Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

V obci MIková chystajú festival na počesť Andyho Warhola

V obci Miková v Stropkovskom okrese, ktorá je známa ako rodisko rodičov Andyho Warhola, chystajú XXIII. ročník Mikovského festivalu rusínskej kultúry.

(ilustračné foto: TASR)
(ilustračné foto: TASR)

Počas blížiaceho sa víkendu (25. -27.7.) do obce zavítajú interpreti rôznych žánrov, festival je už známy tým, že organizátori nemajú strach zmiešať napríklad rock, hiphop a folklór. Podujatie sa každoročne organizuje na počesť kráľa popartu Andyho Warhola.

Na prvom mieste sú u nás vždy ľudia a o východniaroch je známe, že sa veľmi radi bavia. Nemáme žiadny problém s tým, že na iných festivaloch by nespojili folklór s hiphopom. My sa len snažíme vyjsť v ústrety všetkým generáciám, aby si prišli na svoje. Najkrajšie na tom celom je, keď sa bavia ľudia bez ohľadu na vek. Mladí spievajú ľudovky a ich rodičia sa zase hýbu v moderných diskotékových rytmoch“, hovorí spoluorganizátor festivalu Michal Závacký.

V piatkovom programe sú hlavnými hviezdami Rytmus, Ego i DJ Milan Lieskovský. V sobotu sa predstavia okrem iných aj Drišľak, Desmod a Rusínske holosy. Lákadlom nedeľného programu bude okrem regionálnych folklórnych súborov aj skupina Horkýže Slíže. Na piatok a sobotu je podľa organizátorov naplánovaná aj tancovačka do skorého rána.

Festival organizuje obec Miková v spolupráci s Podduklianskym osvetovým strediskom vo Svidníku.

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK