Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Kultúra a voľný čas

  • Dobrý festival 2023
    Fotoreport z prvého dňa festivalu
    15.6.2023
    Autor: AtoZ
    0
  • Dobrovoľníci a dobrovoľníčky z Prešovského kraja, prihláste sa do Týždňa dobrovoľníctva!
    6.6.2023
    Autor: Mgr. Jana ORAVCOVÁ
    0
  • Billy Barman, Janais a Medial Banana vystúpia v Záhrade umenia už tento piatok 2. júna 2023. Návštevníkom festivalu zahrajú známe mená, no tešiť sa môžu aj na mladé kapely a divadlo.
    1.6.2023
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • V Prešove sa chystá výstava unikátnych fotografií z návštevy kráľovnej Alžbety II. na Slovensku. 25. mája 2023 o 14.30 hod. výstavu na Hlavnej ulici slávnostne otvorí veľvyslanec Spojeného kráľovstva na Slovensku Nigel Baker spolu s primátorom mesta Prešov Františkom Oľhom.
    23.5.2023
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Tri podujatia, jedno miesto. Ochutnajte kultúrny koktejl pre všetky generácie v Záhrade umenia. Stretneme sa na hudobných festivaloch pod holým nebom Musical Soul, Hudba v meste a na rozprávkovom Dni detí.
    23.5.2023
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • V prešovskom rekreačnom areáli Delňa aktuálne prebieha pravidelná údržba pred letnou sezónou. Nádrž prírodného kúpaliska, ale aj jej okolie sa vyčistia a opravené budú viaceré objekty. Brány areálu by sa mali verejnosti otvoriť už v priebehu júna.
    12.5.2023
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Festival HELFEST, ktorý organizuje kapela Heľenine Oči, sa po prvýkrát uskutoční na letnom kúpalisku Delňa už v prvú septembrovú sobotu. Návštevníci nevšednej celodennej žúrky sa môžu tešiť na vymakaný, nie len, hudobný program. Organizátor predstavil ďalších účinkujúcich, ale aj spoluprácu s TV JOJ, ktorá, okrem iného, do Prešova prinesie live verziu relácie INKOGNITO.
    10.5.2023
    Autor: Janka Marczellová
    0
  • Už o mesiac sa otvoria brány areálu prírodného kúpaliska Delňa, na ktorom sa odohrá trinásty ročník multižánrového DOBRÉHO FESTIVALU. Organizátori zverejnili program jednotlivých pódií a okrem bohatej hudobnej nádielky sa návštevníci môžu tešiť aj na známe relácie TV JOJ naživo! Príde DUB FX, DJ FRESH, THERION, THE ANIMALS, DRUGA RIKA a samozrejme aj domáci IMT SMILE!
    10.5.2023
    Autor: Dobrý festival
    0
  • Čoskoro oslávime s našimi najmenšími Prešovčanmi jeden z ich najobľúbenejších dní v roku. Pri tejto príležitosti spolu s Mestom Prešov pripravujeme tradičné podujatie Deň detí, ktoré bude ešte väčšie a pestrejšie ako minulý rok.
    4.5.2023
    Autor: Park kultúry a oddychu, Prešov
    0
  • Prešov, 25. apríla – K 220. výročiu narodenia Alexandra Duchnoviča, ktoré pripadlo na pondelok 24. apríla t. r. , pripravuje činoherný kolektív Divadla Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove premiéru inscenácie Hlavný bubeník. Realizačný tím na čele s hosťujúcim režisérom Stanislavom Bilým predstavil na dnešnej tlačovej besede stav prípravy predstavenia a svoje umelecko-tvorivé ambície. Premiéra bude v piatok 28. apríla na domovskej hlavnej scéne DAD.
    26.4.2023
    Autor: Jozef Jurčišin
    0
  • Premiérová výstava košického sochára Richarda Zozuláka v priestoroch Krajskej galérie v Prešove.
    20.3.2023
    Autor: Krajská Galéria v Prešove
    0
  • Prešov, 14. marca – Inscenácia Ivanov uzatvára čechovovský oblúk v režijnej spolupráci Svetozára Sprušanského s činoherným kolektívom Divadla Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove. Vyjadril sa tak dnes hosťujúci režisér, keď na tlačovej besede informovali zainteresovaní o stave prípravy a o umelecko-tvorivých ambíciách. Premiéru predstavenia ako prvú v tomto kalendárnom roku chystajú na piatok 17. decembra na domovskej hlavnej scéne.
    15.3.2023
    Autor: Jozef Jurčišin
    0
  • SKUPINA PETER BIČ PROJECT VYRÁŽA NA JARNÉ TURNÉ PETER VIKTÓRIA 2023
    14.3.2023
    Autor: facebook.com / Peter Bič Project
    0
  • Leta
    Aj keď leto 2022 už dávno skončilo, Letá iba začínajú. Tak totiž znie názov nového audiovizuálneho projektu dvoch dlhoročných kamarátov Alexandra Čerevku a Mira Vícha, v ktorom spolu dokonale ladí hudobná a obrazová zložka. Melancholická atmosféra vyzretých rockových/indie-folkových pesničiek je ako stvorená na aktuálne zimné obdobie.
    15.2.2023
    Autor: Edo Kopček
    0
  • Fašiangové obdobie, trvajúce od Troch kráľov do Popolcovej stredy, sa tradične uzatvára honosnými oslavami. Mesto Prešov v spolupráci s Parkom kultúry a oddychu chystajú Fašiangové slávnosti, ktoré si budú môcť naplno užiť všetci návštevníci. Centrum mesta ožije 21. februára 2023 folklórnym fašiangovým sprievodom, ktorý vyvrcholí fašiangovou veselicou inšpirovanou ľudovými tradíciami.
    14.2.2023
    0
  • Kuchárky prešovských škôl a školských zariadení opäť predviedli svoju kreativitu a zručnosti pri príprave chutných a oku lahodiacich jedál. V rámci Svetového dňa výživy mesto Prešov ocenilo nielen ich tvorivosť, ale aj náročnú prácu. Trinásty ročník podujatia sa niesol v téme Ovocie a v duchu hesla "Prevencia výživou."
    25.10.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Rozruch okolo Filipa Jančíka (30) neutícha ani niekoľko týždňov po skončení jeho koncertu na Dunaji. Ten, ako už vieme, splnil všetky atribúty nezabudnuteľnej, svetovej šou. Pre fanúšikov si teraz náš najznámejší huslista pripravil nové prekvapenie
    14.10.2022
    Autor: Ing. Pavol Dráb
    0
  • Tradičné kultúrne podujatie Prešovská hudobná jeseň oslavuje svoj 56. ročník. Tento rok však omladne v štýle hudobných zoskupení mladej generácie. Počas piatich večerov sa v historickej sále Parku kultúry a oddychu predstavia slovenské mládežnícke umelecké kolektívy, ktoré ju rozozvučia klasickou hudbou v inovatívnom prevedení.
    13.10.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Mesto Prešov sa zapojilo do druhého ročníka projektu K Park, v ktorom sa súťaží o 7 originálnych K Parkov. Podporiť Prešov môžete aj vy, stačí vyplniť jednoduchý hlasovací formulár.
    31.8.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš spoločne so Slovenským technickým múzeom má snahu postupne prebudiť a oživiť areál Solivaru, ktorý je unikátnym svojho druhu na Slovensku. Jednou z ciest je aj podujatie „Deň soli“, ktoré sa uskutoční 3. septembra 2022 v areáli Múzea Solivar už po štvrtýkrát.
    25.8.2022
    Autor: OCCR Region Šariš
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK