PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/13884/vo_vacsine_skol_v_meste_sa_bude_v_lete_malovat-_niekde_aj_opravovat.html

Vo väčšine škôl v meste sa bude v lete maľovať, niekde aj opravovať

Vo väčšine prešovských základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta nebudú ani počas letných prázdnin oddychovať. Budú sa tam totiž realizovať menšie i väčšie práce zamerané na skvalitnenie prostredia, v ktorom žiaci trávia väčšiu časť svojho dňa.

Len v troch z 13 škôl nebudú prebiehať žiadne práce. Ide o Základné školy na Sibírskej a Šrobárovej ulici i na Májovom námestí.

Najviac finančných prostriedkov preinvestujú v najväčšej Základnej škole v Prešove na Ulici Československej armády. Tu zrekonštruujú za približne 38.000 eur vestibul a šatne v objekte na Odborárskej ulici.

V ostatných budovách pôjde minimálne o maliarske práce či upratovanie. Príkladom je ZŠ Bajkalská, kde na tento účel investujú 9000 eur. V ZŠ na Lesníckej, Kúpeľnej, Mukačevskej a Važeckej ul. sa k maľovaniu pridajú aj menšie opravy stien.

Na Šmeralovej, Mirka Nešpora a Zemplínskej plánujú počas leta upraviť aj elektroinštalácie. V ZŠ na Prostějovskej vymenia nefunkčné radiátory v pavilóne B a v celej budove ventily na kúrení. Niekde budú upravovať aj podlahy. V ZŠ Mirka Nešpora, kde je aj bazén, chcú opraviť vzduchotechniku za 5000 eur a plánujú aj menšie práce v šatniach.

V niektorých školách budú počas prázdnin pre verejnosť otvorené aj športové areály, v menšom rozsahu aj telocvične. Bazén pri ZŠ Mirka Nešpora bude pre verejnosť prístupný v júli. Informovala hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová.

 
26.6.2014 | Autor: TASR | Mesto Prešov | čítané: 3229 krát