Streda, 17. apríl 2024
Meniny má Rudolf | zajtra Valér

Hádzaná: Prešovčania zmazali stratu, kľúčom k úspechu Verkič

Hádzanári Tatrana Prešov ôsmykrát v rade triumfovali v Slovenskom pohári, keď v odvetnom zápase zdolali doma Sportu Hlohovec 32:21. Úspešnú sériu neprerušili aj napriek tomu, že v prvom zápase prehrali na palubovke súpera o šesť gólov (29:35).

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

Prešovčanom vyšiel najmä prvý polčas odvetného zápasu. V úvodnom dejstve boli takmer neustále vo vedení a náskok súpera museli doťahovať iba za stavu 3:4. V 20. minúte prvýkrát viedli o šesť gólov a napokon zvíťazili o jedenásť. „V Hlohovci sme súperovi dali veľkorysý dar v podobe šesťgólového náskoku. Sporta pritom nie je slabé mužstvo a mali sme v odvete čo robiť. Dôležitá bola naša koncentrácia na zápas a príprava naň. Sme šťastní, že sme odvetný zápas takto zvládli“, uviedol po odvete tréner Prešovčanov Peter Hatalčík, ktorý pred viac ako mesiacom oslávil šesťdesiatku (17. marca).

Práve pred odvetným stretnutím s Hlohovcom dostal od vedenia klubu pamätný dres s číslom 60. Športový darček mu dali aj samotní hráči, ktorí druhý finálový zápas zvládli podľa predstáv trénera. „Chlapci boli motivovaní, pretože tá prehra v Hlohovci ich veľmi mrzela. Klobúk dolu pred nimi za to ako to zvládli“, pochválil Hatalčík svojich zverencov.

Pre Tatran Prešov bol stredajší triumf v Slovenskom pohári už osemnástym v histórii. Podľa trénera Hatalčíka mal triumf v dvojzápase s Hlohovcom špeciálnu príchuť. „Tešíme sa z tohto víťazstva o to viac, že sme pozíciu pred odvetou nemali ľahkú. Potvrdili sme však kvalitu nášho tímu. Každé víťazstvo nad konkurentom ako Hlohovec dáva nášmu tímu silu a krídla. Vieme však, že každý zápas je iný. Teraz budeme musieť zosadnúť späť na zem a pripraviť sa na semifinále v domácej lige, resp. na prípadné finále“, dodal Hatalčík.

V podobnom duchu sa vyjadril aj kapitán Tatrana Radoslav Antl. „Každý triumf poteší, no tentoraz je ešte radosť o to väčšia, že sme v prvom zápase prehrali o šesť gólov. Ani ja a ani nik z hráčov nepočítal, že to manko tak rýchlo dotiahneme. Pred zápasom sme si zdôrazňovali, aby sme nehrali zbrklo. Vraveli sme si, že aj za nepriaznivého stavu budeme hrať svoju hru. To sa nám vyplatilo. Kľúčom k úspechu bola výborná obrana a najmä brankár Verkič, ktorý dnes chytal fantasticky“, poznamenal Antl.

Aj napriek tomu, že za posledných desať rokov nevyhrali Prešovčania Slovenský pohár iba raz (v roku 2006 triumfovali hráči Považskej Bystrice), podľa Antla pocit z víťazstiev v pohári hráčom Tatrana nezovšednel. „Ľudia si zvykli, že Tatran vyhráva slovenskú ligu či pohár. Nie je to však samozrejmosťou. Bojujeme v domácej lige, pohári, v pohári EHF a aj v SEHA lige. Nie je to ľahké, preto si vážime každý triumf a tešíme sa aj z tohto primátu“, dodal Radoslav Antl.

Hráčov Hlohovca po finále mrzel premrhaný náskok z prvého zápasu. Pred odvetou boli v nádejnej pozícii, napokon však domácemu Tatranu nedokázali dostatočne vzdorovať. „Prešovčania majú všetky posty veľmi vyrovnané. Kombinácie ich dvojičiek či trojičiek boli dnes určite lepšie ako v našom prípade a to rozhodlo“, poznamenal krídelník Hlohovca František Zaťko.

Mohlo by Vás zaujímať
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK