Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Projekt SERVICE - LEARNING

Mesto Prešov patrí medzi prvé mestá na Slovensku s prijatým a schváleným komunitným plánom rozvoja sociálnych služieb a je partnerom Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity (FF PU) pri realizácii nového výberového kurzu s názvom Service – learning.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

Ide o celosvetovo rozšírenú koncepciu univerzitného vzdelávania založenú na partnerstve univerzity a organizácií pôsobiacich v komunite.

Projekt ponúka študentom jedinečnú príležitosť byť súčasťou komunity prostredníctvom ich zapojenia a realizovania služby, ktorá by riešila problémy v komunite a zároveň rozvíjala zručnosti študentov. Ide o spojenie služby a vzdelávania.

Mesto Prešov podpísalo Dohodu o spolupráci s FF PU, Inštitútom edukológie a sociálnej práce, Katedrou sociálnej práce a tromi študentkami pri realizácii kurzu Service – learning.

Študentky Simona Tomková, Veronika Takácsová a Katarína Pacingová budú realizovať kurz v Komunitnom centre v lokalite Stará tehelňa od 7.11.2012 do 5.12.2012 v počte 20 hodín. Hlavnou obsahovou náplňou je práca s deťmi vo forme tvorivých dielní so zameraním na ich neformálne vzdelávanie ( ručné práce, výtvarné aktivity, spev a tanečné činnosti, rozvoj logického myslenia - hádanky, krížovky) a realizácia športového dňa pre vyplnenie voľného času detí ( loptové a kolektívne hry, beh na krátke trate, hod loptou na cieľ...).

Na vedeckom seminári Pregraduálna príprava sociálnych pracovníkov, pracovníčok a sociológov, sociologičiek a možnosti ich uplatnenia v praxi dňa 7. decembra 2012 v priestoroch Prešovskej univerzity za mesto Prešov vystúpi s prezentáciou a kurz Service – learning vyhodnotí PhDr. Matúš Háber, riaditeľ sekcie služieb občanom Mestského úradu v Prešove.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK