Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Kultúra a voľný čas

  • Umelecké teleso sídliace na Solivare tento rok oslavuje významné výročie. Už 10 rokov združuje talentovaných spevákov, tanečníkov a hudobníkov, ktorých okrem talentu spája aj veľká láska k folklóru.
    11.8.2022
    Autor: Lýdia Dragoňová a Tamara Petrová
    0
  • Reštart turistickej sezóny sa na severovýchode Slovenska celkom vydaril. Návštevnosť ešte nedosahuje predpandemickú úroveň z roku 2019, ale zdá sa, že z najhoršieho sú už subjekty cestovného ruchu von. Sľubne sú navštevované všetky múzeálne expozitúry v Bardejove a v Bardejovských Kúpeľoch, ktoré patria pod Šarišské múzeum v Bardejove. Aj návštevnosť v samotných Bardejovských Kúpeľoch rastie, aj keď do úrovne posledného predpandemického roku 2019 ešte trochu chýba. Informuje o tom riaditeľ (OOCR) „ŠARIŠ“ – Bardejov Radomír Jančošek.
    29.7.2022
    0
  • Folklór, tradície, ľudová hudba, tanec a skvelá nálada. To všetko do centra mesta prináša festival Folklór Prešov, ktorý po dvojročnej prestávke opäť ponúkne program plný toho najlepšieho, čo máme v našom regióne.
    23.6.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Dobrý Festival Sobota
    Druhý deň festivalu priniesol mená ako Helenine oči alebo Eluveitie. fotoreport z druhého dňa.
    19.6.2022
    Autor: AtoZ
    0
  • Dobrý Festival - Piatok
    Dobrý festival sa po korone-pauze vracia v plnej sile. PIS vám prináša fotoreport z prvého dňa.
    18.6.2022
    Autor: AtoZ
    0
  • V Bosákovom meste, v Prešove, môžete tento týždeň navštíviť unikátnu výstavu. Venovaná je Michalovi Bosákovi, jednému z najznámejších európskych bankárov.
    6.6.2022
    Autor: Ing. Rudolf J.M.Bosak
    0
  • Hudba v Meste
    V záhrade umenia sa robilo umenie. Tretí ročník Hudba v Meste pod záštitou PKO priniesol nové tváre z domova aj ďaleka. Vystúpili Korben Dallas, BDHS, Komajota a nováčikovia kapely Alexandra, ktorí boli vybraní pomocou diváckeho hlasovania.
    4.6.2022
    Autor: AtoZ, Martina Lešková
    0
  • BillyBarman
    BillyBarman ukončili svoje ZERO tour v Prešove na Stromoradí takmer po dvojročnom odkladaní. Divákov to ale neodradilo a účasť bola bohatá.
    1.5.2022
    Autor: AtoZ
    0
  • Hex
    Skupina Hex dala v prešovskom hudobnom klube Stromoradie bodku za klubovým turné Back to the Clubs Tour, ktoré pripravila ešte v roku 2019. Jeho zdržanie spôsobila pandémia a s ňou súvisiace obmedzenia nielen pre organizovanie kultúrnych podujatí. V piatok si kapela, jej fanúšikovia a fanúšikovia klubu užili koncert tak, ako na to boli zvyknutí pred pandémiou a v plnej paráde.
    30.4.2022
    Autor: AtoZ, Edo Kopček
    0
  • Open Mic
    Open mic je príležitosť raz mesačne sa stretnúť pri zaujímavej akustickej, ale aj inej hudbe, básňach a poviedkach. Možnosť predstaviť vlastnú tvorbu. Žiadna súťaž, žiadne poroty iba vystupujúci a pozorné publikum.
    29.4.2022
    Autor: AtoZ
    0
  • So začiatkom novej sezóny 2022 prichádza na Hlavnú ulicu do historického centra Prešova Street Food Festival. Návštevníci sa môžu tešiť na výnimočný gastronomický zážitok s výberom miestnej aj exotickej kuchyne.
    29.4.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • V Prešove minulý týždeň vítali jar už po 66-krát. Nechýbalo ani tradičné otvorenie turistickej sezóny, pálenie Moreny, presun na breh Torysy a otvorenie vody. Podujatie organizoval Klub slovenských turistov regiónu Prešov a Klub slovenských turistov regiónu Šariš spolu s mestom Prešov a Olympijským klubom Prešov.
    4.4.2022
    Autor: Jana Vargová
    0
  • Nákupné stredisko Opál je po rozsiahlej rekonštrukcii modernejšou a reprezentatívnejšou budovou. Má novú strechu, okná aj fasádu.
    9.3.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Koncert pre Ukrajinu
    V nedeľu 06.03.2022 sa uskutočnil benefičný koncert pre Ukrajinu, kde zahrali nielen domáci, ale aj zahraniční hostia. Počas koncertu sa zbierali peniaze a podpisovala petícia.
    7.3.2022
    Autor: AtoZ
    0
  • Koncert na podporu a solidaritu susednej Ukrajine. Organizátori: Mesto Prešov, Dobrý Festival, Waldo Audio, Park kultúry a oddychu Prešov, Hudobná únia Slovenska.
    6.3.2022
    Autor: smartin
    0
  • V Prešove v blízkosti rieky Torysa na Sídlisku III pribudlo úplne nové workoutové ihrisko. V areáli sa nachádza viac ako 17 stanovísk a je voľne dostupný pre verejnosť.
    28.12.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • Súčasná doba sa potyká s ekologickými problémami a otázkami, ktoré sužujú nejedného obyvateľa tejto planéty. Nie sú cudzie mnohým z nás a ani umelcom, ktorí sa čoraz častejšie vyjadrujú k pálčivým ekologickým problémom. Jedným z prvých u nás, ktorého trápili ekologické otázky už v období socializmu, bol František Veselý (1938 – 2001).
    4.11.2021
    Autor: Mgr. Alžbeta Malíková
    0
  • Serafin 1.JPG
    Anjeli, nebeské duchovné bytosti alebo poslovia Boží. Tak ich najčastejšie poníma súčasný kresťanský svet. O ich existencii hovoria viaceré staroveké civilizácie, objavujú sa v Starom i Novom zákone, sú súčasťou mytológií a viacerých náboženstiev od východu až na západ. Po stáročia boli predmetom filozofických i religióznych úvah a debát, ktoré podnietili i vznik novej teologickej disciplíny – angelológie. „Čo teda podľa nej o anjeloch vieme?
    2.11.2021
    Autor: A. Liščinský
    1
  • Jazzový Festival
    Počas minulého týždňa sa konal jubilejný tridsiaty ročník jazzového festivalu. Jazzové triá, renomovaný zahraničný ale aj domáci jazzmani sa stretli na jednom pódiu a ukázali svoj talent.
    26.10.2021
    Autor: AtoZ
    2
  • Protest za Klímu
    V piatok sa uskutočnil protest "Z lavíc do ulíc", presnejšie ohľadom klimatických problémov. V centre prešova sa zišli študenti prešovských škôl aby poukázali na tento problém.
    24.10.2021
    Autor: AtoZ
    2
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK