Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Maľovaný svet

Sprievodnou akciou vernisáže „Maľované šaty v umeleckej fotografii“ bola v piatok (27.4.) malá módna prehliadka. Modelky nám predviedli krásne maľované šaty Martiny Chmurovičovej.

Autorka vkladá do každého svojho diela kúsok zo seba, kúsok svojho ja. Maľbou vyjadruje svoje pocity a mnohokrát aj nálady.
Prvé maľby boli venované jej deťom. Veľakrát oblečenie, ktoré bolo nezaujímavé oživila veselým motívom.

Každý model si vyžaduje osobitný prístup, iný pohľad, iný nápad.
Všetko čo vytvorí, je originál. Nemôže sa Vám stať, že niekto bude mať to isté,
ako Vy.

Svoj repertoár časom rozšírila o maľované dáždniky. Veď uznajte sami, byť v škaredom počasí skrytý pod krásnym dáždnikom nám hneď dvihne náladu.
Teší ju, ak prácou poteší oko aj dušu zákazníka.

Šaty, ktoré ste mali možnosť vidieť predvedla aj Renáta Tokárová, Mrs. Globe Slovenská republika za rok 2009, finalistka svetovej súžaže Mrs. Globe a semifinalistka československej súťaže Pretty Woman 2010.

Do 1.5 2012 si ich môžete obzrieť v čokoládovni Pierre Chocolatier na Hlavnej v našom krásnom meste. Modely sú predajné.

Umeleckú fotografiu vytvoril Jozef Rybár. Vizáž modeliek mali na starosti šikovné ruky Stanislava Nižníka a Matúša Čonku – Dvaja na cestách.

Text: Slavka Omachelová
Foto: Flashphoto

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK