Streda, 22. máj 2024
Meniny má Júlia, Juliana | zajtra Želmíra

Vzdelávanie a školstvo

  • Spoločnosť Unicorn Systems ponúka možnosť študovať na prestížnej súkromnej vysokej škole Unicorn College v Prahe, pri tom však študenti môžu ostať v rodnom meste. Program je zaujímavý aj tým, že študenti môžu získať štipendium a platenú prácu už od prvého ročníka a už pri štúdiu získať praktické skúsenosti z projektov v IT.
    29.1.2018
    Autor: Jana Krajkovičová
    0
  • Členovia Klubu nadaných detí Prešov spoznajú Velikánov dejín vďaka spolupráci celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným a neziskovej, verejno-prospešnej organizácie Štúdio Nádej.
    24.1.2018
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadanými vyhlasuje prostredníctvom projektu Nadané dieťa súťaž Talent základných škôl regiónu Šariš.
    19.1.2018
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Posledné stretnutie školákov z Klubu nadaných detí Prešov sa v tomto roku premenilo na vianočnú tvorivú dielňu. Nadané deti vyrobili pozdravy, ktoré symbolizovali vysnívané Vianoce.
    21.12.2017
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Vianočné sviatky v kruhu našich najbližších sa nezadržateľne blížia, šušťanie baliaceho papiera pri rozbaľovaní darčekov, vôňa vianočného pečiva po celom dome... Sviatky však aj tento rok potrvajú len pár dní a niektorí rodičia musia už v týchto dňoch riešiť otázku umiestnenia svojich ratolestí mimo dní pracovného pokoja.
    14.12.2017
    0
  • Posielanie tajných správ zaujalo nadané deti z Klubu nadaných detí v Prešove. Pri posielaní šifrovaných správ zvolili spôsob, pomocou ktorého pretvorili správu do tajnej (nečitateľnej) podoby. Šifrovaním správ sa zaoberali deti prostredníctvom metódy šifrovania, ktorá sa nazýva kryptológia.
    12.12.2017
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Na Prešovskej univerzite vyvrcholili oslavy 20. výročia jej založenia. Súčasťou slávnostného programu bolo odovzdanie pamätných medailí predstaviteľom spoločenského a politického života, domácim a zahraničným rektorom partnerských univerzít, zamestnancom PU a jej priaznivcom.
    8.12.2017
    Autor: Anna Polačková
    0
  • Po vydarenom podujatí pre deti z materských škôl zorganizovala Pedagogická fakulta Prešovskej univerzity v Prešove (PF PU) tentokrát akciu, ktorej cieľovou skupinou boli žiaci základných škôl. Tretieho ročníka Dňa základných škôl, ktorý vznikol na podnet študentov PF, sa tento rok zúčastnilo 120 žiakov.
    5.12.2017
    Autor: Anna Polačková
    0
  • Organizátori celoslovenskej súťaže Logická olympiáda spustili v novembri prihlasovanie škôl/žiakov do súťaže. Tá je určená žiakom so všeobecným intelektovým nadaním a oficiálne odštartuje školskými kolami naplánovanými na február 2018.
    16.11.2017
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • UNESCO Philosophy Day/Night 2017 v Prešove prekvapí bohatým programom, v ktorom okrem iného predstaví celosvetovo známy World Eye Contact Experiment, s cieľom podporiť hodnotu ľudskosti a zdôrazniť vzájomné ľudské prepojenie.
    8.11.2017
    Autor: Anna Polačková
    0
  • Animácia a obľúbené animované filmy boli témou novembrového stretnutia členov Klubu nadaných detí Prešov.
    8.11.2017
    Autor: Ingrid Storinská
    0
  • Pedagogická fakulta Prešovskej univerzity v Prešove (PF PU) už tretí rok oslavuje Deň materských škôl na Slovensku, tentokrát ho nazvala Jesenný deň materských škôl. Milého podujatia s bohatým programom sa zúčastnilo 60 detí spolu so svojimi učiteľkami.
    31.10.2017
    Autor: Anna Polačková
    0
  • Eko učebňa Špeciálnej základnej školy, Dobšiná
    V rámci celoslovenského, environmentálneho projektu Tatranskí rytieri sa na prvých troch víťazných miestach, v kategórii realizovateľný projekt, umiestnili školy ZŠ Rejdová, ŠZŠ Dobšiná a ZŠ Rakovec nad Ondavou.
    23.10.2017
    Autor: Jana Kupcová
    0
  • Novú súťaž pre jazykovo zdatných školákov vyhlásila Základná škola Kúpeľná v Prešove. JASPO 2018 (Jazyková súťaž Prešov) sa uskutoční pod záštitou primátorky Andrey Turčanovej.
    19.10.2017
    0
  • Jedným z krokov rozvoja športu v Prešove je aj podpora mladých talentov. Možnosti sa im otvárajú aj v Základnej škole Šrobárová, kde vznikla Športová akadémia Mateja Tótha. Tento úspešný olympionik dnes školu navštívil osobne.
    19.10.2017
    0
  • Mesto Prešov získalo dotácie na rekonštrukciu ďalších dvoch materských škôl. Do škôlok na Čapajevovej a Važeckej ulici tak budú môcť prijať viac detí.
    12.10.2017
    0
  • Októbrové stretnutie prešovských nadaných detí bolo venované rozvíjaniu fantázie, výtvarnej tvorivosti a spolupráce.
    11.10.2017
    Autor: Ľuboš Lukáč
    0
  • Októbrový výlet zameraný na spoznávanie významných európskych inštitúcií v Štrasburgu sa uskutočnil vďaka pozvaniu poslanca Európskeho parlamentu Vladimíra Maňku.
    9.10.2017
    Autor: Ingrid Storinská
    0
  • Fakulta výrobných technológií (FVT) TU KE so sídlom v Prešove si v týchto dňoch pripomína 25. výročie svojho založenia.
    6.10.2017
    0
  • Prešovská univerzita v Prešove (PU) dlhodobo pracuje na vytváraní dobrých vzťahov s inými univerzitami, strednými školami, inštitúciami či mestami.
    1.10.2017
    Autor: Anna Polačková
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK