Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Materské školy na uliciach Fraňa Kráľa a Mirka Nešpora už rekonštruujú

Materské školy (MŠ) na uliciach Fraňa Kráľa a Mirka Nešpora v Prešove už znova rekonštruujú. Prvá etapa rekonštrukcie na obidvoch škôlkach sa začala v minulom roku.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

Potom, čo poslanci zastupiteľstva schválili aj ďalšie finančné prostriedky na ich opravy, už začali aj s druhou etapou.

Podľa riaditeľky Sekcie strategického rozvoja Mestského úradu Prešov Ivany Iliašovej boli v tomto roku pre MŠ Fraňa Kráľa schválené ďalšie prostriedky vo výške 59.980 eur na výmenu okien. Na MŠ Mirka Nešpora je v druhej etape viac prác a poslanci preto schválili 254.520 eur. Na prvej škôlke s prácami začali pred Veľkou nocou a dokončiť by ich chceli do konca tohto týždňa. Okrem výmeny okien tam aj niektoré priestory maľovali.

Na MŠ M. Nešpora v týchto dňoch dokončili rekonštrukciu tretieho pavilónu, ktorá sa začala ešte v októbri minulý rok. Aj napriek tomu, že minuloročné práce čiastočne ovplyvňovali pobyt 163 detí v škôlke, momentálne sa ich rekonštrukcia už tak nedotýka, pretože prebieha najmä v hospodárskom pavilóne, kde sú kancelárie, kuchyňa či sklady. Potvrdila to riaditeľka materskej školy Viera Štroncerová. Podotkla tiež, že v minulom roku dostali na opravy už 120.000 eur. Ich priestorom tieto opravy veľmi pomohli, je to cítiť už aj na teplote v triedach. Problémom je však stále azbest na prechodovej chodbe, ktorý by mal byť odstraňovaný v júli. Práce v škôlke majú byť ukončené v tomto roku, kedy to bude presne, riaditeľka konkretizovať nevedela.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK