Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Prešovská univerzita inovuje v rámci projektu vzdelávanie pre seniorov

Úvodnou konferenciou sa začala dnes praktická realizácia projektu Prešovskej univerzity (PU) v Prešove Inovácia neformálneho vzdelávania na Univerzite tretieho veku. Cieľom projektu je zvýšiť kvalitu vzdelávacích programov na Univerzite tretieho veku PU.

Na základe tohto projektu budeme inovovať 8. ročník Univerzity tretieho veku. Celkovo pôjde o modernizáciu desiatich študijných programov - astronómia, dejiny filozofie a etiky, dejiny a súčasnosť hudby, geografia Slovenska, geografia sveta, manažment, praktické záhradkárstvo, religionistika, sociálne poradenstvo pre seniorov a starostlivosť o zdravie“, povedal pre TASR riaditeľ Centra celoživotného a kompetenčného vzdelávania PU Martin Javor.

V prvej etape projektu metodici inovujú študijné programy, napíšu študijný materiál a pripravia aj dvojhodinové DVD, ktoré bude základným študijným materiálom pre seniorov. V druhej etape sa bude realizovať samotná výučba. Súčasťou projektu je aj vydanie zborníka prác seniorov.

Na úvodnej konferencii sa dnes stretli študujúci dôchodcovia spolu s metodikmi. Projekt sa bude realizovať do júna 2015, vzdelávať by sa v rámci neho malo 200 seniorov. Celkové výdavky naň predstavujú takmer 182.000 eur.

Pani Mária sa na Univerzite tretieho veku PU vzdeláva v odbore zdravotníctvo. Priznáva, že to robí preto, aby sa dostala medzi ľudí. Druhým, avšak podľa nej nie menej dôležitým dôvodom je, že s vekom pribúdajú aj choroby a ona by sa o nich chcela dozvedieť čo najviac, aby sa čo najdlhšie vedela o seba postarať.

Prešovská univerzita vyučuje seniorov na Univerzite tretieho veku od roku 2006.

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK