Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Priestranstvo pri nákupnom centre Centrum opravujú, fontána tam nebude

Priestranstvo pri nákupnom centre Centrum na Sídlisku III v Prešove začalo mesto pripravovať na rekonštrukciu už na sklonku roka 2013.

(foto: FB)
(foto: FB)

Počas posledných týždňov, keď jarné teploty dovoľovali stavbárom pracovať, sa začalo naplno s rekonštrukciou.

Celé dielo je financované z mestských prostriedkov cez firmu Prešov Real, ktorá má na starosti okrem iného aj správu mestských bytov a objektov.

Ide o klasickú rekonštrukciu verejného priestranstva pri obchodnom centre Centrum. Sú tam komunikácie, chodníky, zeleň, lavičky. Mala by tam byť oddychová zóna pre každého, kto tam príde k lekárovi, alebo len tak na prechádzku“, hovorí konateľ spoločnosti Prešov Real Juraj Hudáč.

Poznamenal zároveň, že fontána, ktorá tam bola doteraz, z areálu zmizne. Investícia je vo výške 920.000 eur a podľa Hudáča predpokladajú aj jej zmenu. Ide totiž najmä o práce pod zemou na podzemných sieťach, ktoré sa dopredu nedali odhadnúť, zároveň však preto, že so správcami sietí vyvolali rokovanie, či by neboli ochotní združiť financie.

Investícia komplexne rieši tento priestor námestia, nie rekonštrukciu objektov, kde sídlia napríklad obchody. Zmenou priestoru by sa zlepšil aj priechod medzi týmto priestranstvom a trhoviskom, ktoré je neďaleko.

Jediná budova, ktorú tam opravia, je kvetinárstvo uprostred areálu. Priestory v okolitých budovách, ktoré patria mestu, si prenajímajú hlavne lekári. V priebehu niekoľkých rokov tu vymenili okná a urobili sa malé úpravy v ordináciách.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK