PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/10047/po_zverejneni_zoznamu_niektori_dlznici_uhradili_zavazky.html

Po zverejnení zoznamu niektorí dlžníci uhradili záväzky

Dva týždne po zverejnení zoznamu dlžníkov na webovej stránke mesta Prešov už radnica eviduje prvé pozitívne výsledky v súvislosti s neuhradenými záväzkami.

Po niekoľkých pracovných dňoch počet daňových dlžníkov klesol o 20 a celková dlžná suma o niekoľko tisíc eur. Výraznejšie zníženie dlhov radnica očakáva zhruba po dvoch mesiacoch od spustenia tejto novej formy zverejňovania zoznamov“, informovala hovorkyňa mestského úradu Veronika Kmetóny Gazdová.

Prešovská radnica spustila on-line systém zverejňovania zoznamu daňových dlžníkov na webe 30. marca tohto roka s cieľom motivovať daňové subjekty k lepšiemu plneniu si povinností voči mestu Prešov a zvýšeniu ich platobnej disciplíny.

Mesto zverejnilo zoznam dlžníkov k 31. decembru predchádzajúceho roka, u ktorých úhrnná výška daňových nedoplatkov presiahla u fyzickej osoby 160 eur a u právnickej osoby 1600 eur.

V zozname je uvedené meno a priezvisko fyzickej osoby, jej trvalý pobyt alebo miesto podnikania, ak je odlišné od trvalého pobytu. Prípadne je uvedený názov právnickej osoby, jej sídlo a výška daňového nedoplatku.

Hovorkyňa dodala, že rozpis jednotlivých nedoplatkov sa dá zobraziť na podformulári. Pripomenula, že mená prípadne názvy subjektov, ktoré si svoju daňovú povinnosť voči mestu splnili, sú zo zoznamu automaticky odstránené.

 
15.4.2012 | Autor: TASR | Mesto Prešov | čítané: 35504 krát