Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Blog

strana 4 / 5
  • Ahojte. Nebola som minulý týždeň v Prešove (bola som v Tatrách), preto som nenapísala svoj pravidelný blog. Aj som si povedala, že načo, aj tak ho všetci kritizujú, nebude nikomu chýbať. Chcela som sa na to vykašľať, ale pár mailov ma povzbudilo, preto píšem ďalej.
    2.5.2007
    0
  • Človek ak chce niečím byť - v zmysle vykonávať určité povolanie a je potrebné mať k zvolenému povolaniu aj príslušné vzdelanie, tak jednoducho sa ide zapísať na školu a daný odbor študuje, a študuje rôzne publikácie, konfrontuje názory s jednotlivcami majúcimi podobné študijné chúťky za súbežnej kontroly vyučujúcim, ktorý už má predsa len hlbšie vedomosti v širšom základe konkrétneho odboru. Po ukončení, má teda legitímne právo očakávať, že to bude predovšetkým ON a jeho vzdelaniu podobní, ktorí budú v danom fachu hrať prím.
    22.4.2007
    0
  • Ahojte. Náš pán primátor má za sebou 100 dní vo funkcii. Na hodnotenie jeho pôsobenia je asi skoro, ale aj tak ma správa na PIS-ku o jeho prvých sto dňoch zaujala. Najmä jedna nenápadná vetička...
    18.4.2007
    0
  • V tomto treťom príspevku niečo o minuloročnom decembrovom mítingu, konanom v réžii Prešovského klubu Spoločnosti priateľov Kuby (PK SPK).
    15.4.2007
    0
  • Dieťa, ktoré sa narodilo v období nežného prevratu je po 18 rokoch ekonomických, sociálnych a politických pokusov takmer dospelé. Je dospelá aj naša demokracia?
    13.4.2007
    0
  • Ahojte. Teším sa z toho, že konečne má naše mesto na poste viceprimátora ženu. Ale aj tak sa myslím, že zvolenie Kataríny Ďurčanskej je zlá správa pre mesto.
    11.4.2007
    0
  • V septembri 2006 na prešovskej pešej zóne bola výstava fotografií z diania v nedemokratických štátoch, vrátane Kuby. Niečo o tejto výstave.
    8.4.2007
    0
  • Ahojte. Všimli ste si, ako sa Smer pomaly dostáva k moci aj tam, kde nemal najlepšie výsledky. Napríklad v Prešove. Voľby do VÚC vyhrali KDH a SDKÚ, ale predsedom VÚC je blízky Smeru a riaditeľ úradu priamo krajský šéf Smeru. V meste je to podobné.
    4.4.2007
    0
  • No a jediný slušný predseda politickej strany na Slovensku je ta het. Čo viac sa k tomu dá povedať či napísať. Slovenskú politickú scénu ovláda akýsi syndróm s heslom "Čím arogantnejší si, tým budeš lepším predsedom strany".
    1.4.2007
    0
  • Priatelia ma požiadali, či by som občas neprispel svojou troškou do „pisky“. Zhruba som si prezrel obsah www.pis.sk, doma sme o tom podumali a tento môj príspevok znamená – áno. Volám sa Belo Keseličko, nie som ani puberťák, ani stredná generácia, ale necítim sa ani starcom, hoci 70-ku už mám za sebou.
    1.4.2007
    0
  • Dňa 16.3.2007 na úradnej tabuli mesta Prešov www.presov.sk bolo zverejnené stavebné povolenie (http://data.pis.sk/files/6499/vv156.pdf) na výstavbu nového rodinného domu na pozemku, ktorý je v priamej kolízii s trasou diaľnice D1 Prešov juh – Prešov západ, napriek protestom Národnej diaľničnej spoločnosti a.s (ďalej len NDS), uvedeným priamo v stavebnom povolení.
    28.3.2007
    0
  • Ahojte. Veľmi som sa musela premáhať, či sa mi vlastne oplatí písať ďalšie písmenká do blogu. Diskusia, ktorá vznikla po mojom predchádzajúcom blogovaní ma dosť zobrala. Fakt mi bolo miestami až do plaču. Ale premohla som sa... .
    28.3.2007
    0
  • Ahojte. Dnes by som napísala pár slov o diskusnom fóre na PISe a o diskutujúcich. Hoci sama do fóra neprispievam, rada si ho prečítam. Presnejšie povedané, niektoré príspevky si rada prečítam...
    21.3.2007
    0
  • Často počúvam, že jarná lyžovačka to už nie je ono. Ťažký a mokrý sneh – a s ním nebezpečie úrazu. Váčšinou sa s týmto názorom dá súhlasiť, ale ako sa vraví, výnimky potvrdzujú pravidlo. A takto je to aj v tomto prípade.
    16.3.2007
    0
  • Každý lyžiar potvrdí že tohtoročná lyžiarská sezóna bola výnimočne slabá. Naviac pri teplotách v Prešove nad 15 stupňov celzia už mnohí výstroj uložili do pivnice alebo do garáže v presvedčení, že už to naozaj nemá zmysel. Je to však naozaj tak?
    14.3.2007
    0
  • Ahojte. Tak mám dnes malý sviatok. Je to už môj štvrtý blog, tzn. že som mesiac vydržala komentovať dianie v tomto mojom meste. A potešilo ma, že sa jeden z mojich blogov objavil pri top článkoch. Asi to má zmysel a budem ďalej písať moje postrehy. Či sa to niektorým diskutujúcim páči alebo nie.
    14.3.2007
    0
  • Ahojte. Ďakujem za mailíky i ohlasy v diskusii hoci ma niektoré až tak nepotešili. Iné však povzbudili, takže to tu asi ešte nejaký ten čas potiahnem. A nedám sa na háčkovanie, ako mi to niekto radil. Háčkovať ani neviem, hoci ma to babka učila, keď som bola malá :-)
    7.3.2007
    0
  • Ahojte! Ako som sľúbila, budem ďalej blogovať a komentovať veci, čo sa dejú Prešove. Aj ma to celkom začína baviť. Takže po týždni som tu znova.
    28.2.2007
    0
  • V súčasnosti (od 23. februára 2007) odbor životného prostredia MsÚ v Prešove „upravuje“ verejnú zeleň. Deje sa to tak, že oprávnení úradníci, vybavení všemocnými pečiatkami, objednajú u príslušnej firmy orezávanie konárov, prípadne skrátenie stromov, prípadne oboje. Potom na určené miesto príde s výsuvnou plošinou a odvozným kontejnerom pracovná čata, ktorej poslaním je zmeniť mestskú zeleň, kus prírody v meste, na „životné prostredie“.
    27.2.2007
    0
  • Aj sa som sa rozhodol druhého decembra urobiť niečo, čo sa nedá robiť často- Išiel som voliť. Už dlhšie mi bolo jasné, že môj volebný obvod je plný kandidátov, ale prázdny politikov.
    25.2.2007
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK