Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

OZ Ľudia v ohrození pripravilo národný protest za slušný a bezpečný život

Národný protest za slušný a bezpečný život na Slovensku sa bude konať v Prešove v sobotu 22. februára.

Ide už o tretie podujatie svojho druhu, ktoré organizuje Občianske združenie (OZ) Ľudia v ohrození. „Po evidentných klamstvách politikov od roku 1989 a opakovaných útokoch asociálov na východnom Slovensku, sme sa rozhodli opätovne zorganizovať veľký národný protest - Spoločne za slušný a bezpečný život na Slovensku III. , proti skorumpovaným politikom a asociálom“, uviedol predseda OZ Marián Mišún.

Protestná akcia sa začne v Prešove o 14. hodine pred autobusovou stanicou. „Vítaní sú na nej všetci národne a sociálne cítiaci Slováci, bez ohľadu na politické tričko, pričom im bude umožnené vystúpiť aj s vlastným príhovorom“, dodal Mišún s tým, že protest je nadstranícky a organizátori odmietajú účasť všetkých politikov a politických strán podieľajúcich sa po roku 1989 na likvidácii a okrádaní slovenského národa.

Na akciu pozvali aj primátora mesta Prešov Pavla Hagyariho, ktorý podľa Mišúna má dostatočné skúsenosti s neprispôsobivými občanmi. Hlavným dôvodom protestu je, že v posledných dňoch sa na východnom Slovensku odohralo niekoľko brutálnych útokov asociálov na dôchodcov. „Zároveň sme požiadali primátora, aby zvážil možnosť, pomôcť nášmu občianskemu združenie zrealizovať pripravovaný projekt, a teda umiestniť v Prešove na vhodnom mieste pamätnú tabulu obetiam kapitalizmu po roku 1989 a kriminality asociálov“, dodal Mišún.

Oznámenie o organizovaní akcie prišlo podľa prešovskej hovorkyne Veroniky Kmetóny Gazdovej na Mestský úrad 18. februára. „Účelom protestu je poukázať na všetky sociálne a ekonomické problémy ohrozujúce budúcnosť slovenského národa“, uvádza sa v oznámení. Protest bude mať dve časti, pričom jedna z nich bude autobusovej stanici a druhá pred tabuľou obetiam komunizmu na Hlavnej ulici v Prešove. Predpokladaný počet účastníkov je cca 200. Protest si podľa hovorkyne nevyžiada žiadne dopravné obmedzenia.

Súvisiace články
22.2.2014 Foto: Protest za slušný a bezpečný život na Slovensku
Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK