Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Spoločnosť

  • Už len dva mesiace si môžu zákazníci objednať tovar z tretích krajín bez toho, aby ho museli povinne precliť a zaplatiť daň z pridanej hodnoty (DPH), ak je hodnota zásielky nižšia ako 22 eur. Na výhodnejšie nákupy z čínskych e-shopov, či USA majú čas už len do 1. júla tohto roka. Od tohto dátumu vstúpia do platnosti nové pravidlá v rámci celoeurópskeho projektu eCommerce. Finančná správa podá pri preclievaní klientom pomocnú ruku a pracuje na tom, aby novinky zvládli čo najjednoduchšie.
    4.5.2021
    Autor: Finančná správa
    0
  • Historicky prvé plne elektronické Sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2021 sa dostáva do poslednej zberovej fázy. Asistované sčítanie je určené primárne pre digitálne vylúčených obyvateľov, ktorí nevedia pracovať s technológiami, nemajú prístup na internet alebo sa nemohli sčítať počas online samosčítania do konca marca 2021.
    30.4.2021
    0
  • Celoslovenský projekt zameraný na sociálnu inklúziu a medzigeneračnú spoluprácu v oblasti nových médií a informačno-komunikačných technológií s názvom „DIKY MOC za pomoc“ zaujal aj prešovských seniorov. Vyše 40 z nich sa zoznámilo s modernými technológiami a naučili sa, ako ovládať mobil, televízor či počítač.
    29.4.2021
    0
  • Petra Gerhartová
    Prešovské dobrovoľnícke centrum má od polovice marca novú predsedníčku. Jeho vedenie prebrala Petra Gerhartová, ktorá na tomto poste nahradila dlhoročnú predsedníčku, Julianu Hajdukovú. Prešovské dobrovoľnícke centrum však J. Hajduková neopúšťa úplne, ostáva členkou Rady PDC – o.z..
    19.4.2021
    0
  • Prešovčania realizovali s príchodom jari vo vlastnej réžii výsadbu 25 stromov pod Keratsínskym námestím na sídlisku Sekčov.
    19.4.2021
    Autor: Edo Kopček
    0
  • Štatistický úrad Slovenskej republiky informuje občanov, že od 15. apríla 2021 sa na Slovensku uskutoční Zisťovanie o využívaní informačných a komunikačných technológií v domácnostiach a u jednotlivcov. Zisťovanie bude prebiehať do konca júla.
    14.4.2021
    0
  • Krčmy bojujú, nechcú to vzdať. Na otvorenie terás čaká takmer 60 %. Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko
    Uvoľňovanie opatrení je pre Slovensko dobrou správou a v Prazdroji veríme, že sa situácia bude naďalej zlepšovať do takej miery, aby podniky mohli čo najskôr otvoriť aspoň terasy.
    14.4.2021
    Autor: Zdenka Huňady
    0
  • V rámci Elektronického sčítania obyvateľov 2021 sa sčítalo viac ako 87% obyvateľov mesta Prešov. Začiatok asistovaného sčítania bude závisieť od vývoja pandemickej situácie.
    7.4.2021
    0
  • Slovenský Červený kríž územný spolok Prešov patrí medzi desiatku ocenených v národnom oceňovaní Dobrovoľník roka, ktoré organizuje CARDO – Národné dobrovoľnícke centrum v spolupráci s Platformou dobrovoľníckych centier a organizácií a krajskými dobrovoľníckymi centrami. Tento rok bolo na ocenenie naprieč Slovenskom nominovaných celkovo 287 dobrovoľníkov a projektov.
    31.3.2021
    0
  • Až 82 % objemu tankového piva rozváža Prazdroj mobilnými tankami. Zdroj_Plzeňský Prazdroj Slovensko
    Zamilovali ste sa do tankového piva? Vďaka spojeniu šikovných Slovákov z Prešova a spoločnosti Plzeňský Prazdroj Slovensko si ho môžete vychutnávať na Slovensku i v Európe ekologickejšie. Je za tým vynález mobilných tankov, v ktorých sa začalo pivo prepravovať presne pred desiatimi rokmi. Nezameniteľná chuť nepasterizovaného piva sa do podnikov vďaka nim dostane oveľa efektívnejšie a po otvorení krčiem a reštaurácií si ho fanúšikovia piva budú môcť opäť naplno vychutnávať.
    29.3.2021
    Autor: Zdenka Huňady
    0
  • 25. marca uplynie už 33 rokov, čo sa na Hviezdoslavovom námestí zišli tisíce ľudí, aby na pokojnom zhromaždení so sviečkami v rukách vystúpili v prospech reálnej demokracie a žiadali od vtedajšieho režimu náboženskú slobodu a občianske práva pre všetkých.
    20.3.2021
    Autor: Pavol Kossey
    0
  • V roku 2020 bolo na ocenenie Srdce na dlani naprieč Slovenskom nominovaných 287 dobrovoľníkov, koordinátorov, skupín a projektov. Z Prešovského kraja uspel Slovenský Červený kríž ú.s. Prešov a RNDr. Miroslav Fulín, CSc.
    9.3.2021
    Autor: Prešovské dobrovoľnícke centrum, o.z.
    0
  • Prešovčania vlani vytriedili o 350 ton odpadov viac ako v predchádzajúcom roku. Technické služby mesta Prešov (TSmP) vyzbierali z domácností spolu takmer 3 400 ton základných triedených komodít – papiera, skla, plastov a viacvrstvových kombinovaných materiálov (VKM). Najviac, takmer 1 200 ton, predstavovali plasty. Objem vyzbieraného skla presiahol 1 100 ton a papieru sa nazbieralo necelých 970 ton. Viacvrstvové kombinované materiály vyzbierané v Prešove za minulý rok vážili spolu takmer 140 ton.
    2.3.2021
    Autor: Veronika Fitzeková
    0
  • Na čelo Pivovaru Šariš sa postaví Grzegorz Komora. Zdroj_Plzeňský Prazdroj Slovensko
    Potom, čo sa ku koncu minulého roka s úspešnou pivovarníckou kariérou rozlúčil po takmer 40 rokoch Ján Čerkala, prichádza do Pivovaru Šariš nový manažér závodu. Na čelo jedného z najmodernejších pivovarov strednej Európe sa postaví Grzegorz Komora. Ten doteraz pôsobil v Pivovare Radegast v Nošoviciach, ktorý spadá do portfólia Plzeňského Prazdroja.
    2.3.2021
    Autor: Zdenka Huňady
    0
  • Už budúci týždeň pribudne na Slovensku nová regionálna značka – Horný Šariš. V pondelok 1. marca bude na sociálnej sieti Facebook streamované slávnostné predstavenie loga novej regionálnej značky, ktorá je, mimochodom, prvá na východnom Slovensku.
    26.2.2021
    Autor: Veronika Fitzeková
    0
  • Zariadenie pre seniorov Náruč v Prešove získalo finančný príspevok z Nadácie SPP vo výške 1000 eur. Finančné prostriedky boli použité na nákup rukavíc, respirátorov a tabletov, ktoré pomáhajú klientom počas izolácie.
    22.2.2021
    0
  • Klientom finančnej správy (FS) už neujdú žiadne dôležité termíny. Finančná správa vylepšila svoj automatizovaný chatbot Taxana. Po novom automaticky upozorňuje každého klienta, ktorý s ňou niekedy komunikoval, na dôležité termíny.
    19.2.2021
    Autor: Finančná správa
    0
  • Sčítanie obyvateľov 2021
    Elektronické sčítanie obyvateľov Slovenskej republiky sa uskutoční v plánovanom termíne od 15. februára 2021 do 31. marca 2021, termínovo sa posúva len asistované sčítanie, pričom začiatok asistovaného sčítania bude vyhlásený predsedom Štatistického úradu SR v závislosti od aktuálnej pandemickej situácie v SR, resp. v meste Prešov.
    19.2.2021
    Autor: Štatistický úrad Slovenskej republiky
    0
  • Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke upozorňuje, že Slovensko v tomto týždni čaká veľmi nepriaznivé počasie. Prosíme občanov, aby boli mimoriadne opatrní.
    8.2.2021
    7
  • Rozhodnutím Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (URSO) dôjde od apríla 2021 k zvýšeniu cien elektriny pre niektorých odberateľov, v dôsledku nárastu fixnej zložky tarify za distribúciu elektriny domácnostiam kúriacim elektrinou (tzv. kúrenári).
    5.2.2021
    Autor: Štefan Kuča
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK