Štvrtok, 02. máj 2024
Meniny má Žigmund | zajtra Galina

Heľenine oči a Mloci nás zabavili hororovým klipom Bosorka

Prešovská skupina Heľenine oči prichádza po mesiaci s ďalším videoklipom. Tento krát sa obrazového spracovania dočkala pesnička Bosorka, ktorú si hudobníci požičali od svojich kolegov z dobrodružno-hudobnej skupiny Mloci.

Heľenine oči

Pesnička si už podľa svojho názvu pýtala hororové spracovanie a vo videoklipe si zahrali členovia oboch týchto obľúbených prešovských skupín.

Mloci oslávili pred tromi rokmi 25 rokov od svojho vzniku. Vtedy im na vypredanom koncerte v prešovskej mestskej športovej hale gratulovali takmer všetky úspešné prešovské skupiny. Medzi nimi nechýbali ani Heľenine oči. Skupina odohrala v ten večer okrem iného aj pesničku Bosorka, ktorú upravila podľa seba. Teraz sa dočkala aj obrazového spracovania.

Videoklip režíroval spevák Lynch a podarilo sa mu do neho prepašovať niekoľko priamych odkazov na text pesničky, ktorý je v šarišskom nárečí. Kameru a strih mal na starosti Michal „Kunes“ Kováč. Hororový klip vznikal na cintoríne a namiesto strachu to bola noc plná srandy a zábavy. „Pri tejto partii hudobníkov to ináč ani nejde. Spať sme šli všetci okolo siedmej ráno“, potvrdzuje spevák Martin Lynch Mihalčin z Heľeniných očí. Svoju úlohu zohrali v klipe rôzne bizarné predmety ako spievajúci sob alebo nákupný vozík z hypermarketu. Partnerom hororového klipu sú pohrebné služby Glória, napriek tomu sa skupina zaobišla bez stále čoraz viac populárneho product placementu.

Heľenine oči sa najviac tešia z obsadenia členov skupiny Mloci, ktorá nemá žiaden oficiálny videoklip. Keď sa obe skupiny prvý krát zoznámili, Vlado Kavulič z Mlokov označil Heľenine oči za elektrických mlokov. „Ihneď sme si sadli, keďže robia veselú muziku ako my. Ich vystúpenie naštartovalo vtedy celú športovú halu a bola len otázka času, kedy niečo spoločne podnikneme. Atmosféra na natáčaní bola ešte lepšia ako klip dokáže zachytiť. Podaril sa veľmi dobre a pozriem si ho ešte viackrát, aby som v ňom našiel všetko, čo do neho chalani vložili“, dodáva Žojco Havadej z Mlokov.

Videoklip k pesničke Bosorka sa objavil na internete krátko pred polnocou v piatok trinásteho. Obe skupiny stále úspešne koncertujú a Heľenine oči hrajú na mnohých festivaloch v hlavnom hracom čase. Skupina pri príležitosti uverejnenia videoklipu Bosorka pripravila nový web, nevynechala svoj povestný humor a pre fanúšikov pripravila kolekciu nových tričiek vo všetkých možných farbách okrem klasickej čiernej. V shope sa objavili tričká pre bosorky, deti aj mužov.

zdroj: mojamuzika.sk

Video archív nájdete na tv.pis.sk

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK