Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Vzdelávanie a školstvo

  • Deti z folklórneho súboru Šarišanček sa predstavia verejnosti svojim novým programom Našemu Šarišu vo švece nit pary
    4.10.2006
    0
  • V Divadle Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove dnes dopoludnia začal inscenáciou domácich divadelníkov Čertové roztopaše medzinárodný divadelný festival Karpat Fest 2006.
    3.10.2006
    0
  • Oblastné ukrajinské hudobno-dramatické divadlo Oľgy Kobyľskej z Černovca na Ukrajine bude hosťom 3. ročníka medzinárodného divadelného festivalu Karpat Fest 2006.
    29.9.2006
    0
  • Pre 12-tisíc študentov Prešovskej univerzity (PU) sa začal nový akademický rok. Slávnostný akt otvorenia akademického roka sa konal vo veľkej zasadačke Krajského úradu v Prešove. Do prvých ročníkov na ôsmich fakultách nastúpilo približne 3-tisíc študentov. Oproti vlaňajšku sa počet študentov celkove zvýšil o viac ako 1 500.
    26.9.2006
    0
  • Oľga Feldeková o svojom manželovi Ľubomírovi (vľavo) tvrdí, že nezbedníkom ostal dodnes
    Od stredy do piatka pokračuje viacerými akciami 2. ročník knižného festivalu Prešov číta rád, ktorý do nášho mesta priviedol množstvo zaujímavých hostí.
    21.9.2006
    0
  • Bohatý program sľubuje 2. ročník knižného festivalu Prešov číta rád, ktorý od stredy do piatku pripravuje Knižnica P.O. Hviezdoslava v Prešove.
    18.9.2006
    0
  • ... z tvorby autora.
    Kubánsky výtvarník Eduardo Guerra vystavuje na Slovensku po prvýkrát, v Prešove jeho zaujímavé grafiky môžu návštevníci vidieť hneď na dvoch miestach - v reštaurácii Platan aj v Šarišskej galérii
    14.9.2006
    0
  • V Prešove otvorili pri príležitosti 15. výročia nezávislosti Ukrajiny dve výstavy ukrajinských umelcov, nad ktorými prevzal záštitu generálny konzul Ukrajiny na Slovensku Jevhen Perebyinis.
    13.9.2006
    0
  • Divadlo Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove má s piatimi nomináciami na Dosky 2006 začiatok divadelnej sezóne mimoriadne úspešný.
    13.9.2006
    0
  • Folklórny súbor Rozmarija odchádza v utorok 8.septembra na Festival ovocia , ktorý bude prebiehať v družobnom meste Prešova Nyíregyháza, v Maďarsku. Súbor bude na festivale reprezentovať mesto Prešov, ktoré ho na tento festival vysiela a prezentovať kultúrny región Šariš, Zemplín, Abov a Goral. Spolu s FS Rozmarija sa maďarskej verejnosti predstavia s ľudovými piesňami Šariša a Zemplína - ROSA, pôsobiace pri tomto súbore. Okrem tanečno- hudobno-dramatického umenia 25- tich mladých ľudí budú členovia prezentovať na festivale aj tradičné aj moderné, ľudovo-umelecké výrobky prešovského umeleckého kožiara Štefana Kovalčika..
    8.9.2006
    0
  • Prešov - Slávnostným otvorením sa včera začala nová, v poradí už 64. sezóna Divadla Jonáša Záborského (DJZ). Tú odštartovalo temperamentné vystúpenie súboru Romathan z Košíc a neskôr ju oficiálne svojim príhovorom otvoril aj riaditeľ DJZ Ján Hanzo.
    5.9.2006
    0
  • Židovská synagóga v Prešove sa stala miestom nakrúcania hudobného videoklipu huslistu Stanislava Salanciho, ktorý v týchto dňoch pripravuje svoje prezentačné DVD.
    23.8.2006
    0
  • Rocková liga sa presúva z Prešova do Lipian. V tomto meste v Sabinovskom okrese sa budú počas letných sobôt stretávať kapely rôznych štýlov.
    11.5.2006
    Autor: Michal Frank
    0
  • Prešov/Bratislava - „Želám tejto knihe, aby prešla mnohými rukami a dlho rozdávala radosť,“ povedala o prvej knihe z novej fantasy trilógie Elyonova krajina s názvom Za hradbami Katka Koščová.
    26.4.2006
    Autor: Michal Frank
    0
  • Pôvodná slovenská opera Martin Luther bude uvedená v Prešove, a to v nedeľu 30. októbra o 16. 00 hod. v evanjelickom Chráme Sv. Trojice v Prešove. Na predstavenie Vás srdečne pozýva Cirkevný zbor ECAV Prešov, Biskupský úrad Východného dištriktu ECAV, Šarišsko-zemplínsky seniorát. Vstupné je dobrovoľné. Predstavenie je súčasťou Reformačných dní 2005 v Prešove.
    22.10.2005
    0
  • V Mestskom informačnom centre v Prešove je možné zakúpiť knihu GAUČAŇA, ktorá nie v predajnej sieti kníhkupectiev, ani novinových stánkov. GAUČAŇA je prvá a jediná kniha o prvej slovenskej SuperStar Katke Koščovej.
    11.10.2005
    0
  • Na terase Rock café Netopier na Slovenskej ulici v Prešove bude zajtra Street Fest 01. Tento open-air festival nadviaže na nultý ročník Street Festu, ktorý sa na rovnakom mieste konal pred dvomi rokmi.
    8.7.2005
    Autor: Michal Frank
    0
  • Každoročne sa na prešovskom Festivale dobrej hudby - Sigord zapaľuje festivalový oheň. Inak tomu nebolo ani v sobotu, pričom išlo o jeden z najsilnejších zážitkov. Spomínalo sa totiž na nedávno zosnulého Ľošu Baču, ktorému jeho skupina Žobráci venovala aj následný koncertný set.
    30.6.2005
    Autor: Michal Frank
    0
  • Festival dobrej hudby Sigord 2005 bude aj tento rok na Delni. Tretí raz po sebe bude toto prešovské letné prírodné kúpalisko hostiť festival, ktorý napíše svoju deviatu kapitolu. Festival sa uskutoční v piatok 24. júna s v sobotu 25. júna.
    19.6.2005
    Autor: Michal Frank
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK