Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Na cyklistickom chodníku popri Toryse pribudli informačné tabule

Na cyklistickom chodníku spájajúcom mestá Prešov a Veľký Šariš pribudli v týchto dňoch tabule s informačným a náučným obsahom.

(ilustračné foto: greatmilan)

Cieľom náučného chodníka s názvom EuroVelo 11 je informovať širokú verejnosť, predovšetkým cyklistov, ktorí sa pohybujú po existujúcom cyklistickom chodníku, o aktívnych snahách pokračovať v realizácii cyklistických cestičiek na území Prešovského kraja, predovšetkým v rámci významného koridoru medzinárodnej diaľkovej cyklistickej trasy Eurovelo 11“, uviedla Viera Štupáková z Prešovskej bicyklovej skupiny Kostitras, ktorá tabule inštalovala s pomocou Komunitnej nadácie Veľký Šariš.

Celkovo bolo na cyklistickom chodníku osadených šesť informačných panelov v drevených konštrukciách. Prvé dva informujú o projekte EuroVelo v európskom kontexte i v okolí rieky Torysy. Ďalšie štyri sú venované najmä pamiatkam v meste Veľký Šariš, kde je prezentovaná jeho história, svetské pamiatky, cirkevné zaujímavosti i podrobná mapa mesta s označením trasy EuroVelo.

EuroVelo je sieť 14 diaľkových cyklistických magistrál spájajúcich významné destinácie európskeho kontinentu. Tieto cyklocesty sú navrhované a využívané pre potreby cykloturistiky a zároveň aj pre potreby miestnych obyvateľov.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK