Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Pri Prešove plánujú vybudovať zlievareň za 20 miliónov eur

Firma SKC foundry, s. r. o. , plánuje v lokalite priemyselného parku Petrovany pri Prešove vybudovať zlievarenskú výrobu v hodnote 20 miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA).

(foto: TASR)
(foto: TASR)

Účelom navrhovanej činnosti v dotknutej lokalite je vybudovanie a prevádzkovanie objektu na zlievanie, tvarovanie a úpravu kovov. Navrhovaná činnosť plánuje výrobu komponentov, najmä pre automobilový priemysel, ktorý na Slovensku predstavuje najväčšieho odberateľa navrhovateľa“, uviedla spoločnosť v zámere.

Navrhovateľ v súčasnosti prevádzkuje výrobný závod v Španielsku, odkiaľ predmetné výrobky exportuje do existujúcej skladovej haly v blízkej obci Ličartovce. "Realizácia navrhovanej činnosti by tak pre spoločnosť predstavovala veľký prínos z hľadiska zníženia finančných prostriedkov na logistiku, značnej úspory časových nákladov, zníženia emisií produkovaných spaľovaním pohonných hmôt a celkového zefektívnenia svojej činnosti, " zdôvodnila spoločnosť.

Začiatok výstavby sa predpokladá v prvom štvrťroku 2015, začiatok prevádzky prvej fázy sa očakáva vo štvrtom štvrťroku budúceho roku a druhej fázy v prvom kvartáli roku 2017.

SKC foundry, s. r. o. , Prešov vznikla zápisom do Obchodného registra SR 1. apríla 2011. Predmetom jej činnosti je výroba a hutnícke spracovanie kovov. Spoločnosť eviduje základné imanie vo výške 75.000 eur. Jej jediným spoločníkom je španielska spoločnosť Funderia Condals, S. A.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK