Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Krstilo sa lentilkami

Pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc 22.10. 2012 sa na Základnej škole Matice slovenskej 13 uskutočnilo zaujímavé podujatie - krst knihy Naše naj...

Už od štvrtka18.10. v školskej knižnici prebiehala zaujímavá prezentácia o vývoji a histórii kníh spojená s výstavkou kníh Naše naj. Nielen žiaci, ale aj učitelia prinášali najstaršie, najzaujímavejšie a najkrajšie knihy Dozvedeli sme sa, čím sa písalo v minulosti, z čoho sa vyrábal papier, z akých učebníc sa učili naši starí rodičia a nazreli sme aj do budúcnosti, keď sme si vyskúšali elektronickú čítačku kníh. Očarila nás nielen zaujímavá prezentácia, ale aj "vôňa histórie".

Nasledujúci deň si žiaci so svojimi vyučujúcimi slovenského jazyka čítali na hodinách vopred určené dielo a vytvárali stranu do školskej mega knihy Naše naj.

Do výroby knihy sa zapojili všetci - škôlkari z Materskej školy na Volgogradskej ulici, školskí logopédi, prípravkári, prváci i deviataci, angličtinári, ktorí vytvorili slovník slovensko-anglicko-rómsky .

Spoločným úsilím vzniklo krásne dielo, v ktorom si každý našiel tú svoju stranu.

Príjemným spestrením a zavŕšením bol krst knihy. Krstilo sa obľúbenou maškrtou všetkých detí – lentilkami. Krsnou mamou sa stala spisovateľka Alžbeta Verešpejová, ktorá jej zaželala veľa šikovných žiakov - spisovateľov, ktorí by jej stránky naďalej zveľaďovali a tvorivo rozširovali.
Veríme, že kniha aj naďalej bude kľúčom k minulosti, prítomnosti a budúcnosti.

Redakciu informovala Alena Pekrárová.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK