PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/11004/fhe-paternus.html

FHE: Paternus

Kapela Paternus vznikla v lete 2011. Jej frontman Juraj Goč predtým pôsobil v rockov-alternatívnej formácii 6 čerstvých tatranských vajec.

Vďaka J. Gočovi máme k dispozícii fotografiu (zo Stropkovskej hudobnej ligy), biografiu, plus ďalšie údaje o kapele Paternus.

Jej členovia sú Martin Uličný (20 rokov) (vokalista a gitarista - elektrická aj akustická gitara, na tento nástroj je samouk, hrá 5 rokov, 5 rokov navštevoval hru na klavíri na ZUŠ)
Dávid Uličný (21 rokov) (bicie nástroje, je samoukom, hrá 5 rokov)
Juraj Goč (20 rokov) ( hl. spevák, basgitarista, líder kapely, hudbe sa začal venovať cca pred 10 rokmi, má ukončený prvý stupeň (7 rokov) hry na klavír na ZUS, takisto prvý stupeň ( 7 rokov) spevu na ZUŠ, 2 roky chodil na jazzovú školu na hru na basgitaru, v rámci gitary je samouk) .

Vlastnú tvorbu začal Juraj tvoriť pred dvoma rokmi (2010), v klavírno - gitarovom štýle, popovo- rockovom, s dôrazom na text, zameraným na lásku, život. Hudbu, texty a domáce nahrávanie robil sám. Po roku samostatnej tvorby sa v roku 2011 spojil s Martinom a Dávidom a vlastnú tvorbu preniesli do kapely.

V roku 2011, na 27. ročníku Košického zlatého pokladu sa Juraj dostal s piesňou "Už niet cesty späť" do semifinálovej tridsiatky z 300 súťažných piesní, ďalej nepostúpil.

Ako skupina sa zapojili do súťaže o Good Angels song, v internetovom hlasovaní skončili piaty.

V roku 2012 sa kapela zúčastnila festivalu Use the City v Košiciach, kde hrali na ulici spolu s ďalšou tridsiatkou kapiel po celom centre, zaznamenali úspech.

V tomto roku sa opäť zúčastnili 28. ročníka súťazě Košický zlatý poklad, už ako kapela a postúpili z 216 piesní medzi semifinálovú 24-ku s piesňou "Pre každý pád", semifinále prebieha tento týždeň, možný postup do finále, ktoré sa koná 20.októbra.

Kapela hrá pop- rockovú modernú hudbu, cvičí aj prebraté piesne, ale snaží sa najmä o vlastnú tvorbu, kde sa textovo činí Juraj Goč, v hudobnej stránke ho dopĺňa aj Martin Uličný. V rámci možností kapela nahráva vlastné demá. Paternus má po roku za sebou zopár vystúpení hlavne v okolí Prešova, prípadne Košíc. Všetci členovia sú študenti vysokých škôl, no žiadna nie je zameraná na hudbu. Cieľom kapely je produkovať vlastnú hudbu, obohatiť, potešiť...

Web: http://bandzone.cz/paternus

 
27.10.2012 | Frenkyho hudobná encyklopédia | čítané: 3908 krát