Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Prácu lesníkov a ochranu lesa chce priblížiť 5. ročník Lesníckych dní

Priniesť informácie o význame a funkciách lesa, priblížiť prácu lesníkov a úlohy lesného hospodárstva, zdôrazniť potrebu zodpovednosti za ochranu hodnôt lesa a pripojiť sa k odkazu Dňa Zeme a Medzinárodného roku biodiverzity majú za cieľ Lesnícke dni v Prešove, ktoré sa začnú už po piatykrát v centre mesta v piatok (25. 4.) o 10.00 h.

Výroba ceruziek z konárikov stromov (foto: smARTin)
Výroba ceruziek z konárikov stromov (foto: smARTin)

Ako informovala hovorkyňa mesta Prešov Anna Polačková, medzi najzaujímavejšie aktivity podujatia patrí ochutnávka čajov z liečivých bylín, retro lesná pedagogika na kolesách, súťaž o víkendový pobyt na chate, divadelné rozprávky pre malých aj veľkých v podaní divadla Babadlo, lesnícke autá, vozenie na koni a konský záprah na ranči Pohoda.

Okrem toho budú na Hlavnej ulici pripravené informačné stánky pre verejnosť, aktivity lesnej pedagogiky formou zážitkového učenia, výroba lesných ceruziek, lesná doprava, liečivé bylinky, ochrana lesa, maľovanie na tvár, vábničky, psy, sokoliari, kynológovia, včelári, lesné hádanky, odkazy na stromoch, letokruhy, zver na cestách, ochrana lesa, pilčíci či bikeri.

Podujatie je organizované v rámci 8. ročníka celoslovenského podujatia Lesnícke dni, organizovaného pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Program
10:00 - 10:30 – slávnostné otvorenie, príhovory, ukážky poľovníckych signálov
10:30 - 13:30 – informačné stánky pre verejnosť, aktivity lesnej pedagogiky formou zážitkového učenia, výroba lesných ceruziek, lesná doprava, liečivé bylinky, ochrana lesa, športovanie v lese, maľovanie na tvár, vábničky, psy, sokoliari, kynológovia, včelári, lesné hádanky, lesné požiare, odkazy na strom, letokruhy, zver na cestách, ochrana lesa, pilčík, bikeri, turistika
14:00 – vyhodnotenie súťaže a ukončenie Lesníckych dní

Medzi TOP aktivity podujatia bude patriť ochutnávka čajov z liečivých bylín, Retro lesná pedagogika na kolesách, súťaž o víkendový pobyt na chate, divadelné rozprávky pre malých aj veľkých v podaní divadla Babadlo, lesnícke autá, vozenie na koni a konský záprah na ranči Pohoda.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK