Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Spoločnosť

  • 9. novembra 2004 rozhodovali členovia Správnej rady KNP posledný raz v tomto roku o finančnej podpore pre projekty aktívnych Prešovčanov. Z desiatich predložených projektov bolo podporených päť v celkovej sume 40 555.- Sk. Grant získalo napr. Gymnázium Jána Adama Raymana na rovesnícky program prevencie drogových závislostí, dobre známy folklórny súbor Dúbrava ako príspevok na nové kroje, obèianske združenie Barlička na organizáciu MargaretaFest 2005- festivalu telesne postihnutých detí a mládeže.
    16.11.2004
    0
  • Názov NAY v záhlaví obchodu je na Slovensku už dlho známym pojmom. Od roku 1991, keď bola spoločnosť NAY založená, si na slovenskom trhu vybudovala nezastúpiteľné postavenie.
    9.11.2004
    0
  • Bývalý pavilón pľúcneho oddelenia psychiatrie dostáva novú podobu. Táto budova nachádzajúca sa v areáli Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove, za budovou psychiatrie, nebola dlhší čas využívaná. V súčasnosti ho nemocnica prenajala a od začiatku roka 2003 sa v nej nachádza dialyzačné stredisko. V týchto dňoch dokončili aj druhý trakt budovy, v ktorom bude 8. novembra otvorená liečebňa dlhodobo chorých.
    5.11.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • Študentka 3. ročníka Združenej strednej školy odevnej v Prešove Linda Pločicová sa stala Miss Elegance Burda 2004. Vyhrala súťaž v módnej tvorbe, ktorú vyhlásil známy módny časopis Burda.
    29.10.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • <a href="http://www.jpis.sk/view.php?id=1951" target="_blank"><B>Jeho zľavy na záhradnú techniku nemajú obdobu!</B></a> Tak je to tu! Jeden z najväčších predajcov na európskom trhu záhradnej techniky, nadnárodná firma Mountfield, po svojom jarnom úvodnom vstupe na slovenský trh otvára svoje ďalšie predajné centrum v Prešove. Nájdete v ňom úplne všetko, čo na prácu v záhrade potrebujete. Od desiatok typov rotačných a bubnových kosačiek, motorových kôs či záhradných traktorov, cez hobby a profesionálne reťazové píly, kultivátory, vodné čerpadlá, až po bicykle Madison od Authora a nadzemné bazény.
    16.9.2004
    0
  • Ekologické krúžky na školách monitorovali životné prostredie Školský rok uplynul ako voda a s ním sa skončila aj realizácia projektu „Zelený svet“, ktorý Slovenský zväz ochrancov prírody a krajiny, Prešov realizoval v spolupráci so základnými školami počas školského roku 2003/2004 vďaka finančnej podpore Nadácie deti Slovenska z Fondu Hodina deťom. Cieľom projektu boli zážitkové programy pre deti ZŠ, zamerané na rast ich osobnosti, formovanie ich pozitívneho vzťahu ku prírode, kolektívu, so snahou rozvíjať ich individuálne zručnosti a schopnosti a zároveň konkrétnymi aktivitami prispieť k ochrane životného prostredia na lokálnej úrovni a rozvíjať záujem o túto formu voľno časových aktivít.
    27.7.2004
    0
  • Prešovský denník KORZÁR - Festivalom skupín historického šermu vyvrcholil v sobotu večer piaty Prešovský trojičný jarmok. Ten zároveň odštartoval Prešovské kultúrne leto. Okrem domácich šermiarskych skupín Cohors a Sarus prišli do šarišskej metropoly zvádzať súboje aj Jago zo Spišskej Novej Vsi, košická skupina Aramis, prešovské brušné tanečnice či ohňová šou z Banskej Bystrice. Všetky súboje sa konali na pódiu postavenom v centre mesta, blízko kostola sv. Mikuláša.
    10.6.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • Na vyberovom konaní zo dňa 17.5.2004 Rada pre vysielanie a retransmisiu rozhodla, prideliť frekvenicu 91,7 MHz (Košice) spoločnosti Flash Prešov, s.r.o. – prevádzkovateľovi programu Rádia FLASH, ktorá vysiela t.č. na frekvencii 103,7 MHz.
    26.5.2004
    0
  • V piatok (dnes, 14. 4. 2004) bude slávnostne otvorená druhá súkromná prírodná rezervácia v strednej Európe Rysia (SPR Rysia).
    14.5.2004
    0
  • Nielen ľudia ale aj naša Zem má svoj sviatok. Verejné oslavy „Dňa Zeme“ sa konali v 184 krajinách na rôznych miestach sveta. V Prešove sa na zorganizovanie verejnej oslavy Dňa Zeme v piatok 23. 04. 2004 už po 12-ty krát podujal Slovenský zväz ochrancov prírody a krajiny, ZO č. 3 Prešov s finančnou podporou Mestského úradu.
    2.5.2004
    0
  • Predseda vlády SR Mikuláš Dzurinda potvrdil svoju účasť na prešovských oslavách vstupu Slovenska do Európskej únie. Slávnostný program s názvom Nový krok organizujú v meste Prešov Rádio Flash, agentúra Amarea a East Marketing Services. Oslavy budú začnú deň pred vstupom, teda 30. apríla, o 13. hodine pred Divadlom Jonáša Záborského.
    26.4.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • KOŠICE/PREŠOV 22. apríla (SITA) - Stovky rozhorčených obyvateľov Košického i Prešovského kraja a obcí pod Slanskými vrchmi upozorňujú Lesoochranárske zoskupenie VLK na nebývalý rozsah a drastickosť ťažobných zásahov v týchto lesoch. "Preto na Deň Zeme začíname petičnú akciu Zachráňme Slanské vrchy," informoval dnes agentúru SITA náčelník zoskupenia VLK Juraj Lukáč. Podpisom petície, ktorá začína už dnes, môžu podľa neho občania podporiť výzvu ministrovi pôdohospodárstva a riaditeľovi podniku Štátne lesy na okamžité zastavenie drastickej ťažby, prehodnotenie lesného hospodárskeho plánu.
    22.4.2004
    Autor: SITA
    0
  • PREŠOV 20. apríla (SITA) - Napriek tomu, že školy v pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) dostanú v tomto roku približne o 80 mil. Sk viac ako vlani, niektorým chýbajú peniaze na mzdy aj prevádzku. Krajská samospráva zatiaľ rozdelila 75% prostriedkov na prevádzku a 80% na mzdy. Na budúci týždeň sa rozdelenie dostane na úroveň 80% a 90%, pričom v rezerve PSK ostane 200 mil. Sk.
    22.4.2004
    Autor: SITA
    0
  • Prešov 4. apríla (TASR) - Z trestného činu útoku na verejného činiteľa obvinil v sobotu vyšetrovateľ Úradu justičnej a kriminálnej polície v Prešove dvoch 30-ročných Prešovčanov Stanislava P. a Roberta F.
    5.4.2004
    Autor: TASR
    0
  • Lesoochranárske zoskupenie VLK považuje vládny návrh sústavy chránených území NATURA 2000 za dokument, ktorý nebráni ničeniu slovenskej prírody a v stave v akom bol schválený vládou, je kontraproduktívnym materiálom. Vládny návrh obsahuje množstvo chýb, pri jeho návrhu boli použité nedostatočné a vzájomne nekompatibilné dáta a hlavne bol pripravený bez spoluúčasti súkromných majiteľov lesov! Lesný pôdny fond pritom zaberá v národných parkoch (NP) 89%, v chránených krajinných oblastiach (CHKO) 71% a v rezerváciách 88%. V súkromnom vlastníctve je 48% územia NP, 66% územia CHKO a 39% územia rezervácií.
    1.4.2004
    0
  • Bratislava 1. apríla (TASR) - Na hliníkové batožinové police z vlakového vozňa sa ulakomil 44-ročný elektrikár Stanice technickej prevádzky v Prešove. Ešte koncom vlaňajšieho decembra počas služby v prešovskom vozňovom depe demontoval z osobného vozňa určeného na vyradenie osem takýchto políc, ktoré mali byť ďalej použité ako náhrada do iných vozňov. Police následne predal v miestnej zberni druhotných surovín za 690 korún, no Železničnej spoločnosti, a. s., spôsobil škodu za 12 640 Sk.
    1.4.2004
    Autor: TASR
    0
  • Prešov 1. apríla (TASR) - Evanjelické kolegiálne gymnázium v Prešove získalo ako prvá škola v Prešovskom kraji certifikát na vyučovanie nemeckého jazyka podľa štandardov Spolkového úradu Nemecka pre zahraničné školstvo. Osvedčenie prevzal dnes riaditeľ školy Milan Černaj z rúk odborného poradcu pre nemecký jazyk v SR Heinricha Heinrichsena.
    1.4.2004
    Autor: TASR
    0
  • Ozex Cup speje úspešne do záverečnej fázy, v ktorej spoznáme nového víťaza ligového pohára. Kto to bude sa dozvieme až po víkendovom dvojkole, ale už teraz je isté, že Atak Brahama vlaňajší primát neobháji. V súboji o finále ho zdolal jeho najväčší rival MFC Tatra Temex 6:4. Stretnutie začal ale lepšie obhajca a prakticky dve tretiny stretnutia viedol o dva góly.
    31.3.2004
    0
  • Lyžiarske stredisko Relax Center Plejsy pripravilo najväčšiu akciu v tejto sezóne. Už túto sobotu popoludní čaká na všetkých návštevníkov bohatý zahrievací program: keltskí šermiari, tanečná show s Romanom Paulechom z „markízáckeho“ Fajn Clubu a moderátor Rišo Vrablec. Milovníci zvierat budú mať možnosť previezť sa na koníkoch.
    25.3.2004
    0
  • Komunitná nadácia Prešov otvára s finančnou podporou spoločnosti Kronospan Slovakia, s.r.o. špeciálne grantové kolo Zelené sídliská Sekčov a Šváby.
    17.3.2004
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK