Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Vo väčšine škôl v meste sa bude v lete maľovať, niekde aj opravovať

Vo väčšine prešovských základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta nebudú ani počas letných prázdnin oddychovať. Budú sa tam totiž realizovať menšie i väčšie práce zamerané na skvalitnenie prostredia, v ktorom žiaci trávia väčšiu časť svojho dňa.

Len v troch z 13 škôl nebudú prebiehať žiadne práce. Ide o Základné školy na Sibírskej a Šrobárovej ulici i na Májovom námestí.

Najviac finančných prostriedkov preinvestujú v najväčšej Základnej škole v Prešove na Ulici Československej armády. Tu zrekonštruujú za približne 38.000 eur vestibul a šatne v objekte na Odborárskej ulici.

V ostatných budovách pôjde minimálne o maliarske práce či upratovanie. Príkladom je ZŠ Bajkalská, kde na tento účel investujú 9000 eur. V ZŠ na Lesníckej, Kúpeľnej, Mukačevskej a Važeckej ul. sa k maľovaniu pridajú aj menšie opravy stien.

Na Šmeralovej, Mirka Nešpora a Zemplínskej plánujú počas leta upraviť aj elektroinštalácie. V ZŠ na Prostějovskej vymenia nefunkčné radiátory v pavilóne B a v celej budove ventily na kúrení. Niekde budú upravovať aj podlahy. V ZŠ Mirka Nešpora, kde je aj bazén, chcú opraviť vzduchotechniku za 5000 eur a plánujú aj menšie práce v šatniach.

V niektorých školách budú počas prázdnin pre verejnosť otvorené aj športové areály, v menšom rozsahu aj telocvične. Bazén pri ZŠ Mirka Nešpora bude pre verejnosť prístupný v júli. Informovala hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK