Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

Na Kuzmányho ulici búranie nepokračuje, mesto asi začne vyvlastňovať

Aj napriek tomu, že s búracími prácami na Kuzmányho ulici v Prešove, kde chce mesto a Prešovský samosprávny kraj postaviť cestu, sa začalo ešte minulý rok na jeseň, búranie ukončené stále nie je. Problém je s jediným domom a jeho majiteľom. Mesto sa s nim zatiaľ nedohodlo.

Všetky majetkovo-právne vzťahy sa už mesto usilovalo vysporiadať, ostal iba jediný vlastník, s ktorým doposiaľ nedošlo k dohode, preto volíme spôsob vyvlastnenia, ktorému bude predchádzať znalecký posudok. Hneď ako budeme mať hotový znalecký posudok, oslovíme vlastníka s ponukou. V prípade, že nebude súhlasiť, začneme vyvlastňovací proces“, uviedla vedúca Oddelenia mestského majetku Mestského úradu v Prešove Katarína Juricová.

Primátor Prešova Pavel Hagyari sa ešte v januári vyjadril, že s majiteľom domu stále rokuje a s ďalším búraním by sa malo začať v apríli. To sa však nestalo. Juricová to vysvetľuje tým, že mesto sa s majiteľom nehnuteľnosti usilovalo dohodnúť už niekoľkokrát, no on dohody nerešpektoval.

Boli s ním podpísané dve zmluvy o budúcej zmluve, ktoré nedodržal. Nedodržal ani záväzky odstrániť exekúcie zo svojho majetku, preto sa proces predĺžil. Mesto už našlo riešenie ako postupovať rýchlejšie“, uviedla. Podľa jej slov to znamená, že v krajnom prípade pristúpi k vyvlastneniu, ako dlho to však bude trvať, povedať nevedela.

Spor mesta a vlastníka domu nie je podľa Juricovej v cene majetku, ale v tom, že na liste vlastníctva k nehnuteľnosti je množstvo exekúcií, ktoré mesto nemôže akceptovať a ich odstraňovanie prebieha len veľmi pomaly.

Z Kuzmányho ulice bude cesta III. triedy, ktorá má nadväzovať na vybudovanú jej časť smerom na Rusínsku ulicu s úpravou križovatiek Čierny most až po sídlisko Sekčov. Ide o necelých 300 metrov cesty a celkové rozpočtové náklady by mali predstavovať okolo 1,8 milióna eur. Stavba by mala trvať rok a pol.

Súvisiace články
1.10.2014 Prestavba Kuzmányho ulice sa začala, posledný vlastník bude vyvlastnený 9.1.2014 Búracie prace na Kuzmányho ul. sa začali na jeseň, jeden dom stále stojí 11.10.2013 TV7: Kuzmányho cesta 9.10.2013 Na Kuzmányho ulici už začali s búracími prácami, stavať sa začne v marci 4.10.2013 Na Kuzmányho ulici začali s prípravou prepojenia na Rusínsku ulicu 18.1.2013 Výstavbe Kuzmányho ulice bráni vysporiadanie posledného pozemku
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK