Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

PU má svoj Unipo day, jeho cieľom je zblížiť študentov a pedagógov

Prešovská univerzita (PU) v Prešove má dnes svoj Unipo day. V postate ide o deň zbližovania a spoznávania študentov i pedagógov a akoby dvojča podujatia Deň otvorených dverí, ktorý je organizovaný pre širokú verejnosť.

(foto: greatmilan)
(foto: greatmilan)

Unipo day je podujatie, ktoré by malo zvýšiť súdržnosť akademickej komunity Prešovskej univerzity. Je to súbor rôznych podujatí, od umeleckých vystúpení, cez športové podujatia, prednášky, diskusie a podobne. Je určený predovšetkým pre vnútorné prostredie univerzity, aby sa lepšie spoznali jednotlivé pracoviská či študenti medzi sebou. Veríme, že to prispeje k súdržnosti PU“, povedal rektor PU René Matlovič.

Každá fakulta a pracovisko pripravili stánky a prezentácie, aby ostatným študentom a kolegom predstavili seba a svoju prácu. Súčasťou podujatia nie sú len vystúpenia skupín a jednotlivcov, ale napríklad aj futbalový či volejbalový turnaj, strieľanie z luku a ochutnávka pokrmu kolivo. V predvečer podujatia - v pondelok (28.4.) si volila PU svoju miss a na pôde univerzity zároveň v týchto dňoch prebieha aj súťaž amatérskej umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Akademický Prešov.

Súvisiace články
23.4.2019 MAJÁLES BUDE TENTO ROK NABITÝ HVIEZDAMI 29.4.2014 Foto: Unipo day 2014
Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK