Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Zdravotníctvo

  • Kto pomôže Slovensku je nadácia, ktorá pomáha slovenským zdravotníckym zariadeniam v neľahkej dobe pandémie COVID-19 cestou materiálnej pomoci.
    21.4.2020
    0
  • Bardejovské kúpele, a.s. sú v súčasnosti uzavreté a najskôr by sa v nich mohla začať obmedzená prevádzka od 12.mája 2020 a to pre klientov zdravotných poisťovní na základe schváleného návrhu na kúpeľnú liečbu. Bude to závisieť od vývoja situácie okolo pandémie koronavírusu a záujmu klientov. Poslední klienti odišli z liečení v Bardejovských kúpeľoch 1.apríla 2020. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s. , Tamara Šatanková.
    15.4.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • Spoločnosť Synlab slovakia, s.r.o. v spolupráci s FNsP J. A Reimana Prešov a v súčinnosti s mestom Prešov zriadili mobilné odberové miesto (MOM), kde sa odoberajú vzorky pacientom podozrivým na ochorenie COVID-19. MOM je situované pred prešovským amfiteátrom (neďaleko hlavného vstupu do areálu FNsP Prešov).
    14.4.2020
    Autor: Renáta Cenková
    0
  • Zmluvu na dodávku 300 prístrojov určených na umelú pľúcnu ventiláciu pre slovenské nemocnice do konca júna podpísali premiér Igor Matovič a minister zdravotníctva Marek Krajčí s predstaviteľmi spoločnosti Chirana Medical Stará Turá.
    7.4.2020
    Autor: Ministerstvo zdravotníctva SR
    0
  • Pre ochorenie COVID-19, ktoré sa vo svete šíri, úrad verejného zdravotníctva vydal odporúčania, ako vírusovému ochoreniu predísť, prípadne, ako postupovať, ak zbadáte prvé príznaky.
    18.3.2020
    0
  • Vo svete fajčí 1,1 miliardy ľudí a do roku 2025 sa očakáva zvýšenie až na 1,6 miliardy. Táto celosvetová epidémia, žiaľ, neobchádza ani našu krajinu. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie na Slovensku fajčí denne až 23 % dospelých Slovákov. Počet fajčiarov pritom neustále rastie, čím kopírujeme celosvetový trend. Zbaviť sa závislosti od nikotínu nie je pritom jednoduché ani napriek faktu, že si fajčiari uvedomujú vážne riziká tohto zlozvyku. Potvrdil to aj prieskum lekární, podľa ktorého si až 90 % fajčiarov uvedomuje negatívne vplyvy na zdravie vrátane rakoviny pľúc a iných pľúcnych ochorení, napriek tomu ich to od fajčenia neodrádza.
    7.3.2020
    Autor: Peter Sedláček
    0
  • Prešovskí mestskí policajti si v priestoroch mestského úradu na Jarkovej ulici precvičili svoje zručnosti a znalosti týkajúce sa poskytovania prvej pomoci. Všetky dôležité zásady, týkajúce sa toho "Ako zachrániť život" im prišli v utorok 24.9.2019 názorne predviesť zdravotníci z operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.
    27.9.2019
    0
  • Vedecká rada Fakulty zdravotníckych odborov Prešovskej univerzity (FZO PU) počas medzinárodnej vedeckej konferencie Quo vadis zdravotníctvo III. dňa 26. októbra 2017 udelila prezidentke Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Mgr. Ivete Lazorovej, dipl. p. a. „Zlatú medailu“ za významné prínosy a zásluhy o rozvoj FZO PU.
    3.11.2017
    Autor: Marcel Lincényi
    0
  • Vymaľované steny v Nemocnici s poliklinikou Sv. Jakuba už rozveseľujú malých návštevníkov jasnými a veselými odtieňmi. Detské oddelenie v Bardejove sa stalo 42. projektom Dôvery a Osmijanka, ktorý potvrdzuje, že lekárom pomáha liečiť aj prostredie.
    28.8.2017
    0
  • Zelený zákal je druhou najčastejšou príčinou straty zraku. Až polovica ľudí s touto diagnózou však o svojom ochorení nevie. Svetový týždeň glaukómu, ktorý tento rok pripadne na 12. až 18. marec, nám pripomína, aké dôležité je hovoriť o prevencii.
    10.3.2017
    0
  • Pacientom, ale aj lekárom z Popradu a okolia bude od februára slúžiť jeden z najmodernejších prístrojov magnetickej rezonancie (MR) na Slovensku.
    20.2.2017
    0
  • Na riziká pitia alkoholu počas tehotenstva už piaty rok upozorňuje spoločnosť Pivovary Topvar.
    4.10.2016
    Autor: Andrea Devánová
    0
  • Kaufland darcovia
    Dovedna 51 ľudí, z toho 12 zamestnancov Kauflandu, prejavilo v utorok 14. júna v prešovskom Divadle J. Záborského záujem o dobrovoľné darcovstvo krvi.
    15.6.2016
    Autor: Andrea Devánová
    0
  • ...k autobusu! ... .k lekárovi! Tento rok už po štvrtý krát bude mať široká verejnosť možnosť navštíviť pojazdnú ambulanciu. V spolupráci s „Hnutím za zdravé nohy“ mobilná ambulancia zastaví v Prešove.
    2.6.2016
    Autor: Veronika Kmetóny Gazdová
    0
  • Už v stredu 1. júna zavíta na Námestie legionárov v Prešove Festival zdravia, pre návštevníkov ktorého je pripravený atraktívny program.
    11.5.2016
    Autor: Veronika Kmetóny Gazdová
    0
  • Úloha čriev je omnoho väčšia, ako si myslíme. V čreve prebieha trávenie, ktoré podporuje viac ako 400 druhov baktérií.
    5.5.2016
    0
  • Daniela Grejtáková
    Mladej vedeckej pracovníčke Daniele Grejtákovej z Prešovskej univerzity (PU) v Prešove sa podarilo ako jedinej na Slovensku získať vedecký projekt v rámci výzvy Marie Curie Sklodowska Actions, zameraný na oblasť preventívnej farmakológie.
    6.3.2016
    Autor: Tomas Burger
    0
  • Nemocnice v Prešovskom kraji zabezpečia plnú zdravotnú starostlivosť
    29.1.2016
    Autor: Veronika Fitzeková
    0
  • K nárastu akútnych respiračných ochorení (ARO) došlo počas tohto týždňa v Prešovskom kraji. Hygienici tu zaznamenali aj nové prípady mumpsu, žltačky a črevných ochorení.
    17.10.2015
    Autor: TASR
    4
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK