Streda, 05. jún 2024
Meniny má Laura | zajtra Norbert

Dvojdňové Majstrovstvá SR kadetov v biliarde

Prvý titul slovenského šampióna získal na Medzinárodný deň detí osemročný hráč Biliardového klubu Horses Prešov Kristián Mrva.

"Kiko" má s pool-biliardom, napriek nízkemu veku, bohaté skúsenosti. Hráva aj ligové zápasy s dospelými za "béčko" Horses. Napriek tomu vo finále nebol favoritom.

V rozhodujúcom zápase sa stretol s bronzovým medailistom z juniorského šampionátu Danielom Langom z Liptovského Hrádku. Dramatický súboj začal lepšie Lang, ktorý viedol 2:0, no Mrvovi sa podarilo naňho dotiahnuť. Zápas bol až do úplného konca vyrovnaný, domáci reprezentant napokon zvíťazil 4:3.

O bronzové medaily sa podelili Martin Oriňák a Tomáš Kmeť. V dievčenskej podkategórii zvíťazila Klára Maslíková nad domácou Karin Čmilanskou. Šampionát potvrdil rastúci záujem o tento šport. Spokojnosť netajil ani Samuel Koniar, predseda Slovenského biliardového zväzu, ktorý ocenil organizáciu záverečného turnaja, ktorého sa zúčastnili najlepší mladí biliardisti z celého Slovenska.

Hralo sa v klubovniach PKO Prešov a Horses v skupinách, počnúc štvrťfinále začali vyraďovacie boje. Semifinálové zápasy, ako aj samotné finále, vysielala v priamom internetovom prenose prešovská TV 7. Majstrovstvá SR kadetov v hre č. 8 otvoril symbolickým strkom prešovský poslanec Miroslav Benko, podporil ich aj Slovenský syndikát novinárov. Najmladší hráči sa potešili aj z reportáže odvysielanej v televízii Markíza.

Z klubov boli najúspešnejší domáci, ktorí získali dva poháre (zlato, bronz), piate miesto či finálovú účasť u dievčat.

Mohlo by Vás zaujímať
Mierový beh mal svoju zastávku aj v Prešove
Bežci Mierového behu bežali aj cez Prešov so zastávkou v Zariadení pre seniorov Náruč. Seniorom aj žiakom neďalekej Katolíckej spojenej školy sv. Mikuláša predstavili hlavnú myšlienku tohto behu.
Tatran Prešov získal 18. majstrovský titul
Hádzanári Tatrana Prešov zvládli rozhodujúci piaty súboj o majstrovský titul, keď na domácej palubovke vyhrali nad tímom MŠK Považská Bystrica po výsledku 22:16 (13:6) a po roku vrátili majstrovský titul späť do Prešova. Zelenobieli oslavujú celkovo 18. titul v ére samostatnosti, celkovo s tromi federálnymi majú ako najúspešnejší klub na Slovensku na konte už 21 majstrovských titulov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK