Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Ľudia s vodičákom majú počas týždňa mobility MHD v Prešove zadarmo

Počas Európskeho týždňa mobility budú mať držitelia vodičských oprávnení možnosť cestovať v autobusoch DPMP v Prešove zdarma.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

V dňoch 16. až 22. septembra sa aj tento rok stane Prešov súčasťou Európskeho týždňa mobility. Počas tohto týždňa sa v meste uskutočnia podujatia odborného aj popularizačného charakteru zamerané na otázky udržateľnej mestskej dopravy, ktoré sú tohto roku sústredené viac na podporu bicyklovej dopravy, čo súvisí so zapojením sa mesta Prešov do medzinárodného projektu Central MeetBike, podporeného z programu Central Europe.

Cieľom podujatí, ktoré mesto Prešov počas tohto týždňa pripravilo pre širokú verejnosť, je podporiť využívanie alternatívnych ekologických druhov dopráv. Na príprave jednotlivých podujatí sa podieľa aj Dopravný podnik mesta Prešov, Krajské riaditeľstvo policajného zboru a sponzori poskytujúci ceny do súťaže Do práce na bicykli.

Okrem iného sa budú môcť držitelia európskych vodičských preukazov od 16. do 22. septembra voziť v prešovskej mestskej hromadnej doprave zadarmo, zverejnil dnes na svojom facebookovom profile primátor Pevel Hagyari.

Súvisiace články
18.9.2013 Európsky týždeň mobility prináša MHD zadarmo i ďalšie akcie
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK