Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Mesto Prešov

  • V historickej sále PKO v Prešove sa dnes uskutočnilo slávnostné zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Prešove, počas ktorého boli udelené verejné ocenenia mesta Prešov osobnostiam a spoločnostiam, ktoré dlhodobo významne reprezentujú a zviditeľňujú mesto Prešov.
    9.6.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Európsky projekt Erasmus+ s názvom „Národné dedičstvo pre naše spoločné európske dedičstvo“ na ZŠ Československej armády v Prešove dosiahol svoj vrchol. Po troch rokoch spolupráce 6 partnerských škôl z Fínska, Grécka, Talianska, Poľska, Portugalska a Slovenska je čas na rekapituláciu. A práve tou bol na tunajšej základnej škole 25. máj 202
    8.6.2022
    Autor: Mgr. Magdaléna Kyseľová
    0
  • Začiatkom júna sa prešovské ulice opäť naplnia domácimi, ale i cezpoľnými návštevníkmi a turistami, ktorí boli posledné roky ukrátení od atmosféry a zážitkov verejných kultúrnych podujatí. Mesto Prešov v spolupráci s Parkom kultúry a oddychu si pre nich pripravilo bohatý kultúrny program, ktorý bude prebiehať v centre mesta, od 6. do 11. júna 2022, v rámci tradičných Dní mesta Prešov.
    6.6.2022
    Autor: Patrícia Nagyová
    0
  • Hudba v Meste
    V záhrade umenia sa robilo umenie. Tretí ročník Hudba v Meste pod záštitou PKO priniesol nové tváre z domova aj ďaleka. Vystúpili Korben Dallas, BDHS, Komajota a nováčikovia kapely Alexandra, ktorí boli vybraní pomocou diváckeho hlasovania.
    4.6.2022
    Autor: AtoZ, Martina Lešková
    0
  • Mesto Prešov ponúka cyklistom 8 krytých parkovacích zariadení pre bicykle. Doteraz bolo možné otvoriť jednotlivé cykloprístrešky len pomocou čipu, ktorý si užívatelia museli vyzdvihnúť na mestskom úrade. Po novom na to postačí aj mobilná aplikácia.
    27.5.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Vo vnútrobloku na Exnárovej ulici na sídlisku Sekčov pribudlo 116 parkovacích miest, ktoré výrazne zlepšia podmienky statickej dopravy v tejto lokalite.
    17.5.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Bezplatné dlhové poradenstvo, ktoré je zriadené Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny, funguje už v 20 slovenských mestách. Bezplatnú dlhovú poradňu nájdu ľudia aj v Prešove na Duchnovičovom námestí 1.
    17.5.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • V piatok 13.5.2022 si DPMP a mesto Prešov pripomenú 60. výročie prevádzky trolejbusov. Ide o významný míľnik v histórii prešovskej MHD, na ktorí si budú môcť zaspomínať aj cestujúci počas jazdy nostalgickej linky 60. Tá bude vypravená v sobotu 14.5.2022 popoludní. Záujemcov prevezie po Prešove trolejbus Škoda 14 TrM s číslom 123, ktorý je posledným zástupcom trolejbusov klasickej stavby.
    10.5.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • V najbližších dňoch sa začne s asanáciou starej lávky pri Prešovskej univerzite, ktorá je v nevyhovujúcom stave. Nasledovať bude výstavba úplne novej, modernejšej lávky, ktorá bude slúžiť pre peších aj pre cyklistov. Mesto Prešov už odovzdalo stavenisko zhotoviteľovi.
    4.5.2022
    Autor: presov, lavka, most, cyklo, cyklochodnik
    0
  • Mesto Prešov začiatkom roka odkúpilo 36 novopostavených bytov na Bajkalskej ulici, ktoré budú slúžiť ako mestské nájomné byty. Záujemcovia, ktorí spĺňajú podmienky zadefinované vo všeobecne záväznom nariadení mesta, môžu podávať žiadosti o ich pridelenie.
    4.5.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • O niekoľko dní sa v Prešove začnú rozsiahle dopravné obmedzenia v súvislosti so začiatkom rekonštrukcie mosta na Škultétyho ulici.
    2.5.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • BillyBarman
    BillyBarman ukončili svoje ZERO tour v Prešove na Stromoradí takmer po dvojročnom odkladaní. Divákov to ale neodradilo a účasť bola bohatá.
    1.5.2022
    Autor: AtoZ
    0
  • Hex
    Skupina Hex dala v prešovskom hudobnom klube Stromoradie bodku za klubovým turné Back to the Clubs Tour, ktoré pripravila ešte v roku 2019. Jeho zdržanie spôsobila pandémia a s ňou súvisiace obmedzenia nielen pre organizovanie kultúrnych podujatí. V piatok si kapela, jej fanúšikovia a fanúšikovia klubu užili koncert tak, ako na to boli zvyknutí pred pandémiou a v plnej paráde.
    30.4.2022
    Autor: AtoZ, Edo Kopček
    0
  • Open Mic
    Open mic je príležitosť raz mesačne sa stretnúť pri zaujímavej akustickej, ale aj inej hudbe, básňach a poviedkach. Možnosť predstaviť vlastnú tvorbu. Žiadna súťaž, žiadne poroty iba vystupujúci a pozorné publikum.
    29.4.2022
    Autor: AtoZ
    0
  • Ľudia utekajúci pred vojnou, ktorí sú dočasne ubytovaní na území mesta Prešov, sú povinní raz mesačne oznámiť túto skutočnosť na mestskom úrade za účelom poskytnutia príspevku pre oprávnenú osobu poskytujúcu ubytovanie.
    29.4.2022
    0
  • Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová po viac ako dvoch rokoch opäť prišla do Prešova. V historickom centre mesta prezidentku privítal predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský a primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová. Na stretnutí v priestoroch Inovačného partnerského centra na Hlavnej ulici spoločne diskutovali o témach, ktoré aktuálne rezonujú v samospráve.
    27.4.2022
    Autor: Mesto Prešov
    3
  • Polícia v Prešove v nedeľu (24.04.2022) riešila hneď dva zaujímavé prípady nezodpovedných vodičov.
    27.4.2022
    Autor: mjr. Ing. Jana Ligdayová
    0
  • Slovenská advokátska komora každoročne organizuje Deň advokácie, v rámci ktorého advokáti poskytujú občanom bezplatnú právnu pomoc. Termín akcie je tento rok stanovený na 27.4.2022, kedy sa do nej zapojí aj mesto Prešov.
    25.4.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • V podchode pred vstupom na nádvorie Čierneho orla je pre Prešovčanov a návštevníkov mesta opäť k dispozícii verejný klavír. Okoloidúci si môžu na piane zahrať alebo sa pri ňom na chvíľu zastaviť a vypočuť si tóny hudby v podaní niekoho iného.
    25.4.2022
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • V závere marca sa prešovskému klubu VK MIRAD UNIPO Prešov po šiestich rokoch podarilo postúpiť až do finále Niké Extraligy mužov vo volejbale. Na domácej palubovke sa predstavia už 16. a 17. apríla.
    13.4.2022
    Autor: Jana Peregrinovná
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK