka ktorá potvrdzuje túto konštatáciu je postavenie AFK Pages Pneu, ktorý obdržal najmenej gólov v súťaži, ale lepšie než piate miesto sa mu neušlo.
    29.1.2008
    0
  • Po troch rokoch poklesu tragických dôsledkov dopravných nehôd v Prešovskom kraji sa v minulom roku ich počet opäť dramaticky zvýšil. Čoraz častejšie pritom pri dopravných nehodách hrá negatívnu úlohu alkohol.
  • Tento článok, podotýkam to vopred, si nerobí nárok na nejakú ucelenú analýzu momentálneho stavu, je len komparáciou niektorých skutočností, ktoré momentálne rezonujú v Prešove (myslí sa tu u tých, ktorých to aspoň minimálne zaujíma). Ide mi vlastne o akcentáciu niekoľkých jednotlivostí, ktoré sa v meste udiali v poslednom čase.
    28.1.2008
    0
  • Prvé grantové kolá v tomto roku otvorila Komunitná nadácia Prešov (KNP). Na prerozdelenie je pripravených vyše 100-tisíc korún.
  • Volejbalisti VK PU Prešov v zápase 5. nadstavbového kola volejbalovej extraligy mužov, v skupine o 1. – 6. miesto, nestačili na aktuálneho lídra tabuľky – hráčov Chemesu Humenné a podľahli im 1:3 na sety.
    26.1.2008
    0
  • Operný spevák Martin Babjak so svojimi súrodencami bratom Jánom a sestrou Teréziou Kružliakovou včera sedeli v hľadisku improvizovaného divadla Domova sociálnych služieb (DSS) v Petrovanoch kde tlieskali vystúpeniam ľudí s mentálnym aj kombinovaným postihnutím
  • Mladá prešovská skupina Head-Line absolvovala svoj prvý koncert 21. 4. 2007. Skupinu ešte v decembri 2006 založili gitarista Juraj Figura s bubeníkom Palim Višňovským, v januári privzali speváka Martina Hudáka, čerstvého víťaza Liverpoolu.
    26.1.2008
    Autor: Michal Frank
    0
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK