Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Spoločnosť Leier spúšťa pri Prešove linku na výrobu brúsenej tehly

V tehelni spoločnosti Leier Baustoffe SK v Petrovanoch pri Prešove od augusta uvedú do prevádzky novú brúsiacu linku, ktorá umožní výrobu modernej brúsenej tehly so širokými možnosťami využitia.

Podľa konateľa spoločnosti Antona Viazanka tým firma významne doplní svoju produkciu na východnom Slovensku.

Tehelňa v Petrovanoch predstavuje pre nás jednu z kľúčových investícií. Do prevádzky bola uvedená na jeseň v roku 2009 ako piata v poradí v rámci celého koncernu a vďaka svojej výrobnej kapacite a vyspelej technológii patrí medzi najmodernejšie tehelne v Európe“, povedal Viazanko. Dodal, že fabrika vznikla takpovediac na zelenej lúke v regióne s vysokou nezamestnanosťou. V súčasnosti už poskytuje prácu takmer sedemdesiatke ľudí.

Investovať do výroby na východnom Slovensku bolo strategickým rozhodnutím, za ktorým stálo viacero dôvodov. V prvom rade sme chceli rozšíriť výrobu v dôsledku rastúceho dopytu slovenských i zahraničných klientov po tradičnom stavebnom materiáli. Petrovany sa v tomto ohľade stali dobrou voľbou najmä preto, že v bezprostrednej blízkosti spracovateľského závodu sa nachádza ložisko kvalitnej výrobnej suroviny, čo je pre efektívnu a výkonnú prevádzku tehelne to podstatné“, dodal Viazanko.

Zavedená výrobná technológia a rastúci dopyt po modernom tehliarskom sortimente sa pre Leier spojili po čase do novej výzvy, ktorou bolo začatie výroby brúsenej tehly. Projekt sa v týchto dňoch nachádza vo fáze skúšobnej prevádzky, čo súvisí najmä s nastavením parametrov novej brúsiacej linky.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK