Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Vzdelávanie a školstvo

  • Svojich miláčikov z finálových večerov televíznej šou Slovensko hľadá SuperStar sa konečne naživo dočkali aj Prešovčania. Na jedenástich finalistov, ktorí obchádzajú Slovnsko na šnúre zvanej SuperTour, čakala v pondelok v Prešove zaplnená hala. A vypredané bolo aj na druhý deň.
    29.4.2005
    Autor: Michal Frank
    0
  • Bratislava - Jeden z porotcov, Julo Viršík, to vystihol presne. Finálovú bitku vyhrala Martina Šindlerová, ale vojnu vyhrala Katarína Koščová.
    18.4.2005
    Autor: Michal Frank
    0
  • Júlia Smolková zažiarila v súťaži Slovensko hľadá SuperStar, hoci jej púť skončila ešte v semifinále. Ako sa díva dnes, s isatým odstupom času na túto súťaž? Aj o tom sme sa porozprávali v príjemnom neformálnom rozhovore.
    7.4.2005
    Autor: Michal Frank
    0
  • Dva mimoriadne divácky obľúbené a pritom menšinové žánre (toť slovenské paradoxy), reggae a ska boli ústrednou hudobnou témou nedávneho koncertu v klube Bizzare. Predstavili sa tu kapely Redguy a Ska-pra šupina, z ktorých druhá menovaná je nášmu publiku dostatočne známa z letných festivalov na Marakani. Ale poďme po poriadku.
    6.4.2005
    0
  • Vernisáž výtvarníka Dušana Očkoviča, ktorá mala názov Budižsvětlo 47 Watt - na vlastné nebezpečenstvo, do bodky naplnila všetko, čo sa od nej dalo čakať. Nechýbala pikantná príchuť škandáliku (na takú tlačovú besedu sa nezabúda), reprezentatívna zostava Očkovičových spriaznených duší i obdivovateľov, ale predovšetkým skvelé obrazy, ktoré sa len tak nevidia.
    5.4.2005
    0
  • Petra Humeňanská postúpila do finále Slovensko hľadá SuperStar. Púť tejto Prešovčanky, študentky košického konzervatória, však skončila už v druhom kole, kde síce nádherne odspievala pieseň skupiny Queen Love Of My Life, ale na postup ďalej to nestačilo. Bez sĺz a hrdo sa rozlúčila s divákmi, ktorí na ňu určite tak skoro nezabudnú. Či už kvôli jej nízko položenému hlasu, dlhým hnedým vlasom, alebo kvôli svojim povestným grimasám. V Mestskom informačnom centre v Prešove vznikol tento rozhovor:
    19.3.2005
    Autor: Michal Frank
    0
  • Slovensko hľadá SuperStar má za sebou už štyri finálové kolá. V hre je stále aj výborná prešovská speváčka Katka Koščová, ktorá sa už teší na piatkové rockové kolo. V tom predošlom zažiarila s piesňou Powerless od Nelly Furtado. Prešla ďalej, vypadol Peter Konček, jeden z favoritov.
    23.2.2005
    0
  • Prešovská speváčka Petra Humeňanská vypadla zo súťaže Slovensko hľadá SuperStar. Napriek tomu zanechala u divákov pozitívny dojem. Po tom čo skončila vo finále, vrátila sa domov. Navštívila aj Mestské informačné centrum v Prešove, kde chatovala so svojimi priaznivcami.
    21.2.2005
    0
  • Plzenská skupina Znouzectnost (ZNC) po prvý raz vystúpi v Prešove. Ako hostí si ZNC pozvala prešovská kapela Heľenine oči, ktorá na tomto koncerte pokrstí svoje prvé cédečko. Koncert Heľeniných očí a Znouzectnosti bude 3. decembra o 19. hodine vo Véčku, na Budovateľskkej ulici.
    24.11.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • Andrzej Stasiuk sa radí medzi najvýznamnejších a najprekladanejších poľských autorov súčasnosti. V týchto dňoch vychádza v prešovskom vydavateľstve Baum slovenský preklad Stasiukovej knihy Dukla. Ide o jeho vôbec prvú knihu vydanú na Slovensku.
    22.10.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • Legendárna skupina synthi-popovej éry osemdesiatych rokov Alphaville oslavuje 20. výročie. Pri tejto príležitosti sa kapela vydáva na šnúru Alphaville World Tour 2004, ktoré neobíde ani Slovensko. U nás už Alphaville pred časom vystupovali. Jeden koncert sa konal v Košiciach, naposledy sa predstavil Alphaville pred dvoma rokmi v Trenčíne. V rámci terajšieho svetového turné sa kapela premiérovo predstaví v šarišskej metropole. Prešovský koncert sa uskutoční 3. októbra o 19. hodine v Mestskej hale.
    24.9.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • „All the way from Osnabrück - Germany: Sardonic!“ Týmito slovami odštartovalo prvé vystúpenie nemeckej kapely Sardonic na Slovensku. Premiéru mali táto kapela v rámci koncertu Wayd session, ktorý sa konal minulý štvrtok na terase Rock café Netopier v Prešove.
    15.9.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • Neskoré leto a jeseň budú v prešovskom Parku kultúry a oddychu (PKO) patriť hlavne muzikálom. V júli podpísal riaditeľ mestskej príspevkovej organizácie PKO Emil Clapeček zmluvu o spolupráci s bratislavským privátnym divadlom Teatro Wüstenrot, ktorému šéfuje Rudolf Geri. Teatro Wüstenrot tak získalo na doskách PKO vysunutú scénu, PKO zas tituly, ktoré majú obohatiť kultúrny život v meste. Prvým z nich bude komorná muzikálová komédia Každý má svojho Leona.
    6.9.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • Koncert v Japonsku má úspešne za sebou známy hudobník Peter Ondria z Víťaza (okres Prešov). V krajine vychádzajúceho Slnka sa zúčastnil 13. ročníka charitatívneho podujatia, ktoré organizuje slovenská rodáčka Eva Matoba. Výťažok z akcie putuje cez UNICEF pre slovenské deti, do nemocníc a sociálnych zariadení. Na doterajších ročníkoch vystupovali iba domáci umelci. Prvým slovenským bol Peter Ondria, známy predovšetkým ako imitátor džezovej legendy Louisa „Satchmo“ Armstronga.
    18.8.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • Gorlice - Prešovská country & western formácia BB Country a rocková kapela Stopa mali nedávno svoju premiéru v Poľsku. Spolu s prešovským folklórnym súborom Dúbravienka sa zúčastnili festivalu Noc Świętojánska v mestečku Gorlice.
    2.7.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • Prešovský denník KORZÁR - Na letnom prírodnom kúpalisku Delňa v Prešove sa uskutoční v piatok a v sobotu (18. 6. , 19. 6.) Festival dobrej hudby - Sigord 2004. Organizuje ho už ôsmy raz združenie Sicortus, ktorého základ tvoria členovia skupín Mloci a Žobráci.
    16.6.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • Prešovský denník KORZÁR - Po vynútenej ročnej pauze sa obnovil festival East Side Music. Z priestranstva Pod Bikošom zvaného „Marakaňa“ sa presunul na nové miesto, kde sa akcia podobného druhu konala vôbec po prvýkrát. Priestor na lúke na konci Kmeťovho stromoradia (oproti cintorínu) sa ukázal byť ako optimálny. Hoci sa na prvý pohľad môže zdať malý, nie je tomu tak.
    11.6.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • 46.ročník Prešovskej hudobnej jari otvoril koncert Mariána Vargu Posledný zo svojich albumov pod názvom Solo in concert (vydavateľstvo Ars Nova 2003) prišiel do prešovskej reduty (21.4.2004) predstaviť Marián Varga. Tento hráč na klávesové nástroje a skladateľ, jeden z hlavných osobností slovenskej a československej hudobnej scény svojím koncertom otvoril 46.ročník Prešovskej hudobnej jari.
    27.5.2004
    0
  • Literárno-výtvarnú súťaž v tvorbe komiksov po tretí raz organizuje Šarišské osvetové stredisko v Prešove. Krajská súťaž Komiks 2004 bude mať tento rok podtitul Moje nie zlu.
    19.5.2004
    Autor: Michal Frank
    0
  • Zdalo sa, že festival East Side Music (predtým za slobodu prejavu) je definitívnou minulosťou. Vlani sa mal uskutočniť jeho šiesty ročník, ale nestalo sa tak. Uvažovalo sa, že z priestranstva Pod Bikošom zvanom tiež „Marakaňa“ sa presunie do centra Prešova. Nevyšlo to. Až teraz.
    17.5.2004
    Autor: Michal Frank
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK