Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Výstava PRESSOV PAPARAZZI vstupuje do 2. ročníka

Takmer dve desiatky novinárov z Prešova a jeho okolia po Veľkej noci predstavia verejnosti svoje amatérske i profesionálne fotografie na 2. ročníku výstavy s názvom PRESSOV PAPARAZZI.

(foto: frenky.sk)
(foto: frenky.sk)

Výstavu organizuje Regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov v Prešove (RO SSN). Jej predseda Michal Frank pre TASR uviedol, že podujatie má ambíciu nadviazať na úspešný prvý ročník, ktorý sa konal v Koral klube. Jeho iniciátorom bol Aladár Korbačka, známy organizátor prešovského kultúrneho života, ktorý zomrel v máji v roku 2010.

Toto pokračovanie je venované práve jemu. Predstavujú sa novinári svojimi amatérskymi i profesionálnymi zábermi. Profesionálny fotograf Viktor Zamborský bude mať samostatnú kolekciu fotografií, ktoré zachytávajú život pod vodnou hladinou“, priblížil výstavu Frank.

Spresnil, že výstava bude v priestoroch cukrárne Victoria na Hlavnej ulici v Prešove. Vernisáž sa uskutoční v stredu 11. apríla o 16.00 h a fotografie tu budú inštalované do konca mája.

Okrem kolekcie "Podvodný svet" 55-ročného Viktora Zamborského prispeli svojimi fotografiami aj ďalší. Ide o novinárov, publicistov, ale aj profesionálnych fotografov. Snímky nie sú tematicky obmedzené. Záujemcovia tu nájdu od amatérsky zachytených záberov až po profesionálne krajinárske fotografie. Nechýbajú ani momentky zo života žurnalistov, spravodajské snímky či fotky z hudobných, spoločenských alebo športových akcií.

Frank doplnil, že okrem hlavnej výstavy bude v rovnakom čase na pôvodnom mieste v Koral klube na Levočskej ulici bonusová výstava PRESSOV PAPARAZZI II – retro. Nachádzajú sa tam aj fotografie, ktoré boli vystavené pred dvoma rokmi pri príležitosti zhromaždenia RO SSN v prešovskom Parku kultúry a oddychu.

Súvisiace články
17.4.2012 Foto: Zamborský vystavoval svet pod vodou
Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK