Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Národné podnikateľské centrum v Prešove

strana 1 / 2
  • V krásnej prírode Čergovských vrchov sa nachádza Ranč Dubina, ktorý ponúka svoje priestory na organizovanie svadieb, rodinných osláv a podnikových aktivít každého druhu. Súčasťou ponuky je aj catering, ktorý momentálne zabezpečuje Marián Andraščík a jeho firma Milmar. Ako sám povedal, podnikať sa rozhodol niekedy v roku 2016. To už mal za sebou niekoľko úspešne absolvovaných svadieb. O rok neskôr už catering na Ranči Dubina poskytoval ako čerstvý podnikateľ.
    17.8.2020
    0
  • Národné podnikateľské centrum v Prešove ponúka aj počas korona krízy bezplatné služby v podobe krátkodobého aj dlhodobého odborného poradenstva. Všetky konzultácie sa v súčasnosti môžu uskutočniť aj online formou – bez priameho kontaktu. Stačí splniť jednoduché podmienky. Nezabúdame ani na záujemcov o podnikanie.
    27.4.2020
    0
  • Pani Jana Macková pracuje v zdravotníctve a okrem toho, že sa venuje práci a rodine, už tretí rok vyrába rohové záložky do knihy - knihorožky®. Verí, že sa jej raz splní sen - mať vlastné kníhkupectvo. V poslednom čase pani Mackovú naplnilo aj to, že peniaze z vydražených knižných setov (knihorožka® a obal na knihy) putovali chorým deťom, ktorých rodičia finančnú pomoc využijú na ich liečbu. Náš rozhovor, ktorý sme realizovali začiatkom marca, sme vzhľadom na súčasný vývoj situácie doplnili ešte o jednu otázku týkajúcu sa ochorenia koronavírusom.
    26.3.2020
    0
  • Podnikateľka Daniela Šofraneková, ktorá v roku 2018 založila firmu Guba design, vnáša do obyčajných záhrad neobyčajné kreatívne a umelecky originálne dizajnérske prvky. Podnikateľka so zváračkou v ruke tvrdí, že ľudia si stále potrebujú zvyknúť, že záhrada nie je len tráva a stromy. Že v záhrade je pekná aj lavička, ohnisko, fontána... aspoň jeden, možno netypický artefakt. Niekedy to chce len trošku fantázie. Pani Daniela pri svojej práci používa momentálne najčastejšie corten, alebo klasickú oceľ, betón, nerez, ale ako sama tvrdí, nevie, pri akom materiáli sa zastaví.
    6.2.2020
    Autor: Renáta Madzinová a Miroslava Klimovičová
    0
  • Danylo Shyp je mladý, ambiciózny a odvážny podnikateľ, ktorý pochádza z Ukrajiny, no už šesť rokov žije a podniká na Slovensku. Za ten čas tu stihol vyštudovať vysokú školu a počas štúdia rozbehol aj podnikanie, lebo, ako sám povedal, Nemal som čo stratiť!
    9.1.2020
    0
  • Peter Gavorník je konateľom spoločnosti Cetera, ktorá sa zaoberá poskytovaním IT služieb. Kvôli rozhovoru sme sa stretli v jednej príjemnej kaviarni medzi knihami a bolo to nielen príjemné, ale aj zaujímavé stretnutie.
    7.1.2020
    0
  • Silvia Skalická je expertkou Národného podnikateľského centra v Prešove (NPC) so zameraním na ľudské zdraje, ktorým sa venuje takmer 10 rokov a baví ju to stále viac.
    2.11.2019
    0
  • Mnohí z nás trávia dovolenky v zahraničí, no bez ovládania cudzieho jazyka sa dohovoríme len ťažko. Rozhodli sme sa preto porozprávať s mladou ambicióznou podnikateľkou, Barborou Laputkovou, zakladateľkou Jazykoly v Prešove. Od detstva navštevovala jazykovú školu, no k učeniu angličtiny ju motivovali dve veci – seriál The Gilmore Girls a Harry Potter. Týmto dvom veciam vďačí za to, že sa učila a vie po anglicky. Už v 15. rokoch plynulo rozprávala po anglicky. Zároveň ale tvrdí, že ju nikdy nebudeme vedieť dokonale...stále sa ju učíme. Jej láska k jazykom je taká veľká, že sa učí aj francúzštinu a španielčinu, no chcela by pokračovať aj s ďalšími jazykmi. Okrem toho, že má vlastnú jazykovú školu, svoj čas venovala aj žiakom zo základnej školy Fulianka, kde niekoľko rokov učila.
    25.7.2019
    0
  • Dynamická Maja Brezinová zastupovala hotel Hviezdoslav z Kežmarku nielen na medzinárodnej odbornej aktivite v Taliansku, ktorej sa zúčastnila vďaka aktivite NPC v Prešove, ale aj pri našom rozhovore. A rozprávali sme sa nielen o vinárskom festivale a dobrom víne, ale aj o hoteli a jeho hosťoch.
    22.7.2019
    0
  • Matej Kováč patrí k tým expertom, ktorí s Národným podnikateľským centrom (NPC) Prešov spolupracujú od jeho vzniku a prvé odborné konzultácie s klientmi tohto novovzniknutého centra mal už v decembri 2017. So svojimi odbornými vedomosťami a skúsenosťami sa podelil aj ako lektor na odborných seminároch určených nielen podnikateľom ale aj nepodnikateľom. A to, že náhody neexistujú :) sa potvrdilo aj pri tom, ako sa rozbehla spolupráca medzi NPC Prešov a Matejom Kováčom. Na spoluprácu s NPC ma oslovila moja kamarátka, Táňa Nováková, ktorá do NPC práve nastúpila a hľadala expertov pre prvých klientov. Išlo o krátkodobé individuálne poradenstvo v oblasti marketingu. Keď mi vysvetlila o čo ide, tak som do Slovak Business Agency (SBA) poslal žiadosť a iné dokumenty a bol som ako expert schválený. NPC Prešov vzniklo prostredníctvom národného projektu Národné podnikateľské centrum v regiónoch (ITMS2014+: 313031I870).
    8.4.2019
    0
  • Každý príbeh má svoj začiatok. A firma IT-Solutions4you má v obchodnom registri uvedený dátum vzniku štvrtok, 22. február 2007. Jej konateľom je Ing. Matúš Sopko, ktorý dva roky pred založení firmy začínal podnikať ako živnostník. Dnes patrí malá, prešovská firma IT-Solutions4you medzi svetovo uznávané firmy v oblasti pro klientsky tvorených CRM systémov. Náš hodinový rozhovor sme začali tým, ako sa dostali ku názvu domény its4you, prostredníctvom ktorej ponúkajú CRM systém (Customer Relationship Management, teda Riadenie vzťahov so zákazníkmi) postavený na open source platforme vtiger.
    30.3.2019
    0
  • Bez ohľadu na to, či si to uvedomujeme alebo nie, všetci denne prichádzame do kontaktu s patentmi, licenciami, vynálezmi a rôznymi formami duševného vlastníctva.
    8.3.2019
    0
  • Jeden z projektov, ktorý je súčasťou podnikateľského centra v Prešove je Národný projekt Podpora Internacionalizácie MSP. Projekt zastrešuje už etablovaných malých a stredných podnikateľov na Slovensku, ktorí majú záujem posúvať svoje podnikanie do zahraničia. Projekt pomáha podnikateľom hľadať v zahraničí obchodných partnerov, spolupracovníkov, priestory a posunúť tak podnikanie aj na zahraničný trh. Služby sú primárne ponúkané tým podnikateľom, ktorí majú sídlo na území SR a v zahraničí si chcú otvoriť napríklad pobočku alebo chcú produkt na zahraničnom trhu predávať, využiť zahraničnú pracovnú silu. Na to, aké iné služby ponúka klientom sme sa opýtali manažérky NP Podpora Internacionalizácie MSP, Slávky Kaňuščákovej.
    11.2.2019
    0
  • Zákony a ich neustále zmeny... . Pre mnohých začínajúcich, ale aj etablovaných podnikateľov je nielen časovo náročné sledovať tieto zmeny, mnohokrát sa v zákonoch ani nevyznajú, preto pre nich môžu byť až likvidačné. Ale legislatíva nepustí a za ich nedodržanie hrozia pokuty...
    28.1.2019
    0
  • WAME
    Život bez internetu? Pre mnohých niečo nepredstaviteľné. Mladý, ambiciózny podnikateľ z Bardejova, doslova žije internetom od mladosti. Ako 20 ročný založil firmu WAME s.r.o. , ktorá sa zaoberá programovaním, online marketingom, no hlavne e-commerce. O začiatkoch v podnikaní a čím všetkým si prešiel, čím sa odlišuje od silnej a veľkej konkurencie, ale aj o tom, čo by chcel v budúcnosti dosiahnuť porozprával zakladateľ firmy WAME s.r.o. , Mário Babej.
    21.1.2019
    0
  • Odvážené je nielen obchod. Odvážené je životná cesta.
    Aj keď sa Laura Martinková a Miška Šlosárová poznajú od januára 2018, na ich vzájomnej spolupráci a komunikácii to nie je poznať.
    9.11.2018
    Autor: Renáta Madzinová a Miroslava Klimovičová
    0
  • Rozhovor s manažérmi programov Národného podnikateľského centra v regiónoch (Prešove) na pokračovanie – III. časť
    14.9.2018
    0
  • Rozhovor s manažérmi programov Národného podnikateľského centra v regiónoch (Prešove) na pokračovanie – II. časť
    7.9.2018
    0
  • Rozhovor s manažérmi programov Národného podnikateľského centra v regiónoch (Prešove) na pokračovanie - I. časť
    31.8.2018
    0
  • Pokračovanie rozhovoru s dvoma sympatickými majiteľmi kočovného pivovaru Mirom Olejníkom a Viktorom Štefančíkom.
    13.8.2018
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK