Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Samospráva

  • V prešovskej lokalite Stará Tehelňa mali včera primátor Juraj Kopčák a vedúci odboru výstavby a dopravy Mestského úradu v Prešove Marián Karabinoš kontrolný deň. Podľa Karabinoša prebieha tempo prác v súlade s harmonogramom, aj keď sa vyskytli isté komplikácie.
    8.9.2000
    Autor: Michal Frank
    0
  • Jedným zo zakladajúcich členov Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie je aj prešovský primátor Juraj Kopčák. V kuloároch sa už pretriasajú mená budúcich funkcionárov tejto strany.
    4.9.2000
    Autor: Michal Frank
    0
  • Program primátora Prešova, Ing. Juraja Kopčáka od 5. 9. 2000 do 12. 9. 2000. Prešov, Košice, Remscheid, Hannover.
    4.9.2000
    0
  • Od spustenia prevádzky webového servera Prešovskej informačnej spoločnosti uplynul viac ako jeden mesiac. V živote človeka to je síce krátka doba, no v "internetovom svete" nie. Preto sme radi, že naše stránky navštevujete priemerne 200 krát denne, čo je viac ako 5000 videní už za prvý mesiac činnosti. Teší nás to o to viac, že podľa www.naj.sk je prešovský server prvý v návštevnosti spomedzi všetkých oficiálnych mestských webovských serverov na Slovensku!
    4.9.2000
    0
  • Udelením cien šampiónom a aukciou večer 25. augusta uzavreli v Prešove 5. ročník medzinárodnej prehliadky vín MUVINA 2000. Zorganizovali ho Múzeum vín v Prešove, Mestský úrad v Prešove a Chemicko-technologická fakulta Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Do konkurzu bolo prihlásených a hodnotených 277 vín, čo je podľa riaditeľa Múzea vín Dušana Hažíra tohto roku najpočetnejšie obsadená súťaž vinárov v strednej Európe.
    27.8.2000
    0
  • Za logické označil nový generálny konzul MR v Košiciach Gyorgy Varga to, že jeho prvá oficiálna mimokošická cesta viedla 24. augusta do Prešova a na stretnutia s tunajším primátorom Jurajom Kopčákom a prednostom Krajského úradu v Prešove Jozefom Polačkom. Nikam inam na východnom Slovensku ani nemohla viesť. Napokon si odniesol z nej veľmi dobré dojmy.
    24.8.2000
    0
  • Primátor mesta Prešov Juraj Kopčák v piatok absolvoval už druhú kontrolu na stavbe Nábrežnej komunikácie, v lokalite Za kalváriou. Tempo stavby, ktorú investuje Slovenská správa ciest, ktorú realizujú Inžinierske stavby Košice sa stále zdá byť prešovskému primátorovi pomalé.
    22.8.2000
    Autor: Michal Frank
    0
  • V stredu 16. 8. 2000 o 15.00 hod. sa s iniciatívy primátora mesta Ing. Juraj Kopčáka stretli na prešovskej radnici primátori Veľkého Šariša, Sabinova, Lipian, Stropkova a Vranova, aby ešte raz prediskutovali pripravovaný "košický" projekt, vymenili si skúsenosti a prijali stanovisko ku projektu, podľa ktorého by malo vzniknúť štrnásť vodárenských systémov (spoločnosti) v jednotlivých regiónoch.
    21.8.2000
    0
  • Mesto Prešov, ako sme vás už informovali, podpísalo dve úverové zmluvy s Ľudovou bankou a Istrobankou. Podľa slov zástupcu primátora mesta Prešov Štefana Kužmu sa z týchto úverov budú financovať všetky rozvojové programy, naplánované v investičnom pláne, s výnimkou výstavby bytov v lokalite Stará Tehelňa.
    17.8.2000
    Autor: Michal Frank
    0
  • Piatok 9.30 hod. - stretnutie so zástupcami Investorského útvaru Slovenskej správy ciest Košice, Inžinierskych stavieb Košice a Dopravoprojektom, v záujme nájdenia spôsobu urýchlenia prác na Nábrežnej komunikácii. Piatok 16.00 hod. - účasť na otvorení maďarského konzulátu v Košiciach za účasti predsedov vlád Slovenska a Maďarska Mikuláša Dzurindu a Viktora Orbana.
    16.8.2000
    0
  • Primátor mesta Ing. Juraj Kopčák a riaditeľ Istrobanky, a.s., pobočka Prešov, Ing. Ľubomír Senderák podpísali dňa 8. 8. 2000 na prešovskej radnici úverovú zmluvu z prostriedkov Európskej investičnej banky v Bruseli.
    8.8.2000
    0
  • Obsadenie funkcie generálneho dodávateľa stavby obchodného domu (OD) Kaufland v Prešove českou firmou IPS Třinec vyvolalo nespokojnosť primátora Prešova Juraja Kopčáka.
    8.8.2000
    0
  • Dňa 8. 8. 2000 o 10.30 hod. na prešovskej radnici zástupca primátora Ing. Štefan Kužma prijme trojčlenné vedenie druholigového futbalového klubu Lakatamia Nikózia z Cypru, ktorí sa na domácu súťaž pripravujú na Slovensku. Okrem hostí z Cypru sa prijatia zúčastní aj prezident FC Tatran Prešov Vladislav Sabol a Peter Majer, športovo - technický riaditeľ FC Tatran Prešov. Dňa 8. 8. 2000 o 11.30 sa primátor mesta Ing. Juraj Kopčák stretne s prezidentkou Asociácie ekonómov Slovenska Ing. Evou Balážovou.
    8.8.2000
    0
  • Komunitná nadácia Prešov (KNP) už štyri roky podporuje občanov a neziskové združenia, pri projektoch zameraných hlavne na životné prostredie, deti a mládež, kultúru, vzdelávanie, či šport. Doposiaľ podporila dovedna tristopäťdesiat projektov v celkovej sume takmer tri milióny korún. Napospol boli podporené prešovské projekty. Pred časom však na tlačovej besede avizovala správkyňa KNP Katarína Minárová, že nadácia chystá nový program na podporu občianskych aktivít, ktorý má byť zameraný hlavne na vidiek a v ktorom sa o grant z komunitnej nadácie budú môcť uchádzať jednotlivci a skupiny nielen z Prešova, ale z celého Prešovského kraja.
    8.8.2000
    Autor: Michal Frank
    0
  • Primátor mesta Ing. Juraj Kopčák na pravidelnom brífingu konanom dňa 7. 8. 2000 novinárov informoval o svojom najbližšom programe. V utorok 8. 8. 2000 podpíše s Istrobankou ďalšiu úverovú zmluvu (mesto nedávno získalo na svoje akcie v rámci investičnej výstavby 30 - miliónový úver od Ľudovej banky). Peniaze od tejto bankovej inštitúcie (splatnosť úveru je osem rokov) budú preinvestované na konkrétne investičné akcie, realizácia ktorých bola schválená Mestským zastupiteľstvom v Prešove.
    7.8.2000
    0
  • Až prvá augustová nedeľa s pravým letným počasím znamenala po dlhých týždňoch radikálny obrat v návštevnosti areálov prírodných a umelých kúpalísk v Prešove a v jeho okolí.
    7.8.2000
    0
  • "Nálezy z lokality Za Kalváriou majú pre poznanie pravekého vývoja územia dnešného mesta veľký význam, pretože svedčia o intenzívnom osídlení územia aj v tomto časovom horizonte a dopĺňajú biele miesta v poznávaní pravekých dejín mesta," povedala odborná pracovníčka Krajského múzea v Prešove Božena Tomášová.
    6.8.2000
    Autor: Michal Frank
    0
  • Zástupca primátora mesta Ing. Štefan Kužma prijal 2. augusta 2000 na radnici 22 - člennú delegáciu mladých futbalistov FC Tatran Prešov, ktorú viedol jeho prezident Vladislav Sabol.
    2.8.2000
    0
  • Dňa 31. 7. 2000 prijal v obradnej sieni prešovskej radnice zástupca primátora Ing. Štefan Kužma študentov z družobného Remscheidu v Nemecku.
    1.8.2000
    0
  • Kancelária REPP-SWC v spolupráci s Mestským úradom v Prešove a Technickými službami mesta Prešova, a.s. začína 1. augusta 2000 realizovať pilotný projekt na separovaný zber organickej zložky komunálneho odpadu.
    1.8.2000
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK