Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Súd vo veci útoku na exnámestníka daniarov odročili, obžalovaní neprišli

Okresný súd v Prešove odročil včera hlavné pojednávanie v procese s obžalovanými z útoku na bývalého námestníka Daňového riaditeľstva (DR) so sídlom v Banskej Bystrici Jána D. na 12. septembra.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

TASR o tom informoval hovorca súdu Michal Drimák s tým, že dôvodom odročenia bol fakt, že ani jeden z obžalovaných sa na pojednávanie nedostavil, ani sa neospravedlnil, a taktiež nedal súhlas na konanie v neprítomnosti.

Súd preto vydal príkaz na zatknutie týchto obžalovaných a zároveň zamietol žiadosť obžalovaného Milana Ch. o prepustenie z väzby. Voči tomuto rozhodnutiu podal obžalovaný sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Prešove“, dodal Drimák.

Exnámestníka Jána D. údajne napadli začiatkom novembra 2009 pred jeho rodinným domom, keď išiel vyniesť smeti. Dvaja zamaskovaní útočníci ho mali kopať a udierať pravdepodobne kovovou tyčou. Poškodený pri útoku utrpel zlomeninu lakťovej kosti, pomliaždeniny v bedrovej oblasti a poranenie hlavy. Zo zranení sa liečil niekoľko týždňov. Okresný súd 19. júna 2013 uložil piatim obžalovaným trest odňatia slobody od dvoch do päť rokov a dvom trest 18 mesiacov podmienečne. Voči rozsudku sa odvolala prokurátorka i niektorí obžalovaní. Krajský súd rozsudok zrušil a vrátil to na prešetrenie Okresnému súdu. Ešte na májovom pojednávaní prokurátorka požiadala o to, aby bol skutok rozšírený aj o vydieranie, kde je vyššia trestná sadzba.

Obžalovaný Milan Ch. , ktorý je stále vo väzbe, na minulotýždňovom pojednávaní zopakoval, že si bitku neobjednal a skutok nespáchal. Oľutoval však iné skutky z minulosti, ktoré sa týkajú napríklad vyplácania nadmerného odpočtu DPH.

Súvisiace články
12.9.2014 V procese s obžalovanými z útoku na exnámestníka daniarov padli rozsudky 15.8.2014 V Prešove dnes vypovedal údajný objednávateľ útoku na exnámestníka daniarov 10.6.2014 Pojednávanie s útočníkmi na exnámestníka daňového úradu opäť odročili 5.5.2014 Pojednávanie s útočníkmi na exnámestníka daniarov štvrtýkrát odročili 22.5.2013 Proces vo veci útoku na exnámestníka Daňového riaditeľstva opäť odročili
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK