Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Kultúra a voľný čas

  • Peter Lipa
    Peter Lipa sa podobne ako jeho hudobní kolegovia vrátil na koncertné pódiá. Po dvoch rokoch zavíta na koncert do rodného Prešova, kde vystúpi v hudobnom klube Stromoradie. Čakajú ho tiež koncerty v košickom Pube u Kohúta, na sochárskom Sympóziu v Habure, vychutnať si jeho koncert môžete v amfiteátri v Banskej Štiavnici, zavíta na výletnú loď na Domaši a navštívi aj ďalšie miesta. Teší ho, že má na august plný kalendár, a že môže robiť svoju prácu.
    18.8.2021
    Autor: Edo Kopček
    0
  • Sociálne_štipendium_grafika-1.png
    Pomôž deťom z celého Slovenska rozvíjať ich talent a stať sa tým, kým chcú. Aj vďaka tebe môžu vykročiť na cestu, o ktorej snívajú. Slovenská katolícka charita otvára už 12. ročník Zbierky školských pomôcok a k pomoci pozýva všetkých, ktorým osud detí nie je ľahostajný. Súčasťou zbierky je tento rok aj sociálne štipendium na podporu žiakov zo sociálne slabších rodín.
    13.8.2021
    Autor: Mgr. Veronika Futejová
    0
  • Veľký Šariš.jpg
    Veľký Šariš sa tento rok hrdí titulom Európske mestečko športu. A k športu patrí i hymna, preto má mesto svoju letnú pieseň.
    12.8.2021
    Autor: Veronika Lazoríková
    0
  • šachový turanj 8.jpg
    Po skončení obľúbeného šachového turnaja Prešov OPEN sú už známe mená najlepších šachistov. Športové podujatie sa aj tento rok konalo v priestoroch Hotela Senátor.
    9.8.2021
    Autor: Mgr. Vladimír Tomek
    0
  • titulna.jpg
    Zmŕtvychvstanie, víťazstvo Krista nad smrťou, je základom kresťanskej viery. Ježiš Kristus podľa Biblie na tretí deň po ukrižovaní vstal z mŕtvych a štyridsať dní zotrval na zemi až do jeho nanebovstúpenia. Avšak samotný akt zmŕtvychvstania nemal očitých svedkov, je opísaný na základe svedectiev v podobe zjavenia Ježiša Krista určitým ľuďom (Mária Magdaléna, neznáme ženy, apoštoli) a opisom prázdneho hrobu. „Niet ho tu. Vstal z mŕtvych. Spomeňte si, ako vám povedal, keď bol ešte v Galilei: Syna človeka musia vydať do rúk hriešnych ľudí a ukrižovať, ale on tretieho dňa vstane z mŕtvych“ (Lk 24, 6 – 7).
    3.8.2021
    Autor: Andrej Liščinský
    0
  • SGP--O_1114--0_1--2015_04_19--LP_WEB.jpg
    Vrúcna láska k životu, prírode, obdiv všetkého navôkol, pracovitosť a túžba po poznávaní nepoznaného, to všetko charakterizuje osobnosť Dezidera Millyho.
    3.8.2021
    Autor: Mgr. Alžbeta Malíková
    0
  • fbcover_muzi_partneri-1.jpg
    Sme naozaj šťastní, že aj tento rok sa napriek existujúcim opatreniam otvoria brány Pivného festivalu. Od štvrtka 29. júla do nedele 22. augusta Vás pozývame do 4 SPORT Areálu (bývalý Jazdecký areál), kde si po roku opäť vychutnáte spoločnosť priateľov a známych, posedíte si pri výbornom pive a ochutnáte tradičné grilované a pečené špeciality.
    27.7.2021
    Autor: Daniela Basalová, Ing.
    0
  • pápež.jpg
    Tlačové stredisko Svätej stolice v stredu 21.7.2021 zverejnilo program Apoštolskej cesty Svätého Otca Františka na Slovensko v dňoch 12. - 15. septembra 2021. Jedným z miest, ktoré Svätý Otec navštívi, bude aj Prešov.
    23.7.2021
    Autor: Mgr. Lenka Šitárová
    0
  • Za hradbami Hradu Šariš sa uskutočnil už deviaty ročník FNNH. Ide o unikátny festival zameraný na premietanie krátkych filmov. Neopakovateľnú atmosféru umocňuje premietanie na veľkoformátové plátno v priestoroch stredovekého hradného nádvoria pod otvoreným nebom.
    20.7.2021
    Autor: smartin
    0
  • Musica Historica_foto_1.jpg
    Krajské múzeum v Prešove pripravilo pre svojich návštevníkov ochutnávku zo svetskej hudby 17. a 18. storočia. Kapela Musica Historica z Budapešti vystúpi v Prešove po prvýkrát. Počas prezentácie skladieb mnohých známych autorov od konca renesancie až po melodiku východoeurópskeho baroka zaznejú aj rôzne dobové hudobné nástroje.
    20.7.2021
    Autor: Mgr. Rastislav Žitný
    0
  • festival.jpg
    Už tento víkend sa v Prešove uskutoční podujatie plné hudby, tanca a temperamentu, so zameraním na jednu zo slovenských národnostných menšín. Prešovský rómsky festival napíše už svoje deviate pokračovanie.
    20.7.2021
    Autor: Mgr. Lenka Šitárová
    0
  • ARTIS.jpg
    K letu v Prešove už deväť rokov neodmysliteľne patrí aj festival komornej hudby ARTIS. Podujatie opäť prinesie to najlepšie z klasickej hudby, novinkou bude koncert hot jazzu a swingu. Medzi hosťami sa predstavia umelci ako Rafael Álvarez, ZWIEBEL QUARTET, Fats jazz band a mnohí ďalší.
    20.7.2021
    Autor: Mgr. Lenka Šitárová
    0
  • šach 2.jpg
    Už o pár dní sa v Prešove opäť uskutoční obľúbený šachový turnaj Prešov Open 2021. Hráči zo Slovenska i okolitých krajín si v našom meste zmerajú sily už 29. júla.
    20.7.2021
    Autor: Mgr. Lenka Šitárová
    0
  • Miro Jaroš - Koncert
    Miro Jaroš zavítal dňa 14.07.2021 do EKOPARKU, kde potešil všetky (ne)poslušné deti.
    16.7.2021
    Autor: AtoZ
    0
  • HEX_21_2.jpg
    Slovenská kapela HEX odohrá už tento piatok 16. júla v Ľuboticiach jediný letný koncert na východnom Slovensku. Východniari si užijú výber najväčších hitov kapely a na pódium sa dostanú aj samotní fanúšikovia.
    15.7.2021
    Autor: Edo Kopček
    0
  • DHZ_VelkySaris_sutaz.jpeg
    Veľký Šariš v sobotu 10.júla hostil dobrovoľných hasičov z okolia. Dobrovoľné hasičské družstva (DHZ) bojovali vo Veľkom Šariši o Pohár primátora mesta druhýkrát. Veľký Šariš je Európskym mestečkom športu 2021. Na ďalší deň boli dobrovoľní hasiči pomáhať pri povodni.
    12.7.2021
    Autor: Veronika Lazoríková
    0
  • Krajská knižnica sa už po tretíkrát zapája do projektu Prečítané leto.jpg
    Prešov – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove si pre čitateľov a verejnosť pripravila v júli a auguste osviežujúci program. Nebudú chýbať tradičné tvorivé dielne a pridať sa môžete aj k odborníkom na voňavé liečivé bylinky. Okrem iného sa knižnica opäť zapája do obľúbeného projektu Prečítané leto.
    8.7.2021
    Autor: Michaela Demková
    0
  • foto1.png
    Záver mesiaca jún zameralo Divadlo Jonáša Záborského Prešov – útvar osvetovej činnosti na realizáciu projektu Metamorfózy tradičnej kultúry v súčasnom umení.
    2.7.2021
    Autor: Rusnakova
    0
  • obr 1.jpg
    Dňa 22.6.2021 sa v DJZ v Prešove, v priestoroch Malej scény, konalo slávnostné vyhlásenie výsledkov krajskej súťaže v tvorbe komiksových príbehov Moje nie zlu 2021.
    1.7.2021
    Autor: Iveta Sýkorová
    0
  • Zdroj: Bigstock
    Drevené kostolíky, z ktorých mnohé zapísali aj do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO, patria k tomu najvzácnejšiemu, čo naša krajina môže turistom ponúknuť. V priebehu niekoľkých storočí vyrástli po celom Slovensku. Vo veľmi hojnom počte ich nájdete v Prešovskom kraji. Pozrite si, ktoré patria k tým najkrajším.
    30.6.2021
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK