Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Výstava ABC stavebníctva-Záhrada

Už po dvadsiatydruhý krát sa uskutoční v prešovskej mestskej športovej hale medzinárodná výstava ABC stavebníctva-Záhrada.

Od stredy 2.apríla do piatku 4.apríla , denne od 10.do 18.hodiny, sa návštevníkom predstaví 180 vystavovateľov z Rakúska, Maďarska, Poľska, Čiech a celého Slovenska. Ponúkať budú nielen svoje tovary, výrobky a služby, ale aj odborné rady, čo je najväčší prínos výstavy.
Záhradkári si prídu na svoje v expozíciách priesad, sadbových zemiakov, kvetov, ovocných a okrasných stromčekov, ruží, jahôd, záhradného náradia, nábytku, altánkov, kaktusov, sukulentov, bonsajov, kvetináčov, trávnikov, záhradnej chémie a fóliovníkov.

Nebude chýbať ani sušené ovocie, zdravá výživa, kotlíky a krby.
Pred Veľkou nocou poteší aj ponuka údenej šunky a klobás, originálnej maďarskej červenej papriky, syrov, medu. Gurmáni ocenia ponuku maďarkých jeleních klobás.

Pracovníci zo salaša na Muráni ponúknu slovenské špeciality – bryndzové halušky a syr.
V rámci výstavy sa budú konať aj jarné trhy so širokým sortimentom hračiek, drevených výrobkov, výšiviek, textilu, bižutérie, kožušín, liturgických predmetov i občerstvenia.
Počas výstavy si môže každý návštevník dať otestovať svoj zdravotný stav.
V stavebnej časti výstavy budú prezentované okná, dvere, bezpečnostné dvere, strešné krytiny, nízkoenergetické domy, drevozruby, zatepľovací a murovací materiál, elektroinštalačný materiál, vykurovanie, kamenárske a klampiarske výrobky, čističky odpadových vôd, nádrže na žumpy, kúpeľne, farby, lepidlá, ale aj autá pre stavbárov a záhradníkov.

Deti poteší originálny drevený kolotoč, šmýkalky a trampolína.
Počas celého podujatia budú odborníci zo záhradkárskeho zväzu poskytovať rady záhradkárom a včelárom.

Posledný deň, 4.apríla pripravia študenti súkromného odborného učilištia Mladosť pod vedením svojich pedagógov dvadsaťdvametrový Šarišský závin, v ktorom bude zapečených 22 cien pre návštevníkov.

Už tradične vstup na výstavu je zadarmo.

Viacej informácií nájdete na http://pis.sk/podujatie/3684/abc_stavebnictva.html

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK