Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Mesto Prešov

  • Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove sa na svojom najbližšom zasadnutí budú pravdepodobne zaoberať aj znením dodatku k rokovaciemu poriadku. Zasadnutie by sa malo uskutočniť 10. augusta.
    26.7.2011
    Autor: TASR
    0
  • časť dialnice Prešov - Svinia
    Peter Jarkovský, ktorý pôvodne žiadal od štátu 1,3 mil. eur za pozemky pri diaľnici D1 za Prešovom, súhlasí s vyvlastnením časti pozemkov, ktoré potrebuje Národná diaľničná spoločnosť. Na tlačovej besede o tom informoval jeho právny zástupca Ján Garaj.
    20.7.2011
    13
  • Cestovné MHD v Prešove od augusta zdražie
    Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) zverejnil na svojej webovej stránke novú tarifu cestovného platnú od 1. augusta.
    20.7.2011
    65
  • ovce.sk
     Slovenský animovaný seriál OVCE.sk získal špeciálne uznanie v rámci Európskej ceny kvality v súťaži City for Children (Mesto pre deti), ktorá sa konala v nemeckom Stuttgarte.
    19.7.2011
    Autor: TASR
    0
  • (ilustračné foto)
    Na Hlavnej ulici v Prešove sa po poslednej zime prejavilo rozsiahle vysychanie stromov Acer platanoides Globosa (javor mliečny), ktoré tvoria obojstranné aleje a dotvárajú vzhľad a mikroklímu centra mesta. Preto už od jari sa príslušní odborní pracovníci na Mestskom úrade a odbornej firmy, vykonávajúcej údržbu zelene v meste, zaoberajú otázkou príčin a nápravy tohto stavu.
    15.7.2011
    0
  • Neptúnová fontána (Foto: Greatmilan)
    Fontány v Prešove sú neoddeliteľnou súčasťou dotvárajúcou verejné priestranstvo mesta. V týchto letných dňoch a vysokých teplotách majú nielen estetický, ale aj zdravotný význam, pretože sú významným nielen zvlhčovačom, ale aj ionizátorom ovzdušia.
    14.7.2011
    Autor: Veronika Gazdová
    20
  • Červenolistú slivku višňoplodú, ktorá niekoľko desaťročí zdobila námestie v blízkosti Konkatedrály sv. Mikuláša v Prešove, museli dnes odstrániť. Hovorkyňa radnice Veronika Gazdová konštatovala, že počas búrky, ktorá zasiahla v nedeľu (10.7.) popoludní mesto, strom nevydržal nápor vetra, krupobitie a spadol.
    11.7.2011
    Autor: TASR
    0
  • plukovník Miroslav Korba a primátor mesta Prešov JUDr. Pavel Hagyari
    Dňa 7. júla 2011 privítal veliteľ vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove plukovník Miroslav Korba na pôde útvaru primátora mesta Prešov JUDr. Pavla Hagyariho.
    8.7.2011
    Autor: Maroš Handzo
    9
  • Technickým službám mesta Prešov, a.s. pribudlo do vozového parku ďalšie nové vozidlo. Ide o nosič veľkoobjemových kontajnerov, ktorý je vďaka špeciálnej konštrukcii a pohonu všetkých štyroch kolies obratný aj v zložitom teréne.
    6.7.2011
    0
  • Skunk Anansie (foto: Róbert Rybársky)
     Britská kultová skupina Skunk Anansie odohrala v nedeľu 3.júla fantastický koncert na Dobrom Festivale v Prešove. Počas viac ako šesťdesiat minútovej šou odzneli skladby z ostatných troch albumov. Skupina hypnotizovala svojim vystúpením, silou zvuku a psychedelickým rockom.
    5.7.2011
    1
  • Včera naši školáci s vysvedčeniami v rukách opäť zatvorili brány prešovských škôl a škôlok a odštartovali letné prázdniny. Pre deti to podľa ich slov predstavuje okrem Vianoc to najkrajšie obdobie v roku. Dni, keď si bezstarostne navrhnú vlastný denný rozvrh, hry, výlety či návštevy starých rodičov. Rodičia však počas tohto obdobia riešia dilemu, čo v čase, keď sú v práci...
    1.7.2011
    Autor: Veronika Gazdová
    0
  • Navrhované opatrenia vedenia Mestského úradu v Prešove, ktoré by mali zabrániť porušeniam platných predpisov pri nakladaní s financiami či uzatváraní zmluvných vzťahov, považujú viacerí poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) za nedostatočné.
    30.6.2011
    Autor: TASR
    0
  • Pavel Hagyari
    Plat prešovského primátora Pavla Hagyariho sa nezmení. Po prijatí novely legislatívy v súvislosti s platmi starostov a primátorov dnes poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) odsúhlasili, že mesačná mzda primátora bude predstavovať 3268 eur.
    29.6.2011
    0
  • Rozmiestnenie kamier už aj na webe
    Od dnes môžu občania Prešova jednoducho zistiť, kde sú v meste umiestnené bezpečnostné kamery. Mestská polícia túto informáciu zverejnila na oficiálnej webovej stránke mesta prostredníctvom informačného systému Gisplan.
    29.6.2011
    Autor: Veronika Gazdová
    6
  • Prešovskí mestskí poslanci dnes na rokovaní zastupiteľstva schválili Všeobecne záväzné nariadenie o Mestskej polícii (MsP), ktoré prijali v súvislosti s nedávnou zmenou legislatívy.
    29.6.2011
    Autor: TASR
    0
  • Po necelom týždni sa konala ďalšia zaujímavá akcia pre milovníkov psov. Žiaci niekoľkých škol mohli naživo sledovať výcvik psov profesionálnych kynológov polície, colnej správy a ZVJS.
    24.6.2011
    0
  • cena European Award of Excellence "City for Children" 2011
     Mesto Prešov ako jediné slovenské mesto, ktoré je členom medzinárodnej siete Cities for children od roku 2007, získalo v Štuttgarte špeciálne ocenenie v kategórii „Vzdelávanie rodičov a vzdelávateľov v oblasti médií“, čím sa zaradilo medzi 8 najúspešnejších projektov tohto ročníka.
    22.6.2011
    Autor: Veronika Gazdová
    0
  • krst knihy v MŠ Budovateľská
    „Mňam, mňam to je dobrééé“ týmito slovami komentoval známy herec Jožko Stražan ochutnávku knihy Klopi – klopi na Jabĺčkové kráľovstvo pokrstenú jablkovým pyré.
    22.6.2011
    Autor: Veronika Gazdová
    2
  • Úspešnú výpravu 1. FC Tatran prijal primátor Pavel Hagyari
    Úspešní starší dorastenci 1. FC Tatran Prešov sa v pondelok dočkali ďalšej pocty. Po zisku majstrovského titulu a Česko-slovenského pohára ich na radnicu pozval primátor Prešova Pavel Hagyari.
    21.6.2011
    Autor: 1fctatran
    0
  • ručne maľovaná mapa Prešova
    V piatok a sobotu 24. -25.6.2011 čakajte vo svojich poštových schránkach unikátne dielo - ručne maľovanú mapu celého mesta Prešov vo formáte 100x70cm.
    20.6.2011
    Autor: Veronika Gazdová
    59
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK