Nedeľa, 28. apríl 2024
Meniny má Jarmila | zajtra Lea

Spoločnosť

  • Dovedna 199 miliónov Sk činili tržby z predaja hotových výrobkov ZVL Auto, s. r. o., Prešov za prvých šesť mesiacov t. r. A keďže objem výroby za toto isté obdobie predstavoval hodnotu 160,1 milióna Sk, vyprázdnili aj sklady so svojou produkciou kuželíkových ložísk pre výrobcov áut a traktorov.
    28.7.2000
    0
  • Stále bez úspešného konca ešte aj 27. júla bol prípad nezvestnej maloletej Petry Č. (nar. 1985), žiačky 9. ročníka jednej zo ZŠ v Prešove. Policajtom na obvode Prešov-juh ho ohlásila v stredu 26. júla matka nezvestnej Viera Č. (nar. 1958), bytom v Prešove na Kúpeľnej ulici. Poslednýkrát ju videla o 20.00 h v sobotu 22. júla t. r., keď dcéra odišla na návštevu ku kamarátke v Prešove. K nej však nedošla a doposiaľ o sebe nepodala žiadnu správu.
    28.7.2000
    0
  • Za nového biskupa východného dištriktu Evanjelickej cirkvi a. v. (ECAV) so sídlom v Prešove zvolili na 6-ročné obdobie 49-ročného seniora košického seniorátu Igora Mišinu.
    28.7.2000
    0
  • Na sumu 30 miliónov Sk s úročením v referenčnej sadzbe BRIBOR + 2 percentá a so splatnosťou 7 rokov podpísali 25. júla predstavitelia Ľudovej banky (ĽB) a mesta Prešov úverovú zmluvu.
    26.7.2000
    0
  • Trest odňatia slobody v rozmedzí od 3 do 10 rokov hrozí podľa obžaloby Mariánovi R. z Prešova a Romanovi K. (obaja nar. 1979), bytom Vejprnice, okres Plzeň-sever. Vyšetrovateľ Okresného úradu vyšetrovania Policajného zboru (PZ) SR v Prešove ich obvinil z trestného činu nedovolenej výroby a držby omamnej látky, psychotropnej látky, jedu a prekurzora a obchodovania s nimi, spáchaného formou spolupáchateľstva. Prípad, ktorý sa začal 21. apríla t. r. o 21.50 h na štátnej ceste č. 1/18 v obci Malý Šariš, bude mať teda dohru na Okresnom súde v Prešove. Podľa vyjadrenia vyšetrovateľa z 21. júla - po uzavretí spisu, pojednávanie bude zrejme v auguste t. r.
    24.7.2000
    0
  • Svinia - Tvrdenia amerických a kanadských médií o tom, že Česi a Slováci sú vo vzťahu k Rómom veľkí rasisti, sú podľa Danusii Lapinskej pravdivé, ale na základe poznatkov z mesačného pobytu v obci Svinia pri Prešove chápe toto konanie, no neospravedlňuje ho. Za výroky, ktoré od miestnej majoritnej časti obyvateľstva počula nielen ona, ale aj ňou vedená celá 16-členná skupina amerických stredoškolákov vo veku od 15 do 18 rokov, typu Všetkých Rómov by som vystrieľal, alebo Hitler urobil s Rómami dobre by v USA alebo v Kanade boli ich autori trestne stíhaní. Najviac - nielen ju - zaboleli prejavy rasizmu medzi deťmi.
    20.7.2000
    0
  • Zo spáchania trestného činu vydierania formou spolupáchateľstva sú od stredy 19. júla väzobne stíhaní štyria občania Prešova - Ján L. a Marek G., majiteľ a pracovník firmy na vymáhanie dlžôb so sídlom v Prešove, Maroš L., brat prvého z nich a Juraj U., príslušník Železničnej polície SR v Prešove. Všetci boli zaistení pri preberaní určitej finančnej sumy okolo 16.15 h v utorok 18. júla v prešovskom pohostinstve U Greka príslušníkmi pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) SR v Prešove a za asistencie príslušníkov odboru obzvlášť závažnej trestnej činnosti, expozitúra Východ.
    20.7.2000
    0
  • Unikátna metóda enzymdeg je základom technológie enzymatického čistenia kontaminovaných zemín, podzemných vôd a spevnených plôch ropnými uhľovodíkmi a ich derivátmi, ktorú od roku 1996 využíva prešovská spoločnosť Geopol, s. r. o.
    17.7.2000
    0
  • Pomôcť identifikovať miestne problémy a prebúdzať miestne komunity k ich riešeniu je cieľom projektu, ktorý realizuje Prešovské občianske fórum (POF) v meste Hanušovce nad Topľou (okres Vranov nad Topľou) a v obciach Raslavice (okres Bardejov) a Zlatá Baňa (okres Prešov). POF ako koalícia mimovládnych organizácií a občanov Prešova využíva pritom skúsenosti, ktoré získalo z podobných dvoch prieskumov realizovaných v Prešove v minulých dvoch rokoch. Náklady na tento "vidiecky" projekt POF môže hradiť vďaka získaniu grantu od jednej americkej nadácie.
    15.7.2000
    0
  • Slovenská spoločnosť pre zahraničnú politiku (SFPA) urobila všetko pre úspešný štart činnosti slovensko-americkej akčnej komisie. O takomto závere z prípravných prác na jej zriadení informoval 4. júla riaditeľ prešovskej kancelárie SFPA a od mája t. r. aj riaditeľ výskumného centra SFPA Alexander Duleba. Oficiálny začiatok práce komisie by sa mal odohrať na jej zasadaní v novembri v Bratislave. Očakáva sa, že predsedníctvo za americkú stranu prijme Zbigniev Brzeziňski.
    5.7.2000
    0
  • Elektronické sčítanie obyvateľov 2021 prebieha do 31.03.2021. Obyvatelia majú posledných pár dní na to, aby urobili pár klikov pre lepšiu budúcnosť Slovenska.
    30.11.-0001
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK