Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Zdravotníctvo

  • Fakulta zdravotníctva Prešovskej univerzity (FZ PU) začala s projektom, ktorého cieľom je vypracovanie podkladov na vývoj špeciálnej pracovnej stoličky pre zlepšenie pracovných podmienok zubných lekárov a dentálnych hygienikov.
    24.11.2009
    Autor: TASR
    0
  • Celkom 15.890 pacientov s príznakmi akútnych respiračných ochorení (ARO) evidovali lekári počas 46. kalendárneho týždňa v Prešovskom kraji.
    13.11.2009
    Autor: TASR
    0
  • Slováci najčastejšie dlhodobo zomierajú na choroby obehovej sústavy. Chorobnosť aj úmrtnosť na srdcovocievne ochorenia je na Slovensku stále vysoká.
    21.9.2009
    0
  • Obyvatelia mesta Prešov, ktorí sú odkázaní na používanie kompenzačných zdravotníckych pomôcok, môžu využívať služby novozriadenej požičovne. Skúšobnú prevádzku spustila samospráva tento týždeň. Vedúci odboru sociálnych služieb MsÚ v Prešove Marián Bača dnes informoval, že projekt je súčasťou komunitného plánu radnice a realizujú ho v spolupráci so Združením miest a obci Slovenska a ďalšími partnermi.
    16.7.2009
    Autor: TASR
    0
  • Napriek protestu, ktorý na dnešný deň vyhlásila Slovenská lekárska únia špecialistov (SLÚŠ), sa v meste Prešov ordinovalo vo väčšine ambulancií poskytujúcich špecializované vyšetrenia.
    29.5.2009
    Autor: TASR
    0
  • Prešov 24. apríla (TASR) – Otázky súvisiace so zdravotnou starostlivosťou o matku a dieťa v období tehotenstva, ale i bezprostredne po pôrode, sú hlavnými témami odbornej konferencie s názvom I. Perinatologický deň, ktorá sa dnes začala v Prešove. Zúčastňuje sa na nej takmer 300 zdravotných sestier a pôrodných asistentiek z celého Slovenska.
    25.4.2009
    0
  • Prešov 24. apríla (TASR) – V prešovskej Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana dnes odovzdali do užívania zrekonštruované ambulantné priestory ortopedického oddelenia. Na slávnostnom otvorení sa zúčastnil minister zdravotníctva Richard Raši.
    25.4.2009
    0
  • Prešov 7. apríla (TASR) – Zastupiteľstvo Prešovského samosprávneho kraja na svojom dnešnom zasadnutí schválilo nové všeobecné záväzné nariadenie (VZN), ktoré od 1. mája upravuje výšku poplatkov za prednostné poskytovanie ambulantnej starostlivosti v kraji.
    8.4.2009
    0
  • Prešov 29. marca (TASR) - Slovenská spoločnosť všeobecného praktického lekárstva (SSVPL) a predstavitelia Prešovskej výzvy Všeobecných lekárov pre dospelých (VLD) neodporúčajú lekárom podpísať zmluvy a dodatky distribuované v súčasnosti zdravotnými poisťovňami a žiadajú navýšiť zdroje.
    30.3.2009
    0
  • Prešov 6. marca (TASR) – Počet akútnych respiračných a chrípke podobných ochorení v Prešovskom kraji stále klesá. Vyplýva to z aktuálnych štatistických údajov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Prešove.
    6.3.2009
    0
  • Prešov 24. februára (TASR) - Oddelenie vnútorného lekárstva Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove má novú jednotku intenzívnej starostlivosti (JIS), ktorú oficiálne odovzdali do užívania dnes popoludní.
    24.2.2009
    0
  • Prešov 20. februára (TASR) – Lekári v Prešovskom kraji zaevidovali počas ôsmeho kalendárneho týždňa 14.173 pacientov, u ktorých sa prejavili príznaky chrípky alebo iných akútnych respiračných ochorení.
    22.2.2009
    0
  • Prešov 13. februára (TASR) – Lekári v Prešovskom kraji zaevidovali v siedmom kalendárnom týždni 13.233 pacientov, ktorí ochoreli na chrípku alebo chrípke podobné respiračné ochorenia. Oproti minulému týždňu sa ich počet zvýšil o 2020 prípadov.
    14.2.2009
    0
  • Po Trnave, Nitre, Zvolene, Banskej Bystrici a Košiciach sa od dnes až do pondelka 29. septembra stane Prešov ďalším mestom, v ktorom bude prebiehať prebiehať osvetová kampaň, ktorá má za cieľ formou názornej prezentácie obrovskej makety hrubého čreva netradičnou formou vzdelávať širokú verejnosť o príznakoch a diagnostike závažného onkologického ochorenia – rakoviny hrubého čreva a konečníka.
    23.9.2008
    0
  • V prešovskej fakultnej nemocnici včera minister zdravotníctva Richard Raši otvoril zmodernizované rádioterapeutické pracovisko, ktoré je jediným pre onkologicky chorých pacientov v Prešovskom kraji. V rámci slávnostného otvorenia bol predstavený tiež nový digitálny lineárny urýchľovač slúžiaci na ožarovanie pacientov. Ten má zvýšiť šance onkologicky chorých ľudí na vyliečenie nádoru.
    26.7.2008
    0
  • Výťažok pol milióna korún z benefičného koncertu Resuscitácia 2008 použili jeho organizátori na zakúpenie prístrojovej techniky pre Kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny (KAIM) Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. Tri infuzné pumpy na dávkovanie zložiek výživy a liekov a špičkový transportný ventilátor Oxylox 2000 prevzala riaditeľka nemocnice Monika Pažinková pre KAIM.
    24.4.2008
    0
  • Zákon o zdravotnej starostlivosti ukladá vyšším územným celkom povinnosť vyčleniť zdravotné obvody, pričom termín stanovuje na 31. marca. V Prešovskom samosprávnom kraji by malo byť zadefinovaných spolu 1 055 rajónov.
    20.3.2008
    0
  • Manželka prezidenta SR Silvia Gašparovičová dnes slávnostne prestrihla pásku na novozriadenej jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) Kliniky gynekológie a pôrodníctva Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove.
    8.2.2008
    0
  • Riaditeľka Fakultnej nemocnice Jána Adama Reimana v Prešove Monika Pažinková považuje uplynulý rok za stabilizujúci. Podľa doteraz známych výsledkov k 30. septembru sa podarilo zastaviť zadlžovanie nemocnice, pričom hospodárenie sa oproti vlaňajšku zlepšilo o polovicu.
    7.1.2008
    0
  • Ján Kovaľ a Denisa Pochová
    Problematikou kojenia sa bude zaoberať odborná konferencia pod názvom „Podpora dojčenia, materstva“, ktorú v stredu 5. decembra od 10. hodiny organizuje v kinosále Pavilónu PL FNsP J. A. Reimana UNICEF Slovensko v spolupráci s Klinikou pediatrie Fakultnej nemocnice (FNsP) J. A Reimana v Prešove.
    4.12.2007
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK